januari 15, 2016

FRESHMEALS UTRECHT

logoVorige week zag ik op instagram een oproepje van FreshMealsUtrecht voorbij komen waarin ze aangaven op zoek te zijn naar foodbloggers om hun maaltijden uit te proberen. Als echte foodie aarzelde ik natuurlijk geen moment en nam contact met ze op.

 

DE KEUZE IS REUZE
Ik mocht niet één, maar twee maaltijden uitproberen! Gauw nam ik een kijkje op hun website om het aanbod te bekijken. Het viel me gelijk op dat de website erg overzichtelijk en duidelijk is. Je ziet direct hoe het werkt en wat de kosten zijn.

De menu’s verschillen per week en worden bezorgd op zondag, woensdag en vrijdag.
Je kunt per bezorgdag kiezen uit zeven verschillende gerechten. Een simpele rekensom (eens een juf, altijd een juf) maakt dus dat je de keuze hebt uit 21 gerechtjes per week! Ik keek dus mijn ogen uit en het was niet gemakkelijk om te kiezen uit al dat lekkers.

Uiteindelijk koos ik voor de Marokkaanse runderstoof en de Superfood and Chicken.

MAROKKAANSE RUNDERSTOOF
IMG_9949Als kind en tiener heb ik geruime tijd in Overvecht gewoond, een wijk in Utrecht. De wijk kenmerkt zich door de vele culturen die er samenkomen. Als kind had dan ook vriendjes en vriendinnetjes met allerlei verschillende achtergronden, waaronder ook de Marokkaanse. Ik maakte algauw kennis met de smaken en eetgewoontes uit Marokko. Gezellig met zijn allen uit een tajine eten, met je handen! Heerlijk vond ik dat. Om weer even in die sferen te komen koos ik voor de Marokkaanse runderstoof.

Het was erg leuk dat Hakar in persoon de maaltijd kwam brengen. Wat zag het eten er lekker uit, een bakje vol kleuren. Ik had gelijk trek! Het gerecht was zowel in de oven als de magnetron op de warmen, maar moest wel ontdaan worden van de folie. De folie die onder het eten zat. Dat was geen gemakkelijke klus, dus besloot ik het eten op mijn bord te scheppen. Het paste maar net en zo mooi als dat het er in het bakje uitzag was het helaas niet meer.

Stoofvlees is niet gemakkelijk te maken, het kan al gauw te droog en taai worden. Het vlees van deze maaltijd was echter zacht en mals. De smaak was kruidig en zoet en smaakte naar de pruimensaus zoals vermeld. De groentes die erbij zaten waren nog erg knapperig en de citroen en yoghurt pasten er ook goed bij. De enorme berg rijst had van mij wat minder gemogen en liever had ik daarvoor in de plaats couscous gezien. De marinade van het vlees was erg lekker. Zo lekker, dat ik nog wel meer van die saus had willen hebben. Ik heb deze avond mijn buikje heerlijk rond gegeten!

SUPERFOOD AND CHICKEN
Als sporter wil je veel eiwitten binnen krijgen. Om die reden koos ik voor deze salade van kip en rode quinoa die maar liefst 40 gram aan eiwitten bevat! Net zoals de vorige keer schepte ik het bakje weer over op mijn bordje, want uit een bakje eten met daaronder folie is geen succes. Ook dit gerecht was een royale portie en bestond naast quinoa en kip o.a. uit cashewnoten, tomaatjes, feta en mango en had een zoetzure dressing. De kip in combinatie met de quinoa, mango en feta was heerlijk. Ik hou eigenlijk niet zo van feta, maar deze was zacht en romig van smaak.

IMG_9992.JPG

Superfood and chicken.

CONCLUSIE
Wat was het fijn om twee avonden niet te hoeven koken en toch gezond èn lekker te eten! Ik vind het erg leuk om te zien dat twee jongens uit Utrecht samen de stap hebben gewaagd om FreshMealsUtrecht op te zetten en zo hun passie voor eten te delen. De een als kok, de andere vanwege zijn sport. De gerechten zijn goed op smaak en je proeft dat het met liefde is bereid en alles heerlijk vers. Op de verpakking kun je precies zien ziet welke voedingsstoffen je binnen krijgt en in welke hoeveelheid. Ook de allergenen worden duidelijk vermeld. Zoals elke startende onderneming zijn er nog wel wat puntjes op de i te zetten. Zo is de folie onderin het bakje niet zo handig en zie ik altijd meer groente dan rijst. Ik vind het een absolute aanrader voor iedereen die snel klaar wilt zijn en toch gezond wilt eten. Een prima prijs/kwaliteitsverhouding!

Hakar & David, bedankt!

HealthyJuf

2 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf