mei 2, 2016

4 WEKEN PLANKING CHALLENGE VAN CHRISSY

Hallo allemaal,

Mijn naam is Chrissy. Ik ben 28 jaar jong, enthousiast, optimistisch en liefdevol. Ik werk in de ouderenzorg en ben hiernaast een opleiding tot gewichtsconsulent aan het volgen.

2016-01-14 21.22.05 (1)

Ik start mijn dag graag met yoga. Heerlijk!

Al mijn gehele leven vind ik sporten leuk, maar niet eerder vond ik iets wat ik zo leuk vond, dat ik het ook daadwerkelijk vol hield. Tot ik yoga en crossfit ontdekte!
Crossfit is een gevarieerde full-body workout. Geen dag is hetzelfde en dat houdt mij geïnteresseerd. De vooruitgang die ik daarbij boek maakt me enthousiast waardoor ik dit waarschijnlijk wél vol houd. Daarnaast doe ik regelmatig mee aan internet sport challenges om mijzelf lekker uit te dagen, loop ik zo nu en dan ‘hard’ of doe ik mee aan een obstacle run.
Toch moet ik wel zeggen dat mijn hart bij yoga ligt. Ik kan hier enorm van genieten en uren over vertellen maar voor nu zal ik dat maar even niet doen 😉

Voor de liefde van mijn leven ben ik vanuit het mooie Brabantse land verhuisd naar Voorschoten, een leuk dorpje tussen Leiden en Den Haag in. We wonen hier heerlijk! Met twee grote steden om je heen heb je alles in de buurt en toch is het lekker rustig en groen om ons heen.

4 WEEKS PLANK CHALLENGE
Toen ik via instagram kenbaar had gemaakt mee te doen aan de ‘4 weeks plank challenge’ van Esther, vroeg ze me om mijn ervaring met jullie te willen delen. Nou, dat wil ik wel hoor! Ik bekeek het plankschema in de blog van Esther en het eerste wat met opviel waren de minuten tegen het einde. OMG, hoe moest ik dit ooit vol gaan houden?! Ik dacht, die Esther maakt zeker een grapje haha. Maar goed, proberen kon ik het altijd! En aangezien Esther ook zegt: ‘Lukken de seconden van de dag nou echt niet, dan probeer ik de volgende dag gewoon weer dat aantal seconden. Net zo lang tot ik niet meer als een olifant naar beneden stort. Pas dan ga ik door naar de volgende dag.’

 

IMG-20160205-WA0024

 

Ik koos ervoor om 4 weken mee te doen, want als ik iets doe ga ik er ook volledig voor.
De eerste dagen van de challenge gingen van een leien dakje. Ik wist van mezelf dat ik één minuutje toch zeker wel vol moest kunnen houden. Van dag 1 tot het moment van zo lang mogelijk planken op dag 14 ging het me dan ook zonder moeite af. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik na een week niet meer echt dagelijks geplankt heb. Soms sloeg ik wel eens een dagje over. Oeps! Achja, iedereen moest het doen op zijn of haar manier toch? En voor mij werkt het dus op deze manier het beste. Hoe ging het bij jullie? Vonden jullie het moeilijk om het tot de minuut vol te houden? En om echt iedere dag te planken? Planken is echt een intense workout voor je hele body, dat heb ik wel ervaren.

RECORD
Dag 14 heb ik gehaald met 2:19 min, whaa wat was dat zwaar zeg! But I did it, and that makes me proud!
Hierna werd het zwaarder voor mij. Op de een of andere manier ook mentaal, want na de eerste minuut dacht mijn lichaam geloof ik dat het wel genoeg was geweest en wilde het niets anders dan stoppen. Ik kon dan meestal tot 1:30 min volhouden maar erna stortte ik echt in. Ik ben tussendoor ook een dagje ziek geweest en of dat nou echt zo’n aanslag op mijn lijf heeft gegeven? I don’t know, ik weet alleen wel dat ik die 2:19 min. helaas niet meer verbroken heb.

Vandaag, 2 mei 2016 heb ik weer geprobeerd om mijn record te verbreken, maar weer staakte mijn lichaam bij 1:35 min. Ach weetje, ik ben tevreden! Ik vond het super leuk om mee te doen aan deze challenge, heb mezelf sowieso uitgedaagd én verbeterd ten opzichte van wanneer dan ook en die 2:19 min heb ik maar mooi in the pocket! Met planken blijf ik doorgaan, maar wel wanneer ik zelf zin heb, gaan jullie ook door? Niet dagelijks, maar af en toe, goed om onze core sterk te houden!

Liefs,
Chrissy

 

Willen jullie meer van Chrissy zien? Volg haar dan op Instagram of neem een kijkje op haar website.

4 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf