Life

 • 2 WEKEN #SUIKERVRIJCHALLENGE: BYE BYE KOEKJES EN CHOCOLADE

  2 WEKEN #SUIKERVRIJCHALLENGE: BYE BYE KOEKJES EN CHOCOLADE

  “Nooo way, die lui zijn gestoord!” Dat is wat ik altijd dacht als ik mensen hoorde praten over suikervrij eten. Van die lui die dan bij alles wat ze bestellen vragen of er suiker in zit. Ik ben iemand die elke dag snoept, die weet dat je lichaam geen onderscheid maakt tussen fruitsuikers of geraffineerde suikers* en vind dat je alles met mate moet kunnen eten. Ik schreef er zelfs de blog Snoep verstandig, eet geen appel over. #suikervrijchallenge Toch deed ik een #suikervrijchallenge. De laatste maanden zat ik een beetje in een hormonale rollercoaster inclusief de nodige snaaibuien. Tijd dus voor wat actie en door middel van een suikervrijchallenge de cirkel doorbreken. Twee weken geen geraffineerde suikers eten was mijn doel. Plus als ik zin had in zoet dit ook niet vervangen door natuurlijke suikers zoals een dadel of stuk fruit. Sowieso niet meer dan 2 stuks fruit per dag. De eerste week ging mij dat prima en gemakkelijk af en verloor ik maar liefst 1,6 kg. De week erna werd ik helaas ziek en kreeg ik last van flauwtes op mijn werk. Ik heb die dagen een keer roosvicee gedronken en een stukje koek gegeten. Hele kleine stukjes, maar daarmee doorbrak ik voor mijzelf de cirkel en merkte ik hoe ontzettend veel zin ik had ik koek, snoep en chocoalde. En…. pannenkoeken. Die tweede zaterdag van de challenge kon ik me dan ook niet meer inhouden en bakte ik een hele berg American Pancakes. Oeps! Sommige deelnemers hoorde …Lees meer »
 • BOEK REVIEW: DE HOLISTISCHE REIS DOOR LICHAAM, GEEST EN ZIEL

  BOEK REVIEW: DE HOLISTISCHE REIS DOOR LICHAAM, GEEST EN ZIEL

  Een boek dat je helpt te ontdekken wie je bent, uitlegt hoe jouw gedachtes van invloed zijn op je lichaam en hoe lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn. De holistische reis door lichaam, geest en ziel van Dennis van Miltenburg is autobiografisch, informatief en een zelfhulpboek. Ook leuk! REVIEW FOREVER CLEAN 9 REVIEW MYMUESLI FOODTOUR DOOR TILBURGLees meer »
 • DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: SIERD

  DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: SIERD

  Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wil worden. Ook leuk! DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: EMILY DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: ANNE DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: MANON DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: JAPKELees meer »
 • GEDACHTES UITDAGEN: DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIG LEVEN

  GEDACHTES UITDAGEN: DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIG LEVEN

  Wie heeft ze af en toe niet, emoties die zo’n groot loopje met je nemen dat ze je gedachtes volledig beïnvloeden.  Die gedachtes kunnen zeer hardnekkig zijn en je volledig uit balans brengen. Het gevoel hebben dat je niet goed bent, een ander alles beter kan, niemand je begrijpt en die goedbedoelde opmerking die echt eventjes verkeerd valt. Het is alsof je alleen bent met je gedachtes. Eigenlijk werkt het heel simpel: die overweldigende emoties beïnvloeden als het ware je denk- en interpretatieproces met als gevolg dat er negatieve of disfunctionele gedachtes je koppie binnen stromen. Disfunctionele en/of verkeerde gedachtes Disfunctionele gedachtes zijn negatieve of zelfondermijnende gedachtes. Bijvoorbeeld: ‘Niemand houdt van mij’, ‘ik ben niet goed zoals ik ben’ of ‘iedereen is altijd boos op mij’, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Verkeerde gedachtes zijn gedachtes die ontstaan door een verkeerde uitleg/interpretatie van wat je ziet, hoort of ruikt. Bijvoorbeeld: ‘Ik zie aan zijn gezicht wat hij denkt’. Maar goed, allemaal leuk, lief en aardig zo op papier en ook best te bevatten. De grote vraag is natuurlijk, wat doe je eraan? Opdracht: gedachtes uitdagen Daar heb ik een opdracht voor bedacht. Ik wil je graag vragen wat van die disfunctionele gedachtes op te schrijven. Wellicht dat je ze nu niet hebt, maar dan zijn er vast wel een aantal die je je goed voor geest kunt halen omdat ze met regelmaat terug komen op momenten dat je je niet ok voelt. Schrijf ze onder elkaar op, maar laat tussen …Lees meer »
 • HAVING A GOOD TIME MET MIJN BESTIE OP HET DELA EK BEACHVOLLEY

  HAVING A GOOD TIME MET MIJN BESTIE OP HET DELA EK BEACHVOLLEY

  Ik had eerst als titel voor deze blog: “de coming out van mijn bestie op het EK beachvolley”, tot ik googelde dat een coming out standaard betekent dat je vertelt dat je homo, lesbisch of bi bent. Dat was niet echt waar ik op doelde. Mijn beste, die overigens door het leven gaat als Jade, is niet zo actief op social media. En dat is eigenlijk nog net iets tè zacht uitgedrukt. Dat ik dus samen met haar naar het DELA EK beachvolleybal ging en dit vast wilde leggen op social media was dus best even een klein dingetje. Kleintje hoor, want wat dat betreft hebben we samen voor veel hetere vuren gestaan. Geen coming out dus voor Jade, maar wel een good time, want man o man wat was dat DELA EK beachvolleybal een partijtje gaaf om eens zo samen mee te maken.  Ook leuk! MIJN EERSTE LESJE BODYPUMP IT’S GETTING HOT IN HERE, SO TAKE OFF ALL YOUR CLOTHES – MIJN EERSTE LES BIKRAM YOGA SUP YOGA IN EEN DUURZAAM ZWEMBAD IN DUURZAME KLEDING  CO-LIVING: WAT HET IS EN MIJN ERVARING IN VLISSINGENLees meer »
 • CO-LIVING: WAT HET IS EN MIJN ERVARING IN VLISSINGEN

  CO-LIVING: WAT HET IS EN MIJN ERVARING IN VLISSINGEN

  Co-liv-ing noun Shared housing designed to support a purpose-driven life. A modern, urban lifestyle that values openness, sharing, and collaboration. Ook leuk! MIJN EERSTE LESJE BODYPUMP IT’S GETTING HOT IN HERE, SO TAKE OFF ALL YOUR CLOTHES – MIJN EERSTE LES BIKRAM YOGALees meer »
 • VISUALISATIE MEDITATIE

  VISUALISATIE MEDITATIE

  Mag ik je uitnodigen? Uitnodigen je ogen te sluiten, je hand op je buik of hart te leggen en te voelen, te voelen naar wat je het liefst zou willen op dit moment in je leven. Die ene grote droom te dromen. En mag ik je dan uit nodigen te vergeten dat die droom een droom is, maar te voelen alsof je het al bent, of ineens rondloopt op die plek in je hoofd. Alsof de droom al werkelijkheid is geworden. Kun je me dan zeggen hoe het er dan uit ziet? Wat je voelt, hoort, ruikt en ziet? Mag ik je uitnodigen daar even te zijn en te voelen en beleven. En mag ik je vervolgens uitnodigen om op een (roze) wolkje te gaan stappen dat heel, heel langzaam van je droom weg vliegt terwijl je er wel naar blijft kijken. Hoe ziet het er dan van een afstandje uit? Zou je er niet als de donder weer naar terug willen? Want oh wat voelt het fijn dáár te zijn. Houd je ogen nog even dicht! Mag ik je tot slot uit nodigen te visualiseren dat je alle mogelijke stappen onderneemt die ervoor nodig zijn om dat te krijgen wat je nu zo graag wil in je leven. Je maakt dat ene telefoontje, gaat die boeken lezen of studie volgen die ervoor nodig zijn. Boekt dat ene ticket of zet elke maand dat bedrag ervoor opzij. Zonder gemopper en gezeur, maar genietend van het proces om tot daar te …Lees meer »
 • 4 REDENEN WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN MEDITEREN

  4 REDENEN WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN MEDITEREN

  Mediteren is hip, hot en happening en niet zonder reden. Ons leven is er in de loop der jaren niet bepaald rustiger op geworden. We worden overladen met keuzemogelijkheden, multitasken er lustig op los, worden constant gevoed met nieuwe informatie en willen ook nog eens de beste versie van onszelf worden. Mediteren is heerlijk voor die altijd werkende en drukke geest en binnen mijn coaching raad ik het dan ook veelvuldig aan om te doen. Eigenlijk zou iedereen regelmatig moeten mediteren en wel om de volgende vijf redenen. 1. Je leert ontspannen Mediteren is leven on het hier en nu. Je focus ligt op de ademhaling en enkel daar ben je mee bezig als je mediteert. Als je gedachtes toch afdwalen merk je ze enkel op en laat je ze als een wolkje aan je voorbij gaan zonder te oordelen. Je hoeft niks met die gedachtes te doen of ernaar te handelen. Hierdoor kun je optimaal ontspannen en zijn zoals je bent en dat maakt je rustig en ontspannen. Heerlijk even een momentje rust in dat drukke leven van ons. 2. Mediteren vermindert stress & angst Door meditatie kun je dus ontspannen en ontspanning is het beste medicijn tegen stress. Door in het hier en nu te zijn is er geen ruimte om stil te staan bij het verleden of bang te zijn voor de toekomst. Even geen (of verminderde) piekergedachtes en rust in je hoofd. Dit draagt bij aan het verlagen van stress en het verminderen van angst. Het …Lees meer »
 • #DOEMEIALCOHOLVRIJ: HOE DE CHALLENGE MIJ AF GING

  #DOEMEIALCOHOLVRIJ: HOE DE CHALLENGE MIJ AF GING

  Ik keek naar de flesjes mocktails op mijn kast en bedacht me dat ik mijn winactie nog online moest zetten. Ach, dat kon volgende week ook nog wel. Mocktails in combinatie met de ramadan en mijn alcoholvrije maand zijn een perfecte combi had ik zo bedacht. Tot ik mij ineens besefte dat het vandaag al 31 mei was en dit betekende dat dit de laatste dag alweer was van #doemeialcoholvrij. Tijd dus om als de wiedeweer achter mijn laptop te kruipen en te reflecteren op deze sobere challenge. Ook leuk! NIEUWE CHALLENGE: 1 MAAND ALCOHOLVRIJ MIRACLE MORNING – CHALLENGE 1 NIET SPORTEN EN OP GEZONDE VOEDING LETTEN – CHALLENGE 100 push-up challenge van CharlotteLees meer »
 • DE RAMADAN: WAAROM IK MEEDOE

  DE RAMADAN: WAAROM IK MEEDOE

  Nog twee uurtjes en dan zit de tweede dag van de ramadan erop. Ik, als niet moslim, doe dit jaar mee aan de ramadan en krijg hierover veel vragen. Niet alleen maar vragen overigens. Ook veel verbaasde blikken, mooie reacties en lieve uitnodigingen. Ik zal zo goed als mogelijk uitleggen waarom ik meedoe. Ook leuk! 4 REDENEN WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN MEDITEREN 2 WEEKS PLANKING 100 PUSH-UPS CHALLENGES OF 2016Lees meer »
© 2017 HealthyJuf