februari 23, 2017

BADHU

Net even buiten het centrum van Utrecht vind je Badhu. Een voormalig badhuis gebouwd in de stijl van Amsterdamse School. Een gouden combinatie van vintage en oosters met een rauw randje. Een terras van banken tegen de muur van het prachtige gebouw om zo vol in de zon te kunnen zitten. Bij binnenkomst een grote glazen entree zodat je aan weerszijden de voormalige wachtkamers inkijkt die nu omgetoverd zijn tot knusse zithoeken die het goed doen als je met een wat groter gezelschap bent.

Vanuit de hal kijk je de voormalige wachtkamers van het badhuis in.

De kleur groen, de prachtige bar en de oosterse tafeltjes vallen direct op. Binnen waan je je in het buitenland en dat is precies wat mij de eerste keer zo aantrok toen ik  een aantal jaren terug Badhu binnenstapte en ik het gevoel had het sprookjes van duizend-en-een-nacht te zijn binnengewandeld.

De regelmatig wisselende kaart bestaat uit kleine gerechtjes die gemiddeld 7 euro per stuk zijn, veelal vegetarisch en bereid met verse streekproducten. Op deze manier kun je met je gezelschap veel smaken proeven. Een manier waar het sociale aspect van eten een belangrijke rol vervult. Samen ervaren en genieten van het tongstrelende eten waarover je nog lang kunt na kletsen.

Mijn favorieten van de nieuwe kaart waren het libanees & lavash brood met dip, de runderkebabs, gefrituurde spieren en de tajines. Aangezien ik een echte zoetekauwe ben, vond ik alle desserts om van te smullen!

Overigens is zorgen voor lekkere hapjes niet het enige waar Badhu goed in is. Naast dat je er van ontbijt tot lunch terecht kunt ben je er ook welkom om een nachtje te verblijven in hun hotel en loft. De hotelkamers zijn in één kleur ingericht en de loft is industrieel en licht. Dat duizend-en-een-sprookje bestaat dus echt…

Bij Badhu kun je ook goed terecht voor vergaderingen of een leuke lunch met je collega’s. Zo organiseerde ik hier ooit de start van een teamuitje en werden we verwend met heerlijke broodjes.

BADHU
Willem van Noortplein 19
3514 GK UTRECHT

030 2720444

openingstijden
alle weekdagen: vanaf 8:30u
weekend: 9:30u

WEBSITE / FACEBOOK / INSTAGRAM

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf