februari 22, 2018

MIRACLE MORNING – CHALLENGE 1

Vanaf 1 maart a.s. begin ik met een nieuwe challenge: Miracle Morning. Elke dag een uur eerder opstaan dan je gewoonlijk doet en in dat uur een aantal routines volgen die zorgen dat je leven een positieve wending krijgt. Mensen die fluitend naar hun werk gaan, vele malen productiever en energieker zijn en dat allemaal na het lezen van de bestseller van Hal Elrod en het toepassen van zijn Miracle Morning. Hij zegt in zijn boek Miracle Morning dat het maar gek is dat we genoegen nemen met een 6 terwijl we verschillende gebieden van ons leven ook naar een 10 kunnen tillen door heel simpel een uurtje eerder op te staan en door middel van een aantal life S.A.V.E.R.S. 

Een aantal jaren geleden was ik hier al erg nieuwsgierig naar geworden, tot ik het vorige maand niet meer hield en het boek móest lezen. Het gevoel hebben dat je in control bent, in plaats van hele avonden te liggen netlixen en uren scrollend door je instafeed te gaan. Dat je hebt gesport, gemediteerd, dat ene boek hebt gelezen of iets anders voor jezelf hebt gedaan.

Nu heb ik een bloody hekel aan vroeg opstaan, ben ik een kampioen snoozen en vind ik voor 8 uur opstaan onnatuurlijk vroeg in de winter. En toch besluit ik om het maar eens een maandje te proberen. En jij kunt met mij meedoen!

Life S.A.V.E.R.S.

Maar eerst moet je even wat belangrijke dingen weten over de Miracle Morning voor je hieraan kunt beginnen. Hal Elrod gelooft dat je door middel van 6 gewoonten je leven succesvoller en beter kunt maken. Hij belooft je zelfs dat je je dag met meer energie, motivatie en focus start en zo het leven dat je altijd al wilde kunt creëren. Ik zeg: kom maar door met die handel!

ilence – ademhalingsoefeningen, bidden en mediteren.

A ffirmations – herhaaldelijk op een positieve manier tegen jezelf praten. Je doel verwoorden. Herhaaldelijk dus. Of had ik dat al gezegd?

V isualization – visualiseren van je doel door bijvoorbeeld moodboards, een bullet journal of gewoon in je hoofd.

E xercise – sporten, of het nou een goede hiit is of yoga.

R eading – lezen van een inspirerend (zelfhulp)boek.

S cribing – schrijven (in een dagboekje) van je ideeën, gedachtes, plannen, geleerde lessen, doorbraken, …

Elke dag ga je in het uur dat je eerder op staat hiermee aan de slag. Niet elk onderdeel hoeft even lang te duren. Sporten kan bijvoorbeeld 20 minuten in beslag nemen en de affirmaties heb je misschien wel in 3 minuten gedaan. Je mag hierbij je eigen tijdsindeling maken evenals de volgorde. De een vindt het nou eenmaal lekker om te starten met sporten en af te sluiten met een goede meditatie. En niet geheel onbelangrijk te vermelden. Je staat dus een uur eerder op dan je normaal gesproken doet.

Ochtendritueel

Zeg maar dag dag tegen je snoozebutton. Als jij een Miracle Morning wil doorloop je de volgende 5 stappen:

  1. Met de juiste gedachte naar bed – Voordat je ’s avonds gaat slapen ga je met een positieve gedachte naar bed. Je zegt tegen jezelf hoe fijn het is dat je zo vroeg mag opstaan (ja echt) en aan je doelen en dromen mag gaan werken. Volgens Hal Elrod is de gedachte waarmee je gaat slapen namelijk ook de gedachte waarmee je op staat en die kan dus maar beter positief zijn.
  2. Zet je wekker aan de andere kant van de kamer – Hierdoor moet je wel je bed uit.
  3. Tandenpoetsen – Door gedachteloos je tanden te poetsen geef je je lichaam de tijd rustig wakker te worden en daarnaast is een frisse adem ook niet verkeerd.
  4. Drink een glas water – Hydrateer je lichaam en voel jezelf tot leven komen. Oh yeah.
  5. Hijs je in je sportoutfit – Yes, ongedoucht, hop je zo je sporttop en -broek in om eerst te zweten en die douche te verdienen!

Miracle Morning Challenge

Ben je na dit lezen ook zo enthousiast geworden en wil jij 1 maart a.s. met mij mee doen? Top! Want volgens Hal Elrod is het heel belangrijk om een buddy te hebben die snapt wat je aan het doen bent en die je kan motiveren en stimuleren. Of zou hij gewoon bedoelen dat gedeelde smart, halve smart is? Hoe dan ook, laten we elkaar supporten door onze ervaringen te delen met #miraclemorningbyhealthyjuf.

Kijk voor meer informatie en je 30 day Miracle Morning start kit HIER.

 

 

1

1 Comment

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf