juli 5, 2016

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: MARLEEN

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

MARLEEN


IMG_0093Ik ben: Marleen Romkema, van oorsprong een echte grunningse (groningse) dame, maar inmiddels al enkele jaren inwoner van het mooie Utrecht. Onlangs heb ik the big 3-0 aangetikt en binnenkort stap ik samen met mijn liefde in het huwelijksbootje… een bruidje in spé dus! 🙂
Na een heftige periode van uitval door een burn out vallen nu langzaamaan alle puzzelstukjes op hun plek, dat voelt echt zó fijn. Deze periode heeft mij anders doen kijken en maakt dat ik goed voor mijn lichaam –en geest wil zorgen. Hierdoor is een gezonde leefstijl d.m.v. sport en voeding een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Heerlijk vind het om lekker in mijn ‘sport bubbel’ te kruipen en voor even alle hersenspinsels, to do’s en overige bezigheden on hold te zetten en gaan! Daarnaast vind ik het helemaal leuk om lekkere en gezonde receptjes te maken én natuurlijk op te eten, hmmmm!! Maar laten we wel wezen, it’s all about balance…. het leven is een feestje, je moet zelf de slingers ophangen dus genieten doe ik ook zeker!

Je kent mij onder de naam: acupofmarley

Mijn favoriete sporten om te doen: Bodypump, bodyshape, bodybalance en kickfun zijn hier favoriet!

Deze active wear draag ik het liefst: Ik ben groot fan van kleurtjes en prints, lekker vrolijk, blij en opvallend. Zelf ben ik totaal niet van de merken dus ik hussel ze dan ook graag door elkaar. Van H&M tot Adidas… als het maar lekker vrolijk is. Nou moet ik wel zeggen dat mijn roze adidas jasje vrijwel nooit ontbreekt bij mijn sporty outfit, die draag ik denk ik toch wel echt het liefst.

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Een fijne, hippe en leuke beat maken al snel dat ik het naar mijn zin heb. Zodra er ook maar muziek aangaat, sta ik al te dansen… op zo’n moment kan ik gewoon niet stil blijven staan! Maar, Can’t stop the feeling van Justin Timberlake vind ik momenteel wel een topper hoor, daardoor ga ik zeker een tandje harder. Oh en al die gouwe ouwe nummers trouwens ook, he-le-maal leuk! .

 

“zonder mijn roze adidas jasje is mijn sporty outfit niet af 

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen:

  • Kwark
  • Komkommer
  • Tomaten
  • Sojamelk (om de lekkerste homemade cappuccino’s mee te maken, genietmomentje)
  • Fruit

My guilty pleasures: I J S J E S ! ! ! Ooooh ik word echt gelukkig van ijs! En dan ben ik vooral fan van de smaken; kinder bueno, witte chocolade, cookies en strawberry cheesecake. Confession: ik kan echt chagrijnig worden als ik kleine bolletjes ijs in de ijssalon krijg… oeps! En laten we Tony Chocolony caramel/zeezout ook zeker niet vergeten als guilty pleasure, yummy!

De mooiste vakantie in mijn leven was: Poeh, dit is echt een hele lastige voor mij! Ik ben dol op reizen en heb vele mooie reizen mogen maken. Laten we zeggen dat mijn reis naar Zuidoost-Azië – waar ik een halfjaar lang in mijn eentje met mijn rode mr. backpack rondgereisd heb – de meest fantastische en leerzame ervaring voor mij persoonlijk is geweest. Maar, ik denk dat mijn reis naar Tanzania en Zanzibar samen met mijn fiancé mijn allermooiste reis is geweest.

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist:

  • Trouwen! ♥ (jaaaaa bijna!!)
  • Parachute springen
  • Bungee jumpen
  • Een lange, verre reis van enkele maanden samen met mijn vriend maken. Of als wij in de toekomst een gezinnetje mogen stichtten, om dit dan als gezin te gaan doen. Er echt even helemaal tussenuit, de boel de boel laten en gaan… fantastisch lijkt mij dat!
  • Vooral de dingen doen die ik leuk en fijn vind om te doen. En daarmee bedoel ik ook the little things in life. Dat ene te lekkere ijsje eten in de zon eten, verse bloemetjes kopen voor in huis, een goed gesprek en ga zo maar door. Ik hou er van!

Mijn grootste inspiratie: Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet één persoon heb die ik als mijn inspiratiebron zie. Er zijn zoveel leuke en lieve mensen om mij heen, waar ik elke dag weer van leer en die mij weten te inspireren. Daarbij komen er soms onverwachts mensen op je pad die je zomaar ineens nieuwe inzichten kunnen bieden. Dat is iets wat ik mooi vind, het open staan voor een ander en willen leren. Wat dat betreft ben ik nieuwsgierig van aard en ben ik altijd benieuwd naar nieuwe dingen op onbekend terrein. Ervoor open staan, kijken wat ik er van vind en wat ik er mee wil doen. Heerlijk vind ik dat!

Mijn lifequote: ‘Leef niet door, maar doorleef het’. Voor mijn burn out stond ik er nooit bij stil hoe ik mij voelde en wat er in mij omging. Ik ging hier volledig aan voorbij en wist eigenlijk helemaal niet hoe het nou echt mij ging. Het was makkelijker om mijn ‘vrolijke’ masker op te zetten en maar gewoon door te gaan. Kwam ik even thuis van een koude kermis, want juist dit heeft er o.a. voor gezorgd dat ik ben geknakt en werkelijk tot niets meer in staat was.

Het altijd maar doorgaan en niet stilstaan bij wat je voelt leveren je niets op. Juist wanneer je je verdrietig, boos, eenzaam of iets dergelijks voelt, laat dat gevoel er dan zijn. Hoe moeilijk of verdrietig dit gevoel ook is, voel het en laat het toe. Dit maakt dat je het gevoel een plekje kunt geven en maakt je sterker als persoon. Loop er niet voor weg, want vroeg of laat komt het alsnog bij je terug. Ons lichaam is een kostbaar instrument en weet jou exact te vertellen hoe de vlag erbij hangt… luister hiernaar.

Mijn levensles voor jullie: Do what you love & love what you do! Zoooo belangrijk!

 

“Do what you love & love what you do

 

Meer van deze lieve vrolijkerd weten? Neem dan eens een kijkje op haar inspirerende website: www.acupofmarley.nl en volg haar ook op instagram: acupofmarley!


 

Wil je ook in “de vrienden van HealthyJuf” staan?

Stuur dan een mailtje naar healthyjuf@gmail.com en wie weet sta jij binnenkort in mijn vriendenboekje!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf