februari 15, 2018

5X HEERLIJKE PLEKJES IN LEIDEN

Leiden, ik was er ooit eens half rennend doorheen gegaan onderweg naar een sollicitatiegesprek dat ik ergens in een pand in de binnenstad had, maar verder had ik er nog geen stappen gezet. Tot ik op pad ging voor het maken van deze blog en ik erg verrast werd door de kneuterigheid van dit gezellige stadje. Grachtjes, oude huisjes en een winters zonnetje maken dat je je hier gauw op je gemak voelt. Mede ook dankzij de gastvrijheid en de leuke plekjes die Leiden te bieden heeft. Ik kom zeker nog eens terug!

1. Roos

Bij Roos ben je aan het juiste adres voor een geweldig ontbijt! Wat dacht je van het roerei met gerookte zalm, de acai bowl of de wentelteefjes met gebakken banaan, bacon en maple syrup. Ik kan je vertellen dat die laatste echt hemels was. Roos is populair en gezellig, je zou kunnen zeggen: een hele toffe meid! Gauw een bezoekje aan brengen dus!

Roos|| Botermarkt 12

 

2. Chummy

Zin in een goede koffie van een zaakje dat er ècht verstand van heeft? Sla Chummy dan niet over als je in Leiden bent. Ze hebben hier maandelijks andere koffie en vertellen er ook graag over. Verwacht geen broodjes, of ander soortige vormen van lunch. Hier draait alles om koffie, koffie en nog eens koffie. Toch is er wel aan de zoetekauw, zoals mij, gedacht. Koffietjes met heule lekkere toppings en taartjes waar je u tegen zegt. Het is een smaakvol en fotowaardig ingericht zaakje met wisselende kunst aan de muur waar je fijn kunt genieten van.. koffie!

Chummy || Breestraat 97

 

3. City Hall

In een deel van het monumentale oude stadhuis van Leiden zit City Hall. Een Italian bar-bistro waar je heerlijk kunt genieten van de verfijnde Italiaanse keuken. Uiteraard hebben ze pasta en pizza, maar daarnaast nog zóveel meer en de smaken zijn te rijk en puur om dat aan je voorbij te laten gaan. En wat betreft de desserts. Zorg dat je daar een gaatje voor vrij houdt, want de tiramisu, het limoncellotaartje en de de chocolademousse wil je echt niet aan je voorbij laten gaan. Saluti!

City Hall || Stadhuisplein 3

 

4. Borgman & Borgman

Borgman & Borgman, de naam alleen al straalt klasse uit. Als je vervolgens het strakke designinterieur ziet, het mooie servies, de koffiebrander en de passie van het bevlogen personeel weet je dat je hier in de watten wordt gelegd. Borgman en Borgman is een familiebedrijf en de liefde voor hun mooie zaak en verfijnde producten straalt er vanaf. Ze bieden dan ook meer dan een goede kop koffie (of thee!). Zo kun je hier ook terecht voor een barista workshop, zodat je thuis ook de lekkerste koffie kunt zetten.

Borgman & Borgman || Nieuwe Rijn 41

5. Paco Ciao

Paco Ciao is hét pop-up restaurant van Leiden en je hebt nog tot 1 maart om je hier in Bohemian sferen te wanen en te genieten van Red Velvet Lattes, Pumpkin Paco Juice en heerlijke Poached Eggs Avo. Meer hoef ik denk ik niet te zeggen, kijk zelf maar!

Paco Ciao || Stationsweg 25

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf