mei 10, 2016

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: MIRJAM

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

MIRJAM

IMG_20151214_155512Ik ben: Mirjam, 30 jaar met ervaring 😉 en woon samen met mijn mister en twee kindjes in een lekker burgerlijke Vinex-wijk vlakbij Utrecht.

Je kent mij onder de naam: mirjambuter

Mijn favoriete sporten om te doen: Ooit begonnen met hardlopen, maar door een stortvloed aan blessures uitgeweken naar krachttraining. Destijds met frisse tegenzin maar sinds ik gewichten lift ben ik lichtelijk verslaafd. Hardlopen is voor mij nu pure ontspanning zonder de druk van doelen en doe ik erbij als ik daar zin in heb.

Deze active wear draag ik het liefst: Stella Sport bij Adidas (net even anders) en Nike, vooral de tights!

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Alles met een keiharde beat! Maar op de muziek van Justin Bieber ga ik ook lekker (wat tegelijkertijd een dikke, vette guilty pleasure is…)

 

“Sinds ik gewichten hef ben ik lichtelijk verslaafd!”

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen:

 • magere kwark
 • eieren
 • amandelmelk
 • verse dadels
 • rauwkost

My guilty pleasures: Pindakaas (crunchy) uit de pot eten, Zaanse mayonaise (fout!), naar binnen kijken als ik voorbij een huis loop, bankhangen in een foute panterprint huisbroek, real life soaps, stofzuigen (als het niet echt nodig is) en Tony en Johnny zijn natuurlijk ook van de partij.

De mooiste vakantie in mijn leven was: Ik ben tot nu toe geen wereldreizigster, zeg maar gerust een huismu(t)s… Maar ik heb zeker wel verre oorden op mijn verlanglijstje staan. De vakantie die ik nooit zal vergeten was camping hoppen met een ‘boer zoekt vrouw’ volkswagencampertje. Zo leuk! Avonturen vind je ook in kleine dingen.

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist:

 • Een eigen bedrijf (working on that one)
 • Killer body hebben (also working on that one)
 • Concert van Coldplay (gaat bijna gebeuren!)
 • Rondreis door Amerika maken
 • Boek schrijven
 • Groot feest voor vrienden en familie op het strand (essentieel detail: op blote voetjes in een witte engelenjurk)

 

“Ik besloot dat ik alles kon”

 

Mijn grootste inspiratie: Niemand anders dan mijn oma, nu een ster aan de hemel. Zich haar hele leven ingezet voor anderen ondanks het feit dat het grootste deel van haar leven niet makkelijk was. Klagen kwam niet in haar woordenboek voor. Ze zag altijd het positieve en genoot van de kleine dingen in het leven, tot aan haar dood. Een voorbeeld!

Mijn lifequote:  “Ik besloot dat ik alles kon”. Deze kwam ik tegen op een Loesje ansichtkaart en zit sindsdien voor in mijn notitieboekje dat ik altijd met me meedraag. Mijn reminder als ik twijfels heb over mezelf of wat ik mezelf tot doel heb gesteld. Het vat kort maar krachtig samen wat ik de afgelopen jaren heb geleerd na een burn-out.

Mijn levensles voor jullie:  Vertrouw op het leven zoals het komt. Diepe dalen, hoge pieken, ze zijn er met een reden. Iemand zei een tijd geleden tegen mij (en die heb ik in mijn hersenen geprent): “Alles wat je meemaakt, maak je mee omdat je het aankunt.” Een hele geruststellende gedachte wat mij betreft!

 

“Ik besloot dat ik alles kon” 

 

 

Meer van deze stoere topper weten? Neem dan vooral een kijkje op haar instagram en nog leuker, volg haar!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf