januari 11, 2017

NIEUWE LIEFDE

Het is koud, ijskoud, en als ik de hoek om kom fietsen zie ik hem al staan. Stevig, groot, robuust, gespierd en al wat ouder. Ja, duidelijk ouder dan ik, maar daarmee precies het type waar ik op val.

 

Ik zet mijn fiets neer en loop een beetje aarzelend op hem af. Vlak voor hem staat een groepje blonde meisjes, van die nietszeggende tutjes die net zijn begonnen met studeren en na een halfjaar alleen nog maar de weg naar de supermarkt kennen om een maaltijdsalade te kopen.

Ik steek mijn hand uit, reik naar voren en raak hem aan. Een siddering gaat door mijn lijf en mijn hartslag bereikt zijn maximum. En dan moet ik nog beginnen!

 

“Stevig, groot, robuust, gespierd

en al wat ouder. Dat is mijn date!”

Blinddates

De laatste weken van het oude jaar had ik al een paar andere blind dates gehad. Zonder succes.  Ze waren te vrij, te nieuw of te basic. Ik wilde juist meer. Het voorstel voor deze blind  date kwam dan ook precies op het juiste moment.

Ik besluit het initiatief te nemen en me voor te stellen. “Hoi, mijn naam is Esther en ik kom een keertje proefsporten met je.”

Na een uitgebreide rondleiding is daar het moment aangebroken om te rollebollen en te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Ik trek daarvoor mijn nieuwe sportbroek aan en een loszittend shirt. Ik verwacht het warm te krijgen.

 

Train more

Na een korte warming up verken ik de apparaten. Geen idee hoe die dingen werken, dus een en ander gaat mis. Ach, een beetje humor houdt het luchtig en ontspannen. Vervolgens naar beneden waar het echte werk begint. Losse gewichten en grote apparaten die er nogal beangstigend uitzien door de enorme schijven die er links en rechts aan hangen. Het is er ook wat donker en het heeft iets duister. Ruig is misschien een beter woord. Laten we wel wezen, een kelder hoort ook iets angstaanjagend te hebben.

Ik bestijg een apparaat dat precies in het midden staat. Hang er twee flinke plakken aan en klem mijn handen om de stangen. Na een eerste setje van vijf herhalingen voel ik me al rood aanlopen en als eenmaal het laatste setje is aangekomen glijdt er een zweetdruppel van mijn nek omlaag mijn bilspleet in. Lekker.

Maar ik wil meer, veel meer. Zo zet ik ook nog mijn benen en kont in vuur en vlam terwijl ik ondertussen roder en roder word. Ik heb de smaak te pakken en besluit ook nog de aap uit te hangen aan de Monkey Bar. Ik heb zijn aandacht. Dit is het moment om indruk op te maken. Waarmee kan dat beter dan iets te doen waar ik ècht goed in ben: boxjumps. Die van 30 inch natuurlijk. We houden niet van klein.

 

Blauwtje lopen

Ik zwier en zwaai met mijn armen en spring één keer. Twee keer. Drie keer. Vier ke…… en BAM! Met volle vaart spring en swing ik met mijn linkerhand tegen de rand van de box aan. Ik kom abrupt tot stilstand. Gauw kijk ik om me heen of iemand het heeft gezien en wrijf ik zo onopvallend mogelijk over mijn pootje terwijl ik mijn tranen wegslik. Niet laten kennen Es, gewoon nog een sprong. Al-tijd nog een sprong, want anders bouw je angsten op. Daar ga ik dus. Netjes spring ik op de box, ruim vervolgens de box nog rustig op en loop dan op mijn dooie gemak richting het toilet. Nou ja, gemak…

Ik liep wel een blauwtje

Daarbinnen weet ik niet hoe gauw ik mijn hand onder de koude stromende kraan moet houden. Poeh, dat voelt fijn. Na een aantal minuten koelen vind ik dat ik wel wat ontspanning heb verdiend. Ik daal wederom af naar beneden, ditmaal richting de kleedkamers. Ik ontdoe mij daar  van van mijn bezwete kleding die inmiddels plakkerig om mijn lijf zit en nestel me in de hete sauna.

Daarbinnen maak ik de balans van deze date op. Hij was ontspannen, rustig, wild, zwaar, pittig, pijnlijk en zeer energiek. Ik voel me enthousiast en heb nu eigenlijk al weer zin in een tweede date.

 

Die is inmiddels vandaag geweest en hij was weer net zo leuk als de vorige keer! Al ben ik nog een groentje en heb ik geen idee nog wat ik aan het doen ben, de fun is er zeker en ik heb onwijs veel zin om deze liefde dit jaar verder te ontwikkelen!

 

Wil jij more? win win win

Wil jij net als ik ook meer? Een week lang lekker daten en wat nieuws proberen? Dat kan!

Ik mag namelijk 2x een weekpas weggeven om gratis te sporten bij een vestiging van TrainMore bij jou in de buurt! Als jij hier kans op wilt maken laat dan hieronder een reactie achter.

Maandag 16 januari maak ik de winnaars bekend!

12 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf