november 19, 2017

LELO SONA: HET CRUISE CONTROL SPEELTJE VOOR DE VROUW

Ik had een iets te grote mond toen ik werd uitgedaagd om de Mercedes onder de seksspeeltjes voor vrouwen uit te proberen: de Lelo Sona. Ik, een vrouw van begin 30: jong, vrijgevochten en open minded, die vind dat wij vrouwen ons vrijer zouden moeten kunnen uiten rondom seks en die graag zou zien dat er een minder groot taboe op heerst, zou dit klusje wel even klaren. Op de een of andere manier hebben we toch een schaamtecultuur in Nederland. Iets wat mij alweer duidelijk werd, toen bleek dat het pakketje bij de buren werd afgeleverd.

Een opluchting ging door me heen toen bleek dat het in een neutrale verpakking was verzonden. Toch stond ik met rode wangen voor de deur, alsof ze konden weten wat erin zat. Idem dito toch ook wel voor het schrijven van deze review. Alsof je als vrouw ineens een slet bent als je van seks houdt. Toch ga ik het doen, want ik ben graag een wereldverbeteraar op microniveau.

Lelo Sona

De Lelo Sona is een seksspeeltje, van Zweedse makelij, voor vrouwen die de gehele clitoris stimuleert. Ook de delen die je niet ziet. Vraag me niet op welke delen ze daarmee precies doelen, maar zo staat het op hun website. Het heeft een heuse cruise control die ervoor zorgt dat als je tegen het speeltje aandrukt het niet stopt met trillen. Dat was een veelgehoorde klacht van vrouwen, dat als ze harder gingen drukken het trillen bij speeltjes stopte.

De Lelo- Sona Cruise is:

 • volledig waterdicht
 • USB oplaadbaar
 • heeft cruise control
 • in 2 uur opgeladen
 • 1 uur maximale gebruikstijd
 • 8 standen

Volgens de productbeschrijving werkt de Lelo Sona met geluidsgolven en stimuleert het op deze manier de gehele clitoris, ook dat deel van binnenuit. Het belooft meer opwinding dan met een gewone vibrator en voor een sensatie van binnenuit. Ergens ving ik zelfs op dat je er binnen een minuut van zou kunnen klaar komen. My oh my! Ik vroeg me af waarom je dat in vredesnaam zou willen? In ieder geval iets om mee te nemen in het onderzoek.

Next level

Ok, tot zover het zakelijke deel.
Daar zat ik dan met mijn knalroze designertoy in mijn handen. Ik zette hem aan en het was alsof er een muziekbox in werking werd gezet. Zo eentje waar je tijdens een concert net iets te dichtbij staat, die de vloer onder je voeten laat trillen en waarvan je de stof van de box ziet bewegen. Nou dat dus, maar dan knalroze in je handen. De 8 standen zijn de zenders. En het gaat van mellow naar beatboxen. Vooral op die laatste stand zou je een goede rap kunnen schrijven, maar dat was de opdracht van deze review niet.

Na wat innerlijke peptalk met mezelf (“kom op Esther, go for it!”) plaatste ik de Lelo Sona tussen mijn weelderige dijen. Oh my! Oooooh my! Dit is next level mensen. Echt: NEXT LEVEL! Ok, ik ga proberen uit te leggen hoe het voelde. Komt het.


Pittig ding, die Lelo Sona

Op het moment dat je de Lelo Sona gaat gebruiken neem ik aan dat je wel zin hebt in een hoogtepuntje. De weg daar naartoe zorgt voor pleasure en de opbouw neemt je mee in die reis naar de top. Neem nu de Lelo Sona. Lelo Sona is de top. Die slaat dus eigenlijk de pleasure en de opbouw over. En nu ga ik iets zeggen dat misschien niet de juiste vergelijking is, alvast mijn excuus, maar het voelt een beetje alsof je jezelf aan het “verkrachten” bent.

Lichamelijk gezien reageerde mijn lichaam gelijk (al is het me niet gelukt om binnen een minuut te finishen), emotioneel gezien was ik daar nog helemaal niet. Ik miste de opbouw, het stukje ergens met plezier naartoe werken. Het klopt dat het niet stopt met trillen als je er harder tegenaan duwt, sterker nog, het lijkt dan wel heftiger te worden! Ook de “mond”, zoals de kop van de Lelo Sona heet omsluit je hele clitoris en dat maakt dat het bijna voelt alsof het vacuüm wordt gezogen.

Best wel een pittig ding dus, die Lelo Sona. Nu kun je haar harder en zachter zetten, maar dat maakte voor mij geen verschil. Ik vind het een te directe benadering en vind de weg ernaar toe even belangrijk als de top zelf. Ook weer iets waar je op deze manier achter komt. Uiteraard probeerde ik alle 8 de standen even en ook daarin was er niet echt een waar ik erg wild van werd en dan toch vooral met de reden dat het mij te hard en te direct is. Toch kan ik mij voorstellen dat heel veel vrouwen hier wel veel plezier aan kunnen beleven en helemaal los gaan met hun roze vriendje die overigens ook in het zwart te verkrijgen is. En ik? Ach, ik smijt het ding niet gelijk in de hoek. Oefening baart kunst, dus wie weet dat we samen nog meer slaapfeestjes gaan houden in de toekomst.

Meer informatie over de Sona Lelo vind je op www.lelo.com

Disclaimer

Dit artikel bevat een toegestuurd product. Meer informatie hierover lees je hier.

5 Berichten

 • Joyce schreef:

  Leuk geschreven! Maakt zeker nieuwsgierig. Ik hou er van als mensen proberen de taboe rondom seks wat te verminderen, ik schrijf er zelf ook over.

 • JD schreef:

  Ik kwam je blog net tegen op Facebook en ik werd nieuwsgierig want hoe schrijf je een blog over een sexspeeltje? Jij heb het echt geweldig beschreven! Niks geen schaamte of gekke dngen, gewoon zoals het is! Je site is sowieso erg leuk. Ja, je hebt er een nieuwe volger bij 😉
  Wat ik wel opvallend vind is dat je schrijft dat er een taboe is. Zelf ben ik nu in Zuid-Amerika en vergeleken met hier is Nederland ontzettend open met/over sexspeeltjes.

  Of ik het zou proberen? Ik weet het niet.. ben op één of andere manier beetje bang voor die speeltjes, haha..

  • healthyjuf schreef:

   Ha JD,
   Wat een leuke reactie! Ik ben zelf ook in (Centraal en) Zuid Amerika geweest (7 jaar geleden) en daar was toendertjjd zelfs een tampon lastig te verkrijgen, dus in dat opzicht heb je helemaal gelijk. Ik doel meer erop dat seks in onze cultuur nog steeds een mannending is.

   Het is ook dat ik deze thuis kreeg gestuurd om te proberen hoor….

 • Mark Mitchell schreef:

  Boom! My lady really enjoys our variety of toys. Although this toy requires careful attention to placement, when she wants it to be powerful and quick, this is it!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf