juli 25, 2018

HAVING A GOOD TIME MET MIJN BESTIE OP HET DELA EK BEACHVOLLEY

Ik had eerst als titel voor deze blog: “de coming out van mijn bestie op het EK beachvolley”, tot ik googelde dat een coming out standaard betekent dat je vertelt dat je homo, lesbisch of bi bent. Dat was niet echt waar ik op doelde. Mijn beste, die overigens door het leven gaat als Jade, is niet zo actief op social media. En dat is eigenlijk nog net iets tè zacht uitgedrukt. Dat ik dus samen met haar naar het DELA EK beachvolleybal ging en dit vast wilde leggen op social media was dus best even een klein dingetje. Kleintje hoor, want wat dat betreft hebben we samen voor veel hetere vuren gestaan. Geen coming out dus voor Jade, maar wel een good time, want man o man wat was dat DELA EK beachvolleybal een partijtje gaaf om eens zo samen mee te maken. 

Ten eerste, omdat wij vroeger altijd fantaseerden over samen op volleybal gaan. We dit vervolgens niet deden, omdat wij samen stappen, nachtelijke pizzaparty’s (in ons huis – ja we hebben tijdens onze studententijd samen een huisje gedeeld) en met dikke katers tot laat in de middag verkozen boven lichamelijk activiteit. Dat laatste is overigens niet helemaal waar, want we dansten tot diep in de nacht op groovy drum ’n bass beats en dampende hiphop.

Ten tweede, omdat het EK beachvolley echt midden in ons mooie stadsie was en als ekte Utrechtse gaat er niks boven naar een thuiswedstrijd kijken met in de hoofdrol sportieve gespierde mannen. Precies, dat bedoel ik. Al begrijp ik tot op de dag van vandaag niet dat de dames halfnaakt in een zwembroekje en sporttop staan te zweten en de mannen in shorts en een korte broek. Echt, ik vind het discriminatie. Het oog van de vrouwelijke toeschouwer wil toch ook wat?

Zeg nou zelf, dit is toch veel te veel kleding voor op het strand?

En ten derde, omdat je herinneringen beter samen kunt maken dan alleen. En met wie kun je dat beter doen dan met je bestie? Diegene met wie je lief en leed deelt, die er voor je is in goede tijden, maar ook in slechte. In mijn geval samen met Jade dus, die ik ken vanaf mijn 11e. Met haar dronk ik mijn eerste biertje, we gingen samen naar Blanes op vakantie na ons slagen voor de middelbare school , gingen 10x naar Lowlands (en vele andere festivalletjes) en hebben zelfs tijdens onze studie samen een huisje gedeeld. Zoveel mooie herinneringen. Het DELA EK beachvolleybal hoort daar vanaf nu gewoon bij. Dankjewel Dela en Rabobank voor de uitnodiging!

De Duitse Bieneck en Schneider wonnen de match en zijn naast teammaatjes ook goede billenmaatjes en waren daarom fantastisch op elkaar ingespeeld!

Nu ben ik even nieuwsgierig. Heb jij ook een goede vriend of vriendin met wie je alles deelt en (soms letterlijk haha) die je door dik en dun steunt? If yes, koesteren die handel en samen nog vele mooie herinneringen maken!

“Growing a better world together”, ik sluit mij volledig aan bij de mooie missie van Rabobank!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf