augustus 13, 2018

100 PUSH UP CHALLENGE

Twee jaar geleden deed ik ook al een push up challenge. Twee weken om precies te zijn. Maar als de dag van gister weet ik nog hoe zwaar ik dat toen vond. De eerste week was nog wel te doen, maar de tweede was echt spicyyyy!

Het voordeel van een challenge voor de tweede keer doen is dat je al ervaring hebt en beter weet hoe je het moet gaan aanpakken. Ook weet ik leukere vormen van variëren die ik graag even met je deel zodat ook jij op jouw niveau kunt meedoen!

Hoe doe je een push up

Met een push up, beter bekend als als opdrukken, train je voornamelijk je borst, maar ook je triceps en schouders. Maar vergeet niet dat je je core moet aanspannen en je als je plank ligt en je daarmee nog meer spieren aanspant en dus traint.

Vaak zie je dat mensen een push up doen met hun ellebogen naar buiten stekend. Ze staan als het ware in een hoek van 90 graden ten op zichte van hun lichaam. Dat is niet helemaal hoe je een push up behoort te doen. Tijdens het maken van een goeie push up zorg je juist dat je ellebogen vlak naast je lichaam blijven. Meer hierover en hoe je push up goed uit te voeren kun je hier zien.

 

Variatietips

Denk jij: leuk hoor die push up challenge maar dat ik kan helemaal geen push ups! Join the club! Ik kan ze namelijk ook niet! Daarom is het ook zo leuk om ze te doen en jezelf lekker een beetje uit te dagen zodat we ze straks wel kunnen. En er zijn leuke variaties op de gewone push up zodat jij deze challenge op je eigen niveau kunt meedoen.

Push up vanaf de knie

Een push up met je knieën op de grond en je voeten in de lucht maakt de push up al bijna voor iedereen toegankelijk.

Push up tegen de muur

Is ook dat nog te zwaar, doe hem dan tegen een muurtje aan terwijl je dus recht op staat.

Negative push up

Hierbij ga je gecontroleerd naar beneden, maar hoef je jezelf niet weer omhoog te drukken. Je eindigt dus plat.

Push up TRX

Een push up terwijl je je benen in de TRX hangt. Pittiiiiig!

Push up clap your hands

Een klapje tussen de push ups in.

Een week, elke dag 100 push ups

Er zijn nog legio andere opties om push ups te doen, denk aan push ups met een medicine ball alternated, voeten op een bankje (of juist je handen), push ups met een gymnastiekbal etc. Waar het om gaat is dat jij je uitdaagt op jouw niveau. 100 push ups per dag doet. De een kan er ze in setjes van 10 achter elkaar, de ander verdeelt die setjes over de dag heen.

Leuk als je meedoet en je progressie deelt met #healthyjuf100pushupchallenge

succes!

p.s.: Bedankt Roel voor de foto!

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf