mei 31, 2018

#DOEMEIALCOHOLVRIJ: HOE DE CHALLENGE MIJ AF GING

Ik keek naar de flesjes mocktails op mijn kast en bedacht me dat ik mijn winactie nog online moest zetten. Ach, dat kon volgende week ook nog wel. Mocktails in combinatie met de ramadan en mijn alcoholvrije maand zijn een perfecte combi had ik zo bedacht. Tot ik mij ineens besefte dat het vandaag al 31 mei was en dit betekende dat dit de laatste dag alweer was van #doemeialcoholvrij. Tijd dus om als de wiedeweer achter mijn laptop te kruipen en te reflecteren op deze sobere challenge.

#Doemeialcoholvrij

Janneke van Dijk daagde mij uit een maand lang de cocktailtjes, wijntjes, biertjes en andere alcoholische versnaperingen te laten staan. Ik kan hier nu een cliffhanger van maken waar je u tegen zegt over of mij dit lukte, maar ik denk dat jullie het antwoord zelf al weten. Ik ben gewoon een f*cking queen in sober zijn! Maar geef even eerlijk toe, dit heeft jou heus een klein beetje verbaasd. Zeker als je zag wat ik de maanden hiervoor aan drankjes naar binnen klokte. Het zal je dan misschien ook een klein beetje verbazen dat dit niet eens mijn record alcoholvrij is. Dat staat namelijk op ongeveer 3 maanden. Kortom: ik flikte deze challenge gewoon op mijn alcoholvrije sloffen. Chop chop!

Moeilijke momentjes

Tsja, ik kan hier verder tof gaan zitten doen en dat doe ik dan ook maar gewoon, want echt moeilijke momentjes waren er niet. Op bevrijdingsdag na, dat aan het begin van de #doemeialcoholvrij challenge was. De rest van de dagen heb ik er nauwelijks bij stil gestaan en op verjaardagen en feestjes gekozen voor een lekker sapje of limonade. Een paar keer koos ik voor een alcoholvrij biertje om tot de conclusie te komen dan radlers niet te zuipen zijn. De amstel 0.0. is dan best ok.

Wat zeker ook mee heeft geholpen deze #doemeialcoholvrij challenge vol te houden is dat mijn vrienden op de hoogte waren dat ik deze challenge meedeed en mij dus niet uitdaagden toch wat te drinken. Alhoewel…. er waren er een paar bij die zeiden dat ze het echt aan niemand zouden vertellen als ik een klein slokjes nam. Stelletje grappenmakers.

Alcoholverslaving

Daarnaast drinkt een groot gedeelte van mijn familie geen alcohol. Met de simpele en belangrijke reden dat een alcoholverslaving een veel voorkomend probleem is binnen onze familie. Een aantal zijn bewust gestopt om deze reden met drinken en zelfs ervan afgekickt. Zonder verder in detail te treden is dit geen ver van mijn bed show en dus heb ik van dichtbij gezien wat alcohol aan kan richten. Het lijkt zo onschuldig, maar mensen die dagelijks uit gewoonte na werk een wijntje drinken en vervolgens elke dag lichtelijk teut hun bed in stappen hebben een probleem. Zelf drink ik eigenlijk nooit doordeweeks en sowieso nooit als ik alleen ben.

En nu weer zuipen?

Of ik morgen gelijk weer aan de G&T ga of zaterdag op dat ene festival toch voor een biertje kies in plaats van een cola durf ik niet te zeggen. Op dit moment mis ik het niet, doe ik ook nog eens mee aan de ramadan en vermaak ik me ook prima zonder. Maar af en toe een wijntje vind ik wel lekker. En dat laatste is denk ik ook waar het om gaat. Dat je het zelf lekker vindt. Je niet drink omdat het moet, je erbij wil horen of je alleen lol kunt hebben als je dronken bent. Dat je kunt stoppen wanneer je wil, dat je niet drinkt uit gewoonte en het met gemak dagen of zelfs weken kunt laten staan.

Ik ga weer drinken als het moment daar is. Dat kan morgen zijn, maar net zo goed pas over een paar weken. We zullen het zien. Leg er anders met zijn allen een wedje op!

Voor nu ga ik me vooral bezig houden met mijn nieuwste challenge die van 9-23 juni duurt: elke dag hoola hoopen! En jij kunt weer met mij mee doen. Heel simpel, houd mijn social media kanalen in de gaten.

Voor nu kun je nog meedoen met mijn te gekke winactie op instagram!

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf