november 14, 2017

FITGIRLCODEGUIDE: IN 8 WEKEN NAAR EEN FITTE LIFESTYLE

Een e-book dat je in 8 weken door middel van workouts, mindfulnessoefeningen,  voedingsschema’s, boodschappenlijstjes en een happiness journal loodst naar een fitte lifestyle. Dat is wat de fitgirlcodeguide belooft en precies dat leek me wel wat toen ik werd gevraagd om samen te werken met Fitgirlcode! Zo begon ik 4 weken geleden aan mijn reis om een ware fitgirl te worden. Niks geen wintervacht, maar strak de feestdagen in en niet na hoeven te denken hoe ik dat voor elkaar zou te krijgen. Wat kan het leven soms toch makkelijk zijn.

#fitgirlcode

Op het moment dat je besluit om een fitgirl te worden sta je niet alleen. Je treedt toe tot een heuse community waarin je gemotiveerd en geïnspireerd wordt door andere fitgirls. Als je het avontuur aan gaat zeg je automatisch ook ja tegen de 5 geboden:

  • Steun elkaar en vergelijk jezelf niet met anderen
  • Je zult je niet schuldig voelen
  • Luister naar je lichaam
  • Daag jezelf altijd uit
  • Hou van jezelf

Vergeet niet je lichaam vast te leggen zoals het nu is en start je avontuur!

Fitgirlcodeguide

De fitgirlcodeguide is een makkelijke manier om je op weg te helpen een ware fitgirl te worden of ervoor te zorgen dat je dit blijft.

Je krijgt voor 8 weken lang workoutschema’s, mealplans, recepten, boodschappenlijstjes, mindfulnessoefeningen en een happiness journal.

Het bevat maar liefst 80 recepten, de mindfulnessoefeningen zijn te beluisteren en de workouts kun je thuis doen of in de gym.

Total body workout uit de fitgirlcodeguide.

Wat ik ervan vind

Dat dit niet zomaar een lullig e-bookje is blijkt wel uit het feit dat de guide meer dan 100 pagina’s telt! Er zit een goede opbouw in en de toon van compassie voor jezelf spreekt mij erg aan.

Happiness journal

Hierbij gaat het om eerlijk zijn tegen jezelf en daar ben ik een grote voorstander van. Pas als je dit kunt sta je open voor verandering. Door dagelijks stil te staan bij wat je voelt en hoe je dag is geweest word je bewust van wie je bent en wat je doet. Je gaat op een positieve manier reflecteren op wat je anders wilt en neemt dit mee voor de volgende dag. Idem doe je dit met hoe de afgelopen week is geweest. Ik vind dit een erg prettige en vriendelijke manier van bewustwording en daarmee een ware toevoeging aan de fitgirlcodeguide.

Workouts

Drie keer in de week ga je los met één van de acht workouts die er in de guide te vinden zijn. De workouts kun je thuis doen, wat ik zelf een enorme plus vind voor vrouwen die niet direct een sportschoolabonnement willen afsluiten, en wanneer het hen uitkomt willen bewegen. Er zijn full body oefeningen en oefeningen voor lichaamsdelen afzonderlijk, zoals bijvoorbeeld je core. De oefeningen staan duidelijk met foto’s uitgewerkt. Er kan op zich weinig mis gaan, maar een vriendin die een keer met je meekijkt om te zien of je de workouts goed uitvoert zou ik wel aanraden.

Onderschat de workouts ook niet! Ze zijn pittiger dan je denkt. Daar kwam ik zelf namelijk achter haha.

Mindfulness

Een gezonde levensstijl is niet alleen goed voor je lijf zorgen, maar ook voor je geest! Zo tof om te zien dat fitgirlcodeguide hier aandacht aan besteedt! De audio-oefeningen die er bij zitten zijn erg waardevol en gaan onder andere over aanwezig zijn, mindful ademen en stress. Daarnaast zijn er ook mindfulnessoefeningen die gaan over bewust eten, minder piekeren en over uit die alsmaar rijdende trein stappen. Echt super!

Voeding

Ok, dit is niet normaal. Er staan echt onwijs veel recepten in de fitgirlcodeguide en het ene recept is nog lekkerder dan de ander. Je krijgt voor elke week een boodschappenlijstje + een voedingsschema, super easy! De recepten zijn makkelijk en erg smakelijk. Wel valt het me op dat het  vaak “vullende” happen zijn, zoals pannenkoekjes, bananenbrood en havermoutjes. Hierdoor zit je vrij gauw vol. Ook zou ik zelf liever wat meer groente zien. Maar die kun je er zelf natuurlijk gewoon aan toevoegen. Uiteindelijk heb jij zelf de eindregie.

Mugcake volgens recept uit de fitgirlcodeguide.

Eindconclusie

Ik ben er blij verrast door de fitgirlcodeguide en hoe uitgebreid deze is. Vooral het stukje mindfulness vind ik erg tof! Het is echt super handy als niet zo goed weet waar je met een gezonde levensstijl moet beginnen of het lastig vindt het een langere tijd vol te houden.

Dat je het sporten thuis kunt doen vind ik ook een plus. De enige nadelen vind ik dat de boodschappen en recepten voor 1 persoon zijn en er wel meer groente aan zou kunnen worden toegevoegd.

Naast bovenstaande inhoud bevat de guide ook nog een salad guide en een smoothie guide, dus zo kun je alsnog aan je 250 gram groente komen.

Ik wil dit ook volgen!

Wil jij ook een aantal weken de fitgirlcodeguide volgen om zo weer een happy & healthy lifestyle te krijgen?

Bestel dan nu de fitgirlcodeguide HIER

Liever één van hun andere guides? Bekijk dan al hun andere leuke guides!

Disclaimer

Dit artikel bevat een toegestuurd product en affliate links. Meer informatie hierover lees je hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf