maart 6, 2016

100 push-up challenge van Charlotte

Hoi!
Ik ben Charlotte, 26 jaar, promovenda en docente en als het op sporten aankomt een vrolijke stuiterbal die alles wilt proberen. Ik word helemaal zen van meditatie en yoga, til ik graag gewichten in de sportschool en ren ik een aantal keer per week achter de bal aan op het hockeyveld.

Foto Introductie (2)

Verder loop ik al jaren hard en er staan inmiddels twee marathons achter mijn naam. 

 

Samen met mijn vriend woon ik in Nijmegen. Gelukkig is hij bijna net zo enthousiast als ik als het aankomt op mijn kook- en bakprobeersels en sportchallenges. Soms doet hij zelfs mee of staat hij klaar om een foto te schieten. Ahhh, echte liefde! 😉 Toen Esther met het idee kwam om in 2016 elke twee weken een nieuwe challenge aan te gaan, stond ik alweer klaar. Hoewel pushups niet mijn favoriet zijn, moesten mijn spieren er twee weken lang aan gaan geloven.

 

 

Maar, deze twee weken hebben maar weer aangetoond dat we allemaal maar mensen zijn en dat we niet alles tot in detail kunnen plannen. Bummer.

Ik startte fanatiek en de eerste 6 dagen gingen gesmeerd. De pushups op handen en voeten afgewisseld met de knietjes-stand, met ook nog een poging tot vliegende pushups met handjeklap. Dit laatste leverde vooral veel hilariteit op voor de omstanders. Flat face op m’n yogamat is wellicht enkele keren voorgekomen. Sommige dagen deed ik er 100 in 1 sessie, met wat korte pauzes er tussen. Andere dagen verdeelde ik het in twee sessies: ’s ochtends en ’s avonds. Super makkelijk om het gewoon aan de bestaande routines toe te voegen. Na een yoga- of core-stabiliteit-sessie, een HIIT training of na het rennen.

Ik zag het al helemaal voor me: aan het einde van de twee weken zou ik met gemak 100 pushups achter elkaar kunnen op handen en voeten. Ha, as if. Dat liep even anders. Ik werd flink ziek en hoewel ik extreem graag wilde, was het bedrust en veel slapen in plaats van pushups doen. Een wonderlijk iets, dat lichaam, het vertelt je als het echt even niet gaat! Dag 7, 8, 9 en 10 heb ik dus even geskipt. Fastforward naar dag 11 en 12 waarop ik er 50 pushups uit heb geperst en dag 13 en 14 waarop het er 100 waren in 4 sessies.

Helaas is mijn droombeeld van 100-pushups-soepeltjes-achter-elkaar niet bereikt. Maar, wie zegt dat de challenge over moet zijn? Ik ga gewoon nog even door! Tezamen met de nieuwe HealthyJuf challenge. BAM! 2016, het jaar van de uitdagingen. Klinkt goed toch? Doe jij ook mee?!

Liefs,
Charlotte

Willen jullie meer van Charlotte zien? Volg haar dan op Instagram.

1 Comment

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf