april 11, 2016

DREAM, BELIEVE, ACHIEVE: SPORTDOELEN VAN 2016

De beste tip die ik jullie kan geven op sportvlak is: breek nóóit iets! Wil je zonodig toch iets breken? Doe het dan gelijk goed!

Zorg ervoor dat het je elleboog is. Dat is een heerlijk ingewikkeld gewricht namelijk. Zorg er ook voor dat je een ziekenhuis treft rond de klok van twaalf ’s nachts en dat die je vervolgens naar huis sturen vanwege topdrukte op de eerste hulp. Tref vervolgens de dag erna in een anders ziekenhuis een arts in opleiding die na zowel na het zetten van je arm als tussen de gipswisselingen door vergeet een foto van je elleboog te maken.

Mijn laatste tip? Geef nooit op! Blijf altijd dromen en geloven dat het goedkomt en neem geen genoegen met minder.

contemporary-wall-decals

Toen ik eind augustus mijn elleboog brak kon ik daar in het begin de humor nog wel van inzien. Zo onbehouden als ik soms ben, was het eigenlijk een wonder dat ik nooit meer dan een gekneusde enkel had gehad.

Het lachen verging me al gauw toen ik te horen kreeg dat men vergeten was tussentijdse foto’s te maken en mijn bot niet goed aangehecht bleek te zijn. Of mijn bot wel goed zou zijn aangehecht als de foto’s wel waren gemaakt konden (of wilden) de doktoren niet zeggen. Wel dat het een lastige breuk en gewricht was en ze mij eigenlijk niet durfden te opereren. Bang dat het er niet beter van zou worden.

Mijn arm niet goed kunnen strekken, buigen, draaien en pijn was het gevolg. Een goede fysio was duidelijk nodig. Niet zeker wetende of ik op sportvlak alles weer mee zou kunnen.

Sorry, wat zei je? Niet meer alles kunnen op sportvlak? Hopen dat mijn lichaam de stand van mijn bot zelf zou herstellen? Dat dit wel jaren kan duren?
Ik dacht het niet! En dus klopte ik bij een goede sportfysio aan.

“Hoi, ik ben Esther. Ik heb mijn elleboog gebroken en het bot is niet goed aangehecht. Ik ga voor volledig herstel, met minder neem ik geen genoegen! Durf jij het met mij aan?”

Het antwoord was ja en zo geschiedde. Fysio, afspraken bij de orthopeed en te horen krijgen dat het herstel niet volgens plan verloopt. Constant uitstel van operatie (omdat men niet durft) en dit alles ruim een halfjaar lang.

Tot mijn arm een maand na een dry needling-sessie ineens het licht zag! Daar waar ik eerst dacht dat het alleen maar pijnlijker was geworden wees mijn fysio me op het feit dat je soms een stapje terug moet doen voor je verder kunt. He was right!

Zelfs de orthopeed liet zijn mond zakken toen ik op controle kwam. Dit had hij niet verwacht! Nee, een operatie was niet meer nodig en ja, ik was uitbehandeld. Ze konden niks meer voor me doen. Ik daarentegen zat nog in de fase van ‘eerst zien, dan geloven’.

Na ruim een halfjaar en teleurstellingen lukte zowaar een benchpress weer! Een strict press! Een thruster! Whoooooot! Ik kan je vertellen, ik heb nog nooit zo genoten van spierpijn. Wat een feest!

Eindelijk kon ik weer sportdoelen maken en deze wil ik graag met jullie delen.

IMG_3114

  • Deadlift 75 kg (1RM)
  • Double Unders 50 unbroken
  • Backsquat 60 kg (1RM)
  • 1 strict pull up
  • 1 stric push up (netjes de armen nast het lichaam!)

Ze lijken zo simpel en helemaal niet moeilijk, maar ik ben momenteel zo slap als een vaatdoek.

Hoe ik ze ga bereiken? Eindeloos veel naar crossfit blijven gaan en eindeloos blijven dromen en geloven. Ik weet inmiddels dat zolang je dat blijft doen, alles mogelijk is!

 

HealthyJuf

2 Berichten

  • Yvonne schreef:

    Oh wat fijn dat je weer doelen kunt stellen!! Jij noemt ze simpel, maar ik (en velen met mij) hebben jouw lijstje nog nooit gekund. Ik vind het lef dat je de doelen hebt en hier opschrijft. You go girl!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf