februari 7, 2016

RED VELVET VALENTIJNSHAKE

Valentijn, de één vindt het het een commercieel gedoe, de ander gaat helemaal los op deze dag. Wat je er ook van vindt, de liefde is iets moois en of je dit nu op 14 februari extra wilt benadrukken of op een andere dag is eigenlijk om het even. Niets is leuker dan met je lief samen te delen, te ervaren en te doen. Een ontbijtje op bed, een mooie stedentrip of samen uit eten en naar de film. Het zijn vaak de gedeelde momenten die je onthoudt. Mooie herinneringen waar je samen op terug kunt kijken en waar je het gevoel weer van naar boven kunt halen.

Liefde gaat door de maag
Uit onderzoek blijkt dat het aantrekkelijk wordt gevonden als iemand goed kan koken en je dezelfde culinaire voorkeur deelt. Eten en verleiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Duik daarom eens wat vaker de keuken in en probeer samen een leuk, nieuw gerecht of ingrediënt uit.

Mijn tip voor Valentijn: maak het favoriete kostje van je liefste. Of kook met zijn of haar favoriete ingrediënt. Zorg dat het bord extra mooi opgemaakt is, zet een romantisch achtergrondmuziekje aan en sluit de avond af met een mooie film. Eerlijk is eerlijk, dit vindt toch iedereen leuk?

Ik ga overigens voor het eerst op Valentijn uit eten. Dat was overigens meer een toevalstreffer, dan gepland. Het wordt een winterbarbecue en ik zal jullie eerlijk toegeven dat ik er ontzettend veel zin in heb. Heerlijk bij het kampvuur wijntjes drinken met mijn hubby. Dicht tegen elkaar aan onder een dekentje.

Verras jouw Valentijn met deze heerlijke, gezonde shake die naast dat hij mooi rozerood is ook nog eens fantastisch smaakt. Wedden dat het een vurige dag wordt!

Ingrediënten voor 2 flinke shakes:

  • 4 flinke uitgeperste sinaasappelen
  • 1 banaan
  • 1 of 2 voorgekookte bietjes
  • 125 gram bevroren bosvruchtjes
  • 1 tl vanille-essence
  • 2 tl (rauwe) cacaopoeder
  • 2 tl cacaonibs ter garnering

Benodigdheden:

  • Blender

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten met heel veel liefde en decoreer met cacaonibs.

Zalig met de snelle chocolademousse of Brusselse wafels met kokos. Zoet doet het altijd goed, dus maak als gezonde snack de healthy dadelballetjes.

P.s.: Ken jij de versjes van Lars al? Geschreven door de Rotterdamse dichter Lars van der Werf. Als je je allerliefste echt wilt verrassen schrijf je een van zijn gedichtjes op een mooi briefje en legt dit naast het ontbijt.

FullSizeRender (3).jpg

 

2 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf