juni 10, 2017

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: MONIQUE

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wil worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

MONIQUE


Ik ben: Monique, 27 jaar oud (en tegenwoordig wordt dat steeds vaker goed geschat, dus ik vermoed dat ik er toch al ouder begin uit te zien) en ik werk als psycholoog. Het liefst zou ik uiteindelijk mijn werk als psycholoog combineren met sport, bijvoorbeeld door dit onderdeel van mijn therapie te maken. Het is alleen wel de vraag hoe ik dit precies kan inpassen. Samen met mijn twee katten, Loki en Jip, woon ik in een appartementje in Nijmegen.

Je kent mij onder de naam: Freud and Fries of Queen of Fluff

Mijn favoriete sporten om te doen: Mijn allergrootste passie is (guess what) krachttraining. Sinds ik het zo’n 2,5 jaar geleden ontdekte, ben ik helemaal verkocht. Daarnaast heb ik wekelijks een bokszaktraining en doe ik aan hardlopen en wielrennen. Waar ik vroeger echt he-le-maal niets met sporten had, grijp ik nu graag van alles aan. Heerlijk!

Deze active wear draag ik het liefst: Goh, dat verschilt per keer. Ik draag bij bepaalde trainingssessies graag bepaalde setjes en dan het liefst mijn witte Nikes eronder. Met dit warme weer heb ik het liefst een kort broekje aan. Zo min mogelijk dan eigenlijk, want anders is het in de sportschool niet te doen.

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Eigenlijk vind ik van alles wel leuk. Ik had een 80’s-kid moeten zijn, daarnaast vind ik Disney ook helemaal geweldig. Maar in de gym heb ik vaak Hiphop of EDM op staan. Ik ben niet zo heel thuis in genres, er moet vooral een goede beat in zitten.

“Waar ik vroeger he-le-maal niets met sporten had, grijp ik nu van alles aan.”

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen: 

  • Verse groenten (sowieso sla en komkommer)
  • Flavdrops
  • Eieren (vooral omdat mijn ouders elke keer weer met een bakje verse eieren van mijn opa aan komen zetten)
  • Een flesje water
  • Kipfilet (beleg)

My guilty pleasures: Oké, deze heb je waarschijnlijk nog niet eerder gelezen. Cottage cheese, een klein schepje Micellar Casein en diepvries frambozen. Echt. Gouden combi. En “guilty” pleasure omdat ik echt makkelijk twee (nee, drie) van deze porties kan leeg eten (en dan bedoel ik gewoon een heel bakje cottage cheese). Rijstwafels met pindakaas en appelstroop is trouwens nog zo’n “guilty” pleasure.

De mooiste vakantie in mijn leven was: Tot nu toe zou ik zeggen mijn tweede tripje naar de Verenigde Staten. Ik heb er een half jaar gestudeerd en een Amerikaanse jongen leren kennen. We hebben een tijd nadat ik terug in Nederland was weer contact gekregen en ik heb voorgesteld om langs te komen. Die vakantie in Florida – van Disney World en Universals tot gewoon chillen met zijn vrienden en elke avond eten koken – was de beste ooit. Tot nu toe dan!

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist: Echt een bucketlist heb ik niet. Ik heb vriendinnen die wel zoiets bijhouden. Maar ik zou nog graag bepaalde landen bezoeken (met name in Azië) en ik wil uiteindelijk graag GZ-psycholoog worden. Het liefst zou ik een soort therapie opzetten/geven waarbij ik mijn twee passies, sporten en mensen helpen herstellen/behandelen, kan combineren. Dat zou wel mijn droombaan zijn!

Mijn grootste inspiratie: Ik ben niet iemand van idolen. Inspiratie haal ik uit verschillende dingen. Inspiratie voor mijn blog vind ik op blogs en Instagram, inspiratie voor andere doelen kan ook zitten in kleine dingen zoals een vriendin die een bepaald punt heeft bereikt. Dat vind ik tof en dat kan ik dan echt bewonderen.

Mijn lifequote: “Never regret the things that made you smile.”

Mijn levensles voor jullie: Ga dat aan waar je bang voor bent. Vaak hebben we angsten omdat we de verwachting hebben dat iets op een bepaalde manier gaat lopen. We weten helemaal niet of dat werkelijk zo is. Alleen door die angst aan te gaan leer je wat er echt gebeurt. En meestal komen we er dan achter dat het helemaal nog zo erg en eng niet is als we eigenlijk dachten.

“Ga dat aan waar je bang voor bent”

Meer van deze inspirerende Queen of Fluff weten? Neem dan snel een kijkje op haar website www.freudandfries.nl en volg Monique als de flufferdefluff op instagram!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf