juli 12, 2016

OP ZOEK NAAR BALANS

Hoewel er vandaag eigenlijk een vrienden van healthyjuf online zou moeten komen presenteer ik u deze blog. Een blog met de titel ‘op zoek naar balans’. Dat is namelijk waar ik momenteel naar op zoek ben en die ik nog even niet heb gevonden.

Niet dat dit erg is, ik ben allang blij dat ik dit eindelijk eens fatsoenlijk opmerk. Schouderklopje voor mezelf dus! Opmerken alleen is onvoldoende, ik wil er dit keer ook naar handelen. Dus ga ik op zoek.

IMG_1954(1)

Voor ik je ga vertellen dat ik back to basic ga en mijn zoektocht naar het ultieme relaxte leven vorm zal geven is het eerst van belang te weten waarom ik het kwijt ben geraakt of eigenlijk al nooit echt had (who’s with me?).

Als ik teveel doe, raak ik uit balans. Als ik te weing doe ook. (simpele redenatie, maar belangrijk besef). Bij teveel bezigheden raak ik gestrest, overzie ik het geheel niet meer en lijkt alles even belangrijk te zijn. Totale chaos in mijn hoofd als gevolg! Ik kan geen hoofdzaak van bijzaak meer onderscheiden en in plaats van alles rustig één voor één te doen klap ik gewoon dicht en komt er helemaal niks meer uit mijn handen.

Als ik te weinig doe zit ik ’s avonds met een obevredigend gevoel op de bank. Daar heb ik nu even niet zo heel veel last van. Nee, op dit moment voelt mijn hoofd als een totale chaos aan.

Daarom ga ik back to basic. Want niets voelt vervelender dan eisen stellen aan jezelf die je niet kunt nakomen. Zo wil ik 5x per week sporten. Een aantal keer per week voor mijn website werken. Mijn instagram- en facebookpagina bijhouden. Vrienden zien. Het huishouden doen. De studie bijwerken waar ik net mee ben begonnen. Het ingewikkelde FODMaPdieet volhouden en ga zo maar door. Daarnaast probeer ik al een halfjaar mijn challenges te volbrengen, waar ik doorgaans zeer gemotiveerd en enthousiast van word. Toch  voel ik me de laatste tijd een beetje geleefd daardoor en voelt het nu meer als een ballast.

Je kunt natuurlijk to do lijstjes maken en trust me, ik zweer al aardig bij die dingen, schema’s wanneer je welke dag wat doet en ga zo maar door. Ik heb het allemaal geprobeerd, maar op dit moment lijkt niks echt te helpen.

Ik heb het geprobeerd gewoon allemaal te blijven doen en hoopte dat ik inmiddels wel wat meer belastbaarheid zou hebben of deze enigszins zou hebben uitgebreid. Maar helaas, dit is niet zo en daarom ga op zoek naar mijn nieuwe balans. Joehoeeeee balans, where are you?

Ik ga letterlijk meer ruimte creëren. Dit doe ik door:

 • Mijn sportabonnement omlaag te zetten van onbeperkt naar 3x per week;
 • Tijdelijk te stoppen met mijn challenges. Ja, zo ook de yogachallenge. Voor één ieder die het wilt afmaken verwijs ik je door naar youtube.
park

Bekijk het eens van de andere kant: hoe meer rust ik voel, hoe meer je de leuke kanten van mij ziet 😉

Eigenlijk geen  enorm grote en gekke besluiten. Maar waar het om gaat is dat ik de druk (die ik mezelf op leg, i know) niet meer voel en daarmee weer wat rust te krijg in mijn koppie. En niet geheel onbelangrijk, de dingen die ik doe weer met plezier doe!  Mij te kunnen richten op mijn nieuwe studie en het dieet die ook veel van mijn aandacht vragen. Ik weer de tijd vind om mijn creatieve geest de loop te laten… kortom: de dingen weer met enthousiasme en toewijding doen!

Geen idee of het gaat helpen en wanneer ik weer toe ben aan een nieuwe challenge. Ik houd jullie op de hoogte.

Ik hoop op begrip en morgen staat er in ieder geval weer een toffe vrienden van Healthyjuf voor jullie klaar!

Liefs,

Esther

 

12 Berichten

 • Justin schreef:

  Super Es! Balans is de key!

 • Maaike schreef:

  Heel begrijpelijk! Heel erg herkenbaar ook… Ik kan soms echt jaloers zijn op mensen die precies weten hoeveel ze kunnen doen voordat ze gestresst raken en ook eens af en toe iets minder kunnen doen… Ik vind het heel knap van je dat je temidden van een challenge (!) juist deze beslissing neemt! Het is natuurlijk al te makkelijk om te denken “ik doe het wel rustiger aan ná deze challenge”, dus petje af daarvoor! Neem de tijd voor jezelf, weet wat voor jou absolute prioriteiten zijn (ik zou zeggen oa het FODMaPpen 😉 ), en dan komt de rest vanzelf… Na wat uitvogelwerk ;-).
  Heel veel succes ermee! En weet dat je zeker niet de enige bent die hier ontzettend mee worstelt ;-).

  Liefs, Maaike

  • healthyjuf schreef:

   Ja, het was geen makkelijk besluit maar op een gegeven moment moet je weer ruimte maken en dat kan niet door te blijven gaan via dezelfde weg. Die route ken ik namelijk al en dan escaleert het weer (wat heus allang een paar keer is gebeurd voor ik tot deze keuze kwam). Ik voel me nu al opgelucht en ik vind het ontzettend fijn dit met anderen te kunnen delen en dit soort lieve reacties te krijgen. Want het is ook gewoon zo waar, er zijn veel meer mensen die hiermee worstelen en ik voel me al gesteund op het moment dat ik dit weet zonder dat dit gelijk iets aan mijn situatie verandert. Thanks daarvoor dus! Heel veel liefs terug!

  • healthyjuf schreef:

   Ha Lieve Maaike,

   Wat een lief berichtje!! Altijd fijn om te horen dat je niet de enige bent en het is een goede zet van me geweest om eindelijk gehoor te geven aan de stress. Sport op een lager pitje gaf rust en ruimte, maar was zeker geen gemakkelijke keuze. Nu ben ik inmiddels als twee keer geweest, maar heb me voorgenomen om weer rustig aan te doen als het teveel wordt.

   Liefs Esther

 • Mike schreef:

  Wat goed en wat een belangrijke stap! En de belangrijkste stap, de eerste, is nu gezet! Super!!

  • healthyjuf schreef:

   Absoluut, het begin is er zeker en ik ben stiekem ook best wel een beetje trots op mezelf dat ik het niet weer eindeloos ver laat komen!

 • Yvonne schreef:

  Heel herkenbaar, balans blijft een lastig dingetje. Laat je het weten als je het geheim ontdekt hebt? Zorg goed voor jezelf!

 • Marleen schreef:

  Alsof je mijn hoofd beschrijft, echt exact hoe het er bij mij in drukte en rust ook aan toe gaat in de bovenkamer. Knap dat je dit aanpakt en doet wat goed voelt voor jou, hoe lastig dit ook is!

  Je bent een kanjer!

  Liefs Marleen

  • healthyjuf schreef:

   De ene dag is de andere niet en dat blijft. Het is zó’n overwinning dat ik meer naar mezelf kan luisteren EN kan handelen! Jij doet dot vaak ook al heel goed, zo knap vind ik dat!

   Knuffels!

   Esther

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf