juli 24, 2016

RAZIOLI – SCHEEROLIE

Als ik zou moeten bijhouden hoeveel tijd ik kwijt ben met scheren zou ik waarschijnlijk tot de conclusie komen dat ik daar een maand van heel mijn leven mee bezig ben. Ik scheer mij altijd onder de douche met wat water en douchegel en ga dan met mijn heilige-Venus-mesje als een ware professional in rap tempo over mijn benen, oksels en bikinilijn heen. Van scheerschuim wordt mijn tedere huidje droog en alle beauty-adviezen die ik vroeger in YES en BREAK OUT! las gooi ik in de wind. Scheren, tégen de haartjes in, dat is wat ik doe! Wel onder een warme douche zodat kleine zwarte prikdingen wat zachter zijn en scrubben doe ik ook 3x in de week om geen last te hebben van ingegroeide haartjes.

Toen kwam de RAZIOLI scheerolie op mijn pad (ok, ik werd gewoon gevraagd deze te testen) en dit leek mij een goed moment om, tijdelijk, van mijn geloof in water en douchegel af te stappen en dit stijlvolle spul te proberen.

IMG_2670Razioli heeft scheerolie voor mannen en vrouwen en is vooral ontworpen voor het scheren van de schaamstreek. Het is een product van AMAN PRANA en is daarmee een diervriendelijk product (bevat het keurmerk diervriendelijke cosmetica), bio, bevat 0% GMO, 0% lactose en 0% gluten. Vooral dat laatste is denk ik van belang als je zin hebt om met je glutenallergie een shotje scheerolie te willen nemen… Ok, nu zonder dollen. Ze geven in ieder geval duidelijk aan wat er allemaal wel en niet in zit en dat kan ik ontzettend waarderen. Het  bevat daarnaast 0% chemicalién, alcohol, parabenen en wax. Superfijn voor je huidje!
De Razioli scheerolie wordt in een strak zwart met paars doosje geleverd en zit in een stoer flesje. Het ruikt ontzettend lekker naar limoen en kardemom (dit zit er ook in) en bevat 100 ml à €34,95 Als je het doosje opent ontvouwt het zich als een heus origami spektakel en ontdek je de de voedingswaarden èn dat het eetbaar is! Vandaar waarschijnlijk de opmerking gluten- en lactosevrij. Geheel kindvriendelijk dus ook. Het bevat wel veel verzadigde vetzuren, dus ik blijf erbij dat een shotje van dit goed niet het allerlekkerste is. Maar mocht je je toch niet kunnen inhouden, feel free.

IMG_2671

De olie is voelt lekker op de huid aan. Ook onder de douche. Maar scheert het ook lekker? Ja, ik vind van wel! Je glijdt heerlijk over je oksels en kuiten heen en ook de scheenbeen waar de huid wat dunnen is en de hoek die je met je mesje moet maken wat lastiger is gaan prima.Het product is vooral bedoeld voor de schaamstreek, dus dat heb ik natuurlijk ook getest.

Scheren rondom de schaamstreek vind ik het wat minder prettig verlopen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de haartjes van mijn oksels en benen nog vastgeplakt zitten aan mijn scheermes en ik die er met alleen water niet uit krijg. Daar waar ik normaal mijn mesje tussendoor onder de douche afspoel blijven de haartjes nu heerlijk tussen de mesjes zitten. Not so handy. Dus pak ik alsnog wat zeep en… eh ja, gauw op zoek naar een washandje ofzo?! Met je handen de boel schoonmaken is in dit geval niet echt een optie. Uiteindelijk een handdoekpuntje nat te hebben gemaakt met wat douchegel krijg ik met wat flink boenwerk het mesje schoon en kan ik eindelijk aan de bikiniklus beginnen. Ja, het scheert prima, maar erna weer hetzelfde plakharenverhaal.

IMG_2669

De eindconclusie à la de consumentenbond:
+ Diervriendelijk
+ Natuurlijk en biologisch
+ Mooie verpakking
+ Scheert goed
+ Ruikt lekker
+ Geen irritaties
+ Huidvriendelijk

–  Haartjes blijven kleven aan scheermes i.v.m. de olie die vervolgens niet goed oplost in water. Je moet dus een afwassponsje bij de hand hebben.

Cijfer: 7

Heb je wat aan deze review gehad? Laat het me weten in een reactie hieronder!

 

HealthyJuf

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf