juni 3, 2016

BEN & JERRY ‘WICH MAKEN (ohmyfoodness workshopweek)

Jeetje mineetje, wat vliegt de tijd toch! Het is alweer meer dan een week geleden dat ik deelnam aan de OhMyFoodness workshopweek en mijn eigen Ben & Jerry ‘Wich mocht maken.

‘Which als in de afkorting van sandwich, twee megakoekjes met daartussen Cookie Douh ijs. Zit jij nu ook al te kwijlen? Ik wel toen ik dat las en het werd alleen maar erger…

Dinsdag 24 mei was het dan zover. Om 14 u werden we, Roel (vriend) en ik, verwacht bij Uniliever. Mijn vent mee was een goede zet, want het waren voornamelijk vrouwen die zin hadden in koek met ijs. We troffen nog één ander stel en dat schepte naast ijs ook een band!

 

IMG_4354(1)

 

Uniliever is echt GIANT en ergens op een verdieping bovenaan (misschien wel de bovenste) was Ben & Jerry gevestigd, boven de pindakaas-afdeling!

We kwamen terecht in een heuse Ben & Jerry keuken en kregen een warm welkom van Sabine Koning van OhMyFoodness. Tijdens een presentatie over Ben & Jerry werden er allerlei leuke feitjes gedeeld over het bedrijf. Zo bleek dat de leuke mannen Ben & Jerry eerst bagels wilden maken en toen na een korte ijsmaakcursus op papier (!) besloten toch ijs te maken. Lucky us! Ben staat altijd links op de foto en Jerry rechts. De koeien die de melk maken voor het ijs schijnen echt gemasseerd te worden, goed om te weten toch.

Tijdens deze leuke weetjes kregen we alvast een ‘which in de stemming te komen van wat we straks zelf zouden gaan maken. Was ik even blij dat ik nog geen tijd had gehad om te lunchen!

 

IMG_4356

Met al een aardig vol buikje werden we aan het werk gezet in de keuken om onze eigen koekjes met stukjes chocolade te maken in de keuken met prachtig uitzicht over Rotterdam en de Erasmusbrug. Terwijl de koekjes lekker in de oven stonden en het heerlijk begon te ruiken op de bovenste verdieping deden we een bloedstollende (geloof dat alleen ik dat vond hoor, altijd even fanatiek!) quiz waar we kans konden maken op een heuse Ben & Jerry koptelefoon met koeienprint die nog nergens te verkrijgen is. Helaas ging de prijs aan mij voorbij, maar lang de tijd om daarover te treuren had ik niet, want we kregen een een klein bakje ijs mmm

 

Had ik eigenlijk al verteld dat ik dol ben op ijs? Een echte ijsfreak ben? (Ik wilde bijna ijskoningin zeggen, maar dat zou niet echt een compliment zijn naar mezelf. Freak daarentegen past beter bij me). Ik heb  tijdens mijn tienerjaren zo’n 4 jaar bij Australian gewerkt en ook ijs leren draaien. Sinds die tijd ben ik eraan verslaafd. Mijn Ben & Jerry favoriet is Phish Food en Double Trouble. Die laatste smaak wordt niet meer verkocht, maar gelukkig is Phish Food tijdelijk terug in het assortiment.

Toen de quiz voorbij was, werd het tijd om de koekjes te proeven met een dikke laag ijs ertussen. Man o man wat was dat lekker!! De keuze was ook reuze, want allerlei potten Ben & Jerry werden er tevoorschijn gehaald om tussen je koekjes te stoppen. Kwijl jij inmiddels ook?

Wacht, ik zal een koekjesrecept met jullie delen zodat jij binnenkort net zo hard kan genieten als ik deed!

Ingrediënten:

 • 300 gr bloem
 • 200 gr boter
 • 100 gr kristalsuiker
 • 200 gr lichte basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 tl zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 300 gram pure chocoladestukjes

IMG_4363

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Meng de boter met de kristal- en de basterdsuiker.
 3. Voeg hier de eieren, vanille en zout aan toe en mix tot je een glad geheel krijgt.
 4. Voeg nu het bakpoeder en bloem tot en mix kort tot een deeg.
 5. Roer de chocoladestukje door het beslag.
 6. Proef even of het deeg goed gelukt is.
 7. Proef nog een keertje om het zeker te weten
 8. Maak bolletjes van het beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 9. Bak de koekjes in 7-10 minuten af.
 10. Laat ze afkoelen op een rek en smullen maar!

IMG_4359

IMG_4377(1)

Tot slot nog wat foto’s maken en een toffe goodiebag mee naar huis. Ik heb echt een topdag gehad! Sabine en alle leuke mensen van Ben & Jerry, bedankt!

 

IMG_4362(1)

 

2 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf