maart 14, 2017

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: EMILIA

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

EMILIA

 


Ik ben:
Emilia, een jonge foodie met je raadt het al, een enorme liefde voor alles wat met eten te maken heeft! Oh, en noem me gerust Emiel trouwens. Op dit moment zit ik nog op de middelbare school en doe ik atheneum en daarna wil ik of iets met voeding doen óf juist iets economisch studeren.  Daarnaast tennis ik graag, werk ik bij Le Pain Quotidien in België, kook en bak ik de hele dag door en vind ik het leuk om met vriendinnen veel koffie te drinken of een dagje uit te gaan!

Je kent mij onder de naam: Emielskitchen

Mijn favoriete sporten om te doen: Ik heb van alles gedaan de afgelopen drie jaar, maar tennis blijft toch favoriet. Fitness is echt niets voor mij en als ik voorneem om thuis te trainen eindigt dat toch altijd op de bank met netflix en chocola! Buiten zijn en gewoon gezellig één keer per week een balletje slaan, zonder sixpack te kweken of obsessies voor het-aantal-gewichten-dat-ik-wel-niet-kan-tillen te hebben, werkt toch het beste voor mij!

Deze active wear draag ik het liefst: Blijft toch altijd mijn oude vertrouwde Nike!

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Heel cliché, maar vaak is het toch de top 40. Nu heb ik “Believer” van Major Lazer en alles van The Weeknd vaak op repeat staan. Maar ook Beyoncé, Rihanna en Zara Larsson doen het goed!

 

“Buiten zijn en gewoon gezellig één keer per week een balletje slaan, zonder sixpack te kweken of obsessies voor het-aantal-gewichten-dat-ik-wel-niet-kan-tillen te hebben, werkt toch het beste voor mij!”

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen: Pffff, een heleboel! Sowieso altijd hummus, en iets van groente om snel mee te kunnen snacken. Daarnaast ook meestal druiven, olijven, yoghurt, halfvolle melk (voor de cappuccino!), cola zero, zongedroogde tomaat, bruisend water en eieren. Maar als ik écht moet kiezen zou mijn koelkast niet zonder hummus, druiven, wortels, olijven en yoghurt kunnen!

My guilty pleasures: Heb je even? Da’s een hele waslijst! Tony Chocolonely kan niet ontbreken natuurlijk, paprika chips, véél pindakaas met zeezout, een patatje speciaal, roomijs (én dan echt lekkere), onbeperkt toastjes, appeltaart met slagroom, gesmolten kaas, wafels uit Knokke… Heb geluk dat ik nog niet tonnetje rond ben!

De mooiste vakantie in mijn leven was: Afgelopen voorjaar heb ik voor het eerst samen een reis gemaakt naar Kopenhagen. Echt superleuk, dikke aanrader!  Maar echt de mooiste vakantie is denk ik naar Egypte, zo bijzonder een compleet andere cultuur!

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist: De 10000 calorie challenge doen, een reis naar Bali boeken en de hele dag door acaibowls eten, een cursus Frans volgen (bonjour mon chérie!), een dure designerbag kopen over een paar jaar, een week zonder social media leven, maar vooral veel leren van de mensen om me heen, lief hebben en een wijs mens worden.

Mijn grootste inspiratie: Ik haal uit heel veel mensen inspiratie. Of dat nu mijn ouders zijn, vriendinnen of meiden op Instagram. Iedereen heeft een unieke boodschap waar je heel veel van kunt leren.

Mijn lifequote: Carpe diem, pluk de dag. Enjoy life! En natuurlijk, het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen, haha!

Mijn levensles voor jullie:  Geniet van het leven en sla niet teveel door met gezonde voeding. Dat probeer ik met mijn blog duidelijk te maken. Balans is zo belangrijk! Ze zeggen niet voor niets “A balanced diet is chocolate in both hands”, right? Dus mijn boodschap: vergeet niet te genieten (én dus ook van een stuk chocola)!

 

“Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.”

Meer van Belgische schone weten? Neem dan snel een kijkje op haar website www.emielskitchen.com en volg Emiel op instagram!

3 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf