juni 6, 2017

BLUETHOOTH D1 SPORTS HEADSET AVANCA

Ik mocht de Avanca  D1 sports headset proberen! Dit kwam precies op het juiste moment, want ik was al eventjes op zoek naar een fijne manier om naar mijn eigen muziek te kunnen luisteren tijdens mijn workouts.

Sinds ik dit jaar ben gestopt met crossfit en ik tegenwoordig los ga in de gym en zo nu en dan een run buiten doe is er één ding dat ik ontzettend mis: muziek. Tijdens een crossfit workout staan de opzwepende beats altijd keihard aan waardoor je heerlijk als een beest tekeer kan gaan en je wordt opgezweept meer uit jezelf te halen op de momenten dat je het liefst wil stoppen.

In mijn gym staat er ook wel muziek aan, maar is toch van iets andere aard en volume dan waar ik naar op zoek ben. Ik wil hard. Opzwepend!  Dus was ik op zoek naar een manier om mijn eigen muziek te luisteren. Ik deed hiervoor een vraag aan mijn instagramlezers of zij nog tips voor me hadden. Die hadden ze zeker! Van hardloopbanden om je arm waar je je telefoon ik kon doen tot aan de zijkant van je sport-bh. Het een wat handiger dan het andere, maar een heleboel was zeker het proberen waard en deed ik dan ook. Alleen bleef ik klieren met mijn oordopjes.

Alsof het zo moest wezen werd er aan mij gevraagd of ik de bluetooth sport headset van Avanca wilde proberen. Ik was dan ook erg benieuwd of deze headset me zou bevallen en dit is waar ik naar op zoek ben.

Inhoud

Naast de headset zelf worden er drie maten oordopjes meegeleverd, een usb-kabel om de headset mee op te laden, een handleiding hoe de headset te gebruiken en een beschermhoesje om de set in op te bergen.

The looks

Laten we wel wezen. ik kan er niet omheen. Ze zijn erg roze! Nu houd ik wel van een kleurtje, maar roze oortjes zou ik zelf niet zo snel hebben uitgekozen. Wel is het precies de kleur roze die ik vaker laat terug komen in mijn sportoutfits, dus dat staat dan wel weer leuk. Gelukkig is hij ook verkrijgbaar in andere, wat neutralere kleurtjes, zoals zwart.

Even wennen ook wel als ik ze in heb, want met dat kleine koppie van mij lijkt alles altijd zo groot. Maar ik moet zeggen dat ik het minder storend vond staan dan gedacht. Oordeel anders zelf even…

Gebruik + batterijduur

De headset is gemakkelijk in gebruik, maar wees niet zo koppig als ik ben om te denken dat je wel snapt hoe zoiets werkt. Lees eerst toch even de handleiding. Je moet namelijk de headset ietsje langer ingedrukt houden nadat hij aangeeft dat hij aanstaat. Yupp, tot je de de wijze woorden “pairing” in je oren hoort. Dan is hij ready steady om hem aan een van je bluetooth apparaten te koppelen. Dit gaat overigens zoals je gewend bent, maar ook dit wordt netjes uitgelegd in de handleiding.

Je kunt de headset bedienen aan de oortjes, maar dat vind ik zelf niet zo handig gaan. Ik gebruik hiervoor gewoon mijn telefoon als ik het geluid wat harder wil zetten of een ander nummertje wil.

Ik heb de batterij voor gebruik niet opgeladen en hij ging eigenlijk gelijk een aardig lange tijd mee. Als je vergeet om de headset uit te zetten doet hij dit vanzelf, best wel handy voor zo’n vergeetachtige als ik!

Hij is erg flexibel en kan goed tegen een stootje door de soort van bumpers die erbij zitten en de bedieningsknopjes beschermen tegen vocht en vuil.

Comfort

Ok, hier ben ik echt blij mee verrast. Meestal vallen de meeste oordopjes uit mijn oren, omdat ze te groot zijn of om een andere reden voor geen meter zitten. Deze roze schatjes bleven gewoon zitten. Ik herhaal: bleven zitten! Ik merkte op een gegeven moment niet eens dat ik ze nog in had. Ook tijdens het bankdrukken, backsquatten en hardlopen bleven ze keurig in mijn oortjes zitten. Ze zijn dan ook lichtgewicht en door de verschillende maten oortjes die erbij zitten kun je kiezen welke het best in je oren passen. Ook is hij erg flexibel

Geluid

Het geluid is niet slecht, maar om nou te zeggen dat het van de allerbeste kwaliteit is zou ook gelogen zijn. Al vraag ik me af of dat wel kan met dit soort oortjes. Tijdens het uitproberen in de gym kwam ik erachter dat ik maar één playlist met foute 90’s hits had gedownload en die durfde ik niet te hard aan te zetten. Ik zou me doodschamen als  mensen zouden horen dat ik stond te backsquatten op ginowine! Daarnaast ben ik ook altijd bang dat dit slecht is voor mijn oren. Ik hoorde de muziek van de gym er nog ietsje doorheen en dat vond ik toch wel een beetje storend. Buiten daarentegen vond ik het juist wel ideaal dat ik nog wat omgevingsgeluid hoorde, zodat je het overige verkeer ook nog aan kunt horen komen.

Conclusie

Ik ga de headset absoluut vaker gebruiken! Sowieso tijdens het sporten buiten en in de sportschool ga ik het nog een keer proberen met een iets andere playlist. Ik vind het ideaal dat ik niet meer met een kabeltje vast zit aan mijn telefoon en de headset ook het wat zwaardere geschut in de gym aankan. Geluid zou iets beter kunnen, batterij gaat lekker lang mee, de oortjes kun je aanpassen aan jouw oren, hij zit lekker en wat betreft die kleur… die is lekker vrolijk!

De Avance D1 sports bluetooth headset is te koop op hdphns.com voor €59,95. Ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd

 

HEALTHYJUF

 

 

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf