Over

HEALTHYJUF

IMG_1826

Hi, leuk dat je op mijn website bent en wilt weten wie er achter HealthyJuf zit.
Ik ben Esther (1984) en op HealthyJuf kun je alles vinden over mijn reisavonturen naar een gezonde levensstijl, simpele en gezonde receptjes en af en toe een heerlijke cheat!

 

HET KLEINE BEGIN…
Als klein meisje stond ik steevast naast mijn moeder in de keuken de boontjes te doppen nadat we gezamelijk de boodschappen hadden gedaan. Toen ik op 11-jarige leeftijd mijn eigen moestuintje had was ik daar regelmatig te vinden en stond ik erop dat ik ’s avonds bij het avondeten mijn eigen gerooide groentes kreeg. Sperziebonen, bleekselderij en postelein waren mijn favoriet.

Van mierzoete dingen zoals honing en slagroom moest ik niks weten. Tot ik wat ouder werd, op kamers ging en mijn smaak veranderde. Ik wilde nieuwe dingen proberen en dus legde ik een heus plakboek vol recepten aan.

Recepten lezen werd een hobby en het uitproberen ervan ook! Zo verzamelde ik in de loop der jaren een mooie collectie kookboeken over pizza’s, chocolade en taarten.

TRAVEL THE WORLD
In 2008 studeerde ik af aan de PABO, maar er lag nog een plan om door Centraal en Zuid Amerika te reizen. Na een jaar hard als juf te hebben gewerkt zei ik mijn baan op en vertrok in eind december 2009 naar New York en vierde daar oud en nieuw om na een paar dagen verder te vliegen naar Mexico.

In een halfjaar tijd trok ik van noord naar zuid, zag de prachtigste plekjes op aarde, ontmoette geweldige mensen en at de heerlijkste dingen. Ik kwam maar liefst 8 kilo zwaarder terug!

Om weer in mijn kleding te passen begon ik met hardlopen nadat ik in het verleden al op turnen, atletiek en capoeira had gezeten. Zo liep ik al gauw 5km en die 5 werden er 10 en tot slot 15. Drie keer in de week liep ik er lustig op los.
Ook was ik bewuster met eten bezig en was ik een jaar lang vegetariër.

Na deze reis was ik wel verslaafd en volgden er nog meer naar o.a. Canada, Zuid-Oost Azië en mooie vakanties en stedentrips binnen Europa.

JUF
Al mijn hele leven wil ik met kinderen werken en dat ik uiteindelijk juf werd was dan ook geen grote verrassing. Kinderen staan nog onbevangen in het leven, zijn spontaan, eerlijk en puur. Ik hou ervan!

Helaas kreeg ik in 2012 een burnout en duurde het een jaar voordat ik weer volledig was hersteld. De slaapproblemen bleven echter.

Toen ik rond maart van 2015 haast helemaal niet meer sliep, als een verdwaalde zombie rondliep en constant grieperig was kwam ik opnieuw thuis te zitten. Het zette me aan het denken en inmiddels is de kogel door de kerk: ik ga het onderwijs uit!

Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoten. Mijn grote uitlaatklep werd crossfit en de overvloed aan tijd die ik had vulde ik met instagram en gezond koken. Ik werd vanzelf een nieuwe richting ingestuurd met als resultaat deze website!

Ik grap weleens dat je je hele leven juf blijft en nu ik vol enthousiasme werk aan deze website hoop ik anderen wat meer te kunnen leren over een gezonde levensstijl. Zo ben ik van basisschooljuf een HealthyJuf geworden!

Ik ga beginnen aan een nieuwe reis in mijn leven, nog niet wetende waar deze mag gaat brengen en welk beroep ik precies zal gaan uitvoeren. Ik hoop iets binnen webredactie rondom lifestyle of reizen. Het is reuze spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in!

♥ HEALTHY FOOD LOVER ♥ BLOEMETJES ♥ ZON STRAND EN ZEE ♥ CHOCOLADE ♥ UTRECHT ♥ BACKPACKEN ♥ WIT WONEN ♥ KAT POM ♥ KOOKBOEKEN ♥ SOCIAL MEDIA ♥ CROSSFIT ♥ STEDENTRIPS ♥ THEE LEUTEN ♥ QUOTES ♥ LIEFDE ♥ LIJSTJES ♥ HARDLOPEN ♥ KOKEN ♥ VULKANEN ♥

 

EEN VRAAG OF SAMENWERKEN?
Mail me dan gerust op healthyjuf@gmail.com