juli 20, 2018

CO-LIVING: WAT HET IS EN MIJN ERVARING IN VLISSINGEN

Co-liv-ing

noun

  1. Shared housing designed to support a purpose-driven life.

  2. A modern, urban lifestyle that values openness, sharing, and collaboration.

Nu ik sinds een kleine drie maanden als ZZP’er werk ervaar ik vooral veel voordelen. Denk aan: werken wanneer je  wil, je eigen koers bepalen en veel vrijheid. Toch kleven er ook wat nadelen aan. Zo werk ik veelal alleen en mis ik het contact met gelijkgestemden, mijn successen en tegenslagen delen en samen brainstormen over te gekke nieuwe klussen en bruisende ideeën delen. Daar liepen blijkbaar meer (jonge) zzp’ers tegenaan en zo ontstond het idee van co-living: een weekend, week of maand leven en wonen met inspirerende andere ondernemers.

Toen ik door Anne Neijnens, ook wel bekend als de digital nomad mét huis, werd gevraagd deel te nemen aan een co-living in Vlissingen moest ik eerst zelf ook even googlen wat het inhield. Hoe meer ik las, hoe meer ik wist dat dit iets was waar ik bij aanwezig wilde zijn. Nee, móest zijn. Als vrije geest die een grote liefde heeft voor reizen, nieuwe mensen ontmoeten en het ondernemerschap was dit toch wel een uitnodiging die ik niet kon weerstaan en die ook nog eens op het juiste moment kwam.

Vrijdagmiddag stond ik dan bepakt en bezakt met mijn koffertje, longboard en yogamatje voor een prachtige watertoren in Vlissingen: mijn huis voor het weekend. Langzaam druppelden ook de andere ondernemers binnen en was de eerste kennismaking met elkaar en ieders bedrijf een feit.

Wat een toplocatie is deze watertoren in Vlissingen!

Trap naar de top

Vergaderruimte op grote hoogte voor het smeden van grootse plannen! The sky is the limit!

Co-living is niet alleen werken, maar ook relaxen in de sauna.

Torenkamertje

Co-living is niet enkel een tijdje samen wonen en werken. Co-living is ook elkaar inspireren en motiveren. Je skills met elkaar delen door middel van workshops en elkaar verder helpen door een Master Mind waarbij je deelt waar je op dat moment tegenaan loopt in je business en je elkaar tips & tricks geeft om verder te komen. Empowerment!

Co-living is ook zelfstandigheid en doen waar je zelf zin in hebt. Wil je even niet werken, maar naar het strand dan kan dat! Geen behoefte om samen te eten? Niet doen dan! Verbondenheid in vrijheid, dát is co-living. En ik ben razend enthousiast!

Het is haast onmogelijk mijn enthousiasme te delen. Maar wat als ik zeg dat ik acro-yoga probeerde, meer leerde over de kracht van essentiële oliën (en hier nu meer en meer van wil weten) en ik leerde over je WHY! Zoveel mooie en inspirerende mensen heb ontmoet die elkaar veel gunnen. Elkaar als collega’s zien in plaats van concurrenten.

Mediteerworkshop door RawRoos op het strand van Vlissingen. Foto: Anne Neijnens

Workshop Acro-yoga door Roosmarijn Everts. Foto: Anne Neijnens

Sinds dit weekend zit ik dan ook in een enorme flow! Het kan de “Infocus”-olie zijn die ik nu gebruik, maar ik weet wel zeker dat het vooral het weekendje was waar ik ontzettend veel energie uit heb gehaald. Mijn dromen en doelen steeds meer helder raken en ik bizar veel zin heb ik alles wat er nog gaat komen.

Terwijl ik nog even verder stuiter, kun jij alvast een kijkje nemen op www.anneneijens.nl om zo als een van de eersten te horen wanneer de co-living van het najaar start en andere ambitieuze vrouwen ontmoeten.

Wil jij een keer gezellig samen een dagje samen en tip & tricks delen rondom het ondernemerschap? Schroom dan niet om mijn een berichtje te sturen. Sharing Is Caring!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf