april 1, 2016

PLANK THAT SUMMERBODY!

April is lente. Lente is zon. Zon is bloot. Bloot is een strak lijf.

Hoewel ik ook nog steeds wacht op een wonder en maar niet begrijp dat er nog geen vetarme, suikervrije, calorieloze, maar bomvol vitamines en mineralen zittende chocolade is uitgevonden, zullen we dat strakke lichaam ècht zelf moeten creëren.

Nu de lentezon in mijn nek begint te hijgen weet ik dat het tijd is om daar NU mee te beginnen. Voor je het weet is het te laat is en lig je alsnog met winterfatties als een zwemband om je middel aan het strand.

Uiteraard zul je op je voeding moeten gaan letten, maar dat alleen is onvoldoende. Een goede core is eigenlijk van levensbelang. Stevige rug- en buikspieren zorgen ervoor dat je rechter door het leven gaat en je oefeningen in de gym makkelijker worden. Daardoor zul je meer progressie boeken. Een typisch gevalletje van één plus één is twee.

2 OR 4 WEEKS PLANK CHALLENGE
Om het mezelf en jou wat gemakkelijker te maken start ik aanstaande zondag met mijn planking challenge . Twee weken lang werken aan je core door steeds langer in een plank te gaan staan. Dit lijkt gemakkelijker dan het is, er zijn namelijk een aantal dingen waar je goed op moet letten. Je wilt natuurlijk niet dat het straks allemaal voor niks is geweest!

 

FullSizeRender (9) - kopie

Maak van jezelf een plank door op je ellebogen en tenen te gaan staan en je navel in te trekken.

 

Zorg ervoor dat je ellebogen recht onder je schouders staan en je billen niet te hoog of te laag zijn. Ga niet in je plank ‘hangen’, maar gooi die ass ook niet te hoog de lucht in.

Samen met een vriend of vriendin planken is niet alleen gezellig, maar ook handig. Zo kun je elkaars houding corrigeren.

Heb je de smaak goed te pakken en wil je eigenlijk wel wat langer dan twee weken planken, dan kan dat! Ik heb namelijk een schema gemaakt voor maar liefst 4 hele weken planken dat het een lieve lust is.

Ook handig als je misschien maar twee weken wilt planken en je al wat gevorderd bent. Start dan op dag 15 en volg het schema tot de laatste dag.

 

Schermopname (5).png

Het schema kun je HIER downloaden.

Print hem uit en hang hem op een zichtbare plek op.

Wissel ook af in soorten plank, zodat je alle spieren goed meepakt. Door op de foto te drukken kun je de uitleg lezen en wordt de foto vergroot.

Zowel via instagram als facebook kun je meedoen met de challenge die ik zondag 3 april a.s. start.
Gebruik de #2weeksplankchallenge of #4weeksplankchallenge zodat we elkaar kunnen volgen. En een comment hieronder vind ik altijd leuk om te lezen!

 

HealthyJuf

4 Berichten

 • Cynthia schreef:

  Hooi,

  Ik heb al vaker naar een plankchallange zitten kijken maar ik zit met een probleem! Doordat ik reuma in mijn voeten heb kan ik niet altijd op mijn tenen leunen in die houding en zal ik de plank op mijn knieën moeten doe. In de sportschool kan ik hem af en toe wel met mijn enkels op zo’n halve bal uitvoeren, maar daar ben ik niet altijd. Heeft het op de knieën ook voldoende effect of kan ik dan beter andere buikspieroefeningen doen? 🙂
  Groetjes cynthia (@fitcynnie)

  • healthyjuf schreef:

   Lieve Cynthia,
   Wat jij kunt doen is op de grond liggen met je armen lang je lichaam. Je ligt nu als een plank op de grond met gestrekte benen. Houd je benen ‘sterk’ (dus niet buigen) en breng ze van de grond. Je billen en de rest van je lijf blijven op de grond. Hoe lager je benen net boven de grond hoe zwaarder. Hoe hoger je gestrekte benen in de lucht hoe lichter. Kies een voor jouw positie uit die niet te licht, maar zwaar genoeg is dat de laatste seconden echt wel pittig wordt. Snap je wat ik bedoel? Succes en leuk dat je meedoet!!
   Liefs Esther (healthyjuf)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf