juli 14, 2017

CHOCOLATE-PEANUTBUTTER-COCOS-CUPS

Chocolade en pindakaas, ik ontdekte deze gouden combi voor het eerst toen ik in 2011 in Canada was. Toen ik daar de supermarkt in liep graaide ik bij de kassa nog even gauw een Reeses mee. Sindsdien is het een verslaving en kun je me naast pannenkoeken wakker maken voor deze goddelijke combi.

Dat pindakaas ook heel goed met kokos kan worden gecombineerd kwam ik pas een paar weken geleden achter toen ik op het pindakraamontbijt stond van Mister Kitchen. Zij lanceerden 7 nieuwe pindakaassmaken en een ervan was de Kokos Maple. Wat mij betreft een echte winnaar.

Het idee om Reeses met de Bounty te combineren was geboren en zo ontstonden deze te lekkere chocolate-peanutbutter-cocos-cups die uiteindelijk meer naar Reeses smaken dan nar Bounty, maar nog steeds gruwelijk lekker zijn en je zéker moet maken!

Het recept is voor 6 cups van 2 bij 4 centimeter.

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram pindakaas (met kokos maple, of zonder)
  • 12 tl kokosrasp

Benodigdheden

  • 6 siliconen vormpjes (cups)

Bereiding

  1. Smelt 75 gram (de helft) van chocolade au bain marie en verdeel de helft van de chocolade over de cupjes. Zorg ervoor dat er ook chocolade aan de randen komt.
  2. Zet de cups een halfuurtje in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.
  3. Verdeel vervolgens in elke cup 25 gram pindakaas.
  4. Bovenop de laag pindkaas komt een laagje kokosrasp van 2 theelepels per cupje.
  5. Verwarm nu de andere helft van de chocolade au bain marie en dek hiermee de kokoslaag af.
  6. Zet minimaal een uur te koelen in de koelkast. Wees niet zo ongeduldig als ik was, want dan is de pindakaas nog niet hard genoeg en krijg je de cups moeilijk uit de vormpjes.

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf