augustus 15, 2017

FOODTOUR DOOR TILBURG

Voor lekker eten en leuke nieuwe plekjes ontdekken ben ik altijd te porren. Zo stond ik vorige week ineens met een stel andere leuke bloggers in Tilburg. Anne (van annetravelfoodie.com) organiseerde een Food Blogger Tour door haar stadje Tilburg. Een dagvullend programma langs allerlei verrassend leuke en vooral lekkere plekjes die Tilburg te bieden heeft. Ga jij binnenkort ook die kant uit of wil je eens een nieuwe stad verkennen? Lees dan gauw door!

Buutvrij


De eerste stop van de foodtour is bij koffiecafé Buutvrij dat op een steenworp afstand ligt van het station. Ik ben gelijk fan van dit toffe tentje dat een tafel heeft van een oude bowlingbaan, wisselende kunst aan de muren heeft hangen en is opgezet door twee jonge meiden. De diversiteit aan goede koffies, bijzondere theetjes, sapjes en lekkere broodjes is enorm. Een goede eerste aftrap dus!

Pleiade


Stel je een winkeltje vol voor bijzondere stenen, dromenvangers, sieraden, inspiratiekaartjes, klankschalen, waarin achterin een plek verstopt zit voor yoga en waar zich ook een klein Bio Café bevindt waar ze echt het lekkerste taartje (vegan) van deze foodtour hadden. Een heerlijk plekje voor wat bezinning en spiritualiteit.

Tien


Oh wat is Tien een fijn en hip plekje. Naast alle leuke spulletjes van unieke merken serveren ze lekkere dikke tosti’s. Alle dagen van de week geopend en met een steeds wisselend assortiment kun je hier als heuse hipster je hart naar hartelust ophalen.

Locals


Dat er bij Locals met hart en ziel wordt gewerkt straalt er aan alle kanten vanaf. Wat een heerlijke koffies en lieve eigenaar. Je voelt je hier door het knusse sfeertje gelijk thuis. Het leuke aan dit tentje is dat ze hun eigen koffie branden en dat proef je!

Eatonomy


Een gluten- of lactose-intolerantie? Dan ben je bij Eatonomy dat verstopt zit in wereldwinkel WAAR aan het goede adres. Naast deze superlekkere lemon pie serveren ze ook hartige vegetarische en veganistische gerechten. Gauw heen dus!

Eetbar De Wagon


Vlak achter het station ligt de spoorzone. Voorheen zat hier de NS-werkplaats die inmiddels is omgetoverd tot een toffe en Berlijn-achtige plek. Tot zover mijn favoriete buurtje van Tilburg. Hier staat, hoe toepasselijk, een oud treinstel uit 1930 dat tegenwoordig dienst doet als eetcafé, maar die zijn stijl volledig heeft weten te behouden. Stap dus zeker een keer in deze trein voor een culinaire reisje.

De Houtloods


Save the best for last is hier toch wel heel toepasselijk. Onze laatste stop van de foodtour is bij de Houtloods dat van dezelfde eigenaren is als De Wagon. De Houtloods is, ondanks al het lekkers en moois dat de andere plekjes te bieden hebben, mijn absolute favoriet. Het prachtige lichte interieur, de open keuken, de prachtig opgemaakte gerechtjes met hun verfijnde smaak en zelfs de kleding van de bediening klopt en is in stijl. Over alles lijkt na te zijn gedacht en daar houd ik van. De Houtloods was voorheen een houtopslag en stamt uit 1867 en is hiermee het oudste gebouw van de Spoorzone. Uniek detail is de keuken en drankenbar die uit een stuk staal zijn gevormd. Als je een goed avondje uit wil en je knaken goed wil laten rollen moet je hier zeker heen. Ik kom in ieder geval een keertje terug!

Droomkoekjes


We aten naast lekkere taartjes, tosti’s en andere culinaire hoogstandjes ook nog de lekkere koekjes van Kim Klein Ikkink. Zij is met haar gezin woonachtig in Tilburg en maakt prachtige handgemaakte koekjes die ze op bestelling voor je maakt. Zien ze er niet geweldig uit?

 

Genoten van een heerlijke middag met een stel leuke meiden! We gingen echter niet met lege handen naar huis. Tezamen met een goedgevulde goodiebag stapte ik weer in de trein naar Utrecht.

Anne, bedankt voor de heerlijke dag in Tilburg!

4 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf