mei 17, 2016

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: ESTHER PRIJS

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

ESTHER

 

Esther 2.jpgIk ben: Esther Prijs, net 38 geworden en samen met mijn dochter van 6 en onze 2 katten ( een Pers en een huis-tuin-en-keuken-kat) woon ik in het kleine, groene dorpje Harmelen.

Naam: Essie_pr(instagram) en LotEs Prijs (facebook).

Mijn favoriete sporten om te doen: Ik sport al vanaf de kleuterschool en heb eigenlijk bijna nooit niet gesport. Behalve na 4 maanden zwangerschap en het eerste jaar na mijn zwangerschap en toen ik op mijn 15e en 16e op mijn hoogtepunt was van mijn anorexia en ik toen ook niet mocht sporten.
Vanaf mijn 4e ben ik begonnen met ritmische gymnastiek,  ik ging via de KNVB wedstrijden doen. Individueel en in groepsverband. Ook deed ik mee met de openingsceremonie van de wereld gymnastrada in het Olympisch stadion te Amsterdam! Een heel mooie herinnering
RSG heb ik tot mijn 13e gedaan snel erna ging ik naar De Meern voor aerobic en fitness. Dansen op muziek zit er al lang in en vind dat zo heerlijk.  vandaar dat ik in 2000 de opleiding voor aerobic/fitness heb gedaan.  In 2001 Steps. Ik heb zeker 5 jaar les gegeven. Ook Tea-bo van Billy Blanks haha.  Tegenwoordig loop ik graag hard (dankzij een oude goede vriendin van mij)  en ik fitness ook. Als ik niet sport voel ik mij niet happy.

Deze active wear draag ik het liefst: Ik loop graag op schoenen van Asics. Ze lopen heerlijk. Verder heb ik ook tights van Asics en Nike. Dat laatste merk vooral ook, omdat er een Nike Outlet in Utrecht zit.

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Ik loop graag op muziek met goede beats.Tijdens het duurlopen begin ik rustig met bijvoorbeeld Coldplay, Amy Winehouse of Bob Marley en dan gaat het steeds sneller tot harde techno, hardstyle en als toppunt hardcore. Eigenlijk hou ik van alle soorten muziek. Als het maar dans- of loopbaar is!

 

“Ik hou van alle soorten muziek. Als het maar dans- of loopbaar is!”

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen:

 • Yoghurt
 • Sla
 • Kaas (zowel geitenkaas als belegen)
 • Thaise currypasta
 • Roomboter

My guilty pleasures: Rode wijn, vergezeld met toastjes met tapenade of brie. In de zomer een Kriek of citroenbiertje. Ik bak ook graag taarten en cake’s, waarvan de appeltaart en carrot cake ons favoriet is.
Ook dit jaar ga ik even de voetjes van de vloer gooien op Awakenings festival, Decibel outdore en Smeerboel. Ik moet toch echt wel even alles eruit dansen in de zomer 😉

De mooiste vakantie in mijn leven was:  Naar Thailand. Ik ben er drie keer geweest! De eerste keer was 12  jaar geleden. Het mooist was bij de Golden Triangle bij Birma in een Thaise hut. Tanden poetsen in de rivier, een gat dat door moest als wc en leven tussen de kippen, varkens en schorpioenen. Ook de vakantie met dochter samen in Tenerife was heel mooi. Samen op de boot dolfijnen spotten en naar de vulkaan El Teide. Prachtig om zoiets  samen te beleven, ze heeft het er nog steeds over. Qua stedentrip vond ik Stockholm, Lissabon en Barcelona het mooist. De feesten in Zurich, Berlijn en Barcelona waren ook om niet te vergeten…

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist:

 • Afrika: hopelijk ‘the big 5’ in het wild zien.
 • Madagascar bezoeken. Wel pas als mijn dochter wat groter is.
 • Zuid Amerika.
 • Parachute springen/ paragliding.

Toen ik 30 werd kreeg ik van mijn  vrienden geld om parachute te springen, maar twee maanden later was ik zwanger. Het geld heb ik destijds opgemaakt. Nu twijfel ik of ik misschien liever ga paragliden van een berg in Frankrijk of Oostenrijk.

 

“Mijn grootste inspiratiebron? Iedereen!”

 

Mijn grootste inspiratie: Iedereen! Mijn oma en opa door het leven in de oorlog en hun kijk op het leven. Mijn ouders hoe goed en lief ze nog steeds met elkaar omgaan. Ook krijg ik inspiratie van mijn collega’s, mijn vriendinnen met bijvoorbeeld drie kids. Maar ook van andere instagrammers en van de onbekenden in arme landen als ik zie hoe gelukkig zij zijn met zo weinig en toch genieten van het leven terwijl wij hier altijd stress hebben en nooit tevreden zijn.

Mijn lifequote: Ïf you want to truly enjoy life, you must be at peace with yourself”. Mede dankzij de tijd dat ik anorexia had en mijn onzekerheid en verlegenheid is deze lifequote me op het lijf  geschreven.
“Don’t wait for things to be perfect before you decide to start enjoying your life!”
“BE HAPPY, ENJOY LIFE AND THE LITTLE THINGS ”

Mijn levensles voor jullie:  Wees blij met jezelf, iedereen is mooi zoals hij/zij is. Laat je niet gek maken door anderen! Zo zonde van je tijd en energie! Iedereen is anders en laat mensen en dingen los als ze negatief zijn en of je niet nemen zoals je bent, dan zijn ze het niet waard!

 

“Wees blij met jezelf” 

 

 

Meer van deze lieve kanjer weten? Neem dan vooral een kijkje op haar instagram en nog leuker, volg haar!

5 Berichten

 • Esther schreef:

  Lieve Es! Echt heeeeeel tof! Moet bijna een traantje weg pinken 😉 Het is ook wel raar om over mijzelf te lezen; klinkt misschien gek ik bedoel ik weet hoe mijn leven was maar om het nogmaals te lezen is een bewustwording wat voor mooie tijden ik heb gehad maar ook moeilijk. Toch mooi gefixt en mag zeker niet klagen. Bedankt nogmaals! Liefs

  • healthyjuf schreef:

   Aaah lief naamgenootje toch! Het is ook een heel mooi en oprecht verhaal geworden, dat laat zien wat voor doorzetter je bent en hoeveel enthousiasme je overbrengt! Topper ben je en ik zie je van de zomer op het sportfestival! Liefs en knuffels!

 • K.Prijs schreef:

  Lieve Esther. Mooi zoals jij je leven tot nu toe , op papier hebt gezet.
  En dat wij dit nu mogen lezen.
  Voor jou was sport inderdaad je uitlaat klep, mede daardoor ben je er weer bovenop gekomen.
  En ben je gekomen waar je nu bent, een sportieve meid. En moeder.
  Een halve marathon lopen is niet mis, daar is veel doorzettings vermogen voor nodig en training.
  Maar wat ik en je Ma belangrijk vinden is dat jij goed in je vel zit, en je happy voelt.
  En wij jou de allermooiste dochter en de allerliefste vinden. Samen met jou dochter Lotte.
  En wij hopen je nog heel lang om ons heen te hebben.
  Geniet van alles wat je doet, dan komt alles goed.
  Mijn motto is .
  Time is to short to stand stil, but do wath you will

  • healthyjuf schreef:

   Tranen in mijn ogen! Wat een lieve reactie voor lieve Esther!!

  • esther schreef:

   Lieve pa en ma. Idd tranen in mijn ogen! Ik hou van jullie! En bedankt voor jullie enorme steun!! Zonder jullie had ik het niet zover gered 😉
   Wij gaan zeker genieten. En kan niet zonder gewegen en Lot heeft het dansen en zingen van geen vreemde 😉
   Hele dikke knuffel! ♥

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf