april 28, 2016

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: ESTER

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

ESTER


Es

Ik ben: Ester. Ik woon met mijn Franse Bulletje in een heerlijk appartementje in Breda. Ik vind Breda echt een heerlijke stad en zie mezelf niet zo snel verhuizen.

Je kent mij onder de naam: essiehealthylife

Mijn favoriete sporten om te doen: Sinds eind 2013 ben ik vaak in de sportschool te vinden. Ik begon met groepslessen, maar dat ging al snel over in fitness/krachttraining. Daarnaast doe ik af en toe een circuit-/HIIT-training, ga ik samen met mijn zusje rolschaatsen (skeeleren kan ik namelijk niet haha) en doe ik aan yoga. Dat laatste moet ik weer wat meer gaan oppakken #reminderaanmezelf

Deze active wear draag ik het liefst: Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur. Ik wissel graag af, al moet ik zeggen dat ik meestal een loose fit top draag met een lange tight. Ik denk dat ik niet overdrijf dat ik wel 10 sport BH’s, 20-25 tops, 15 tights heb terwijl ik eigenlijk best vaak dezelfde combinaties draag haha. Ik ben niet van de korte broeken, ook niet in de zomer, tenzij het echt bloedje heet is.

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Ik hou van allerlei soorten muziek. Ik ben gek op Michael Jackson, maar als ik sport wil ik graag echt knallen en zet ik vaak een hardcore setje op. Vroeger al gek op en ergens blijf ik die muziek lekker vinden. Heel af en toe bezoek ik dan ook nog wel eens een festival. Ik hou van de heerlijk relaxte sfeer die er altijd heerst!

 

“Ik ben niet van de korte broeken, ook niet in de zomer, tenzij het echt bloedje heet is.”

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen:

  • Fruit
  • Groente
  • Plantaardige melk
  • Waldenfarms siropen
  • Kwark/ yoghurt

My guilty pleasures: Ik zei altijd Tony Chocolonely (en dan vooral karamel-zeezout en coffee-crunch) maar sinds ik de repen van Johnny Doodle ontdekt heb zijn daar de witte varianten bij gekomen. WAT IS DAT GODDELIJK!!

De mooiste vakantie in mijn leven was: Ik ben niet echt reislustig, ga dus ook niet vaak weg of in ieder geval nooit lang. De mooiste vakantie was overigens wél ver weg. Een paar jaar geleden ben ik met mijn ouders naar Indonesië geweest (Java en Bali). Zij waren 40 jaar getrouwd en mijn vader is geboren op Java (Malang). We gingen samen voor de 1e keer terug nadat hij op zijn 9e naar Nederland is gekomen. Erg mooi om dat samen te kunnen doen en dus een reis om nooit te vergeten!

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist:

  • Een leuke baan vinden 😉
  • Mijn blog www.essiehealthylife.nl verder professionaliseren
  • Londen en New-York bezoeken, beiden nog nooit geweest.

Mijn grootste inspiratie: Ik haal inspiratie uit verschillende mensen, maar ook momenten. Als ik echt één inspiratiebron moet noemen zijn het toch mijn ouders (dus eigenlijk zijn het er twee ;-)). Ik kom uit een warm nest, waar ruimte was om mezelf te zijn, mezelf te ontwikkelen en waarbij ik altijd heb geleerd om niet afhankelijk te zijn. Ik leun dan ook niet graag op anderen, wil het liefst dingen zelf oplossen.

Mijn lifequote: “Mijn leven is van mij”. Het is een liedje uit de musical Elisabeth en toen ik hem voor de eerste keer hoorde was het meteen alsof ik mezelf hoorde! Ik ben iemand die erg haar eigen gang gaat en mijn eigen leven leef en hou niet van dingen “MOETEN”. Ik heb de tekst zelfs in het Maleis op mijn arm laten zetten. Maleis natuurlijk omdat mijn vader uit Indonesië komt. Zo heb ik hem extra persoonlijk gemaakt.

Mijn levensles voor jullie: Geniet van de kleine dingen en koester de mensen om je heen. Het leven is te kort om daaraan voorbij te gaan. Nog een belangrijke: doe waar JIJ je goed bij voelt. Ben je gelukkig en zorg je goed voor jezelf? Dan pas kun je ook goed voor anderen zorgen!

 

Meer van mijn naamgenootje Ester weten? Neem dan eens een kijkje op haar inspirerende website dat vol  dagelijks inspiratie staat op het gebied van gezonde voeding, (eet)weetjes, workouts en  lifestyle: www.essiehealthylife.nl en volg haar ook op instagram: essiehealthylife!


 

Wil je ook in “de vrienden van HealthyJuf” staan?

Stuur dan een mailtje naar healthyjuf@gmail.com en wie weet sta jij binnenkort in mijn vriendenboekje!

1 Comment

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf