maart 6, 2017

REVIEW MYMUESLI

Al een paar keer was ik langs de winkel van Mymuesli gelopen die zich sinds eind vorig jaar in de binnenstad van Utrecht heeft gevestigd. Toch kwam het er steeds niet van om er binnen te stappen en zo het uitgebreide assortiment te checken waar ik al veel over had gehoord en gelezen.

Het concept

Een muesliconcept waarbij je je eigen muesli kunt samenstellen uit meer dan 80 bio-ingrediënten of een kant en klare bus die is voorzien van een hippe naam. Naast muesli hebben ze ook granola en zelfs een paleo variant die bestaat uit een mix van noten en vruchten.

Bij Mymuesli kun je dus ook zelf je muesli samenstellen met de Mymuesli mixer. Ze werken hierbij met een “smakenbloem” (tasteflower) waardoor je gemakelijk kunt zien of jouw gekozen muesli zoet of zuur is of juist heel krokant en fruitig. Ook laten ze door middel van icoontjes duidelijk zien of het plantaardig is of lactosevrij. Kortom met de Mymuesli mixer kun je je muesli zo samenstelling dat iedereen ervan kan genieten.

Genieten

Nog voordat ik de kans kreeg om de winkel binnen te stappen ontving ik een berichtje van Mymuesli of ik wat muesli wilde proberen. Nu zul je gelijk denken dat ik betaald krijg om hier deze blog over te schrijven, maar dat is absoluut niet het geval. Deze blog schrijf ik omdat ik dat wil en mijn mening is dan ook eerlijk.

Ik kreeg maar liefst 6 bussen thuis gestuurd in de volgende smaken: yogamuesli, earlgreygranola, blueberry vanilla granola, coconut crunchy paleo, my worst hangovermuseli, superfruit.

Zoveel smaken, zoveel te gekke namen en zoveel keuze. Ik heb ze inmiddels allemaal geproefd en ik deel graag mijn top 6 met jullie op healthyjuf.

  1. EARL GREY GRANOLA | Granola en earl grey klonk mij vanaf het begin toen ik de bussen zag als een goddelijke combinatie in de oren. Ik ben dol op earl grey thee in de ochtend en deze granola is met zijn verfijnde, zoete en bijzondere smaak dan ook mijn absolutie favoriet. Als je de, werkelijk waar, prachtige bus al open doet komt de heerlijke bloemige geur je tegemoet! Omdat het granola is, is hetin tegenstelling tot een muesli erg knapperig.
  2. BLUEBERRY VANILLA GRANOLA | Op nummer twee wederom een granola. Ik vind granola’s nu eenmaal net iets lekkerder dan een muesli. Zeker in combinatie met kwark. Deze granola heeft een klein zuurtje vanwege de appelstukjes die erin zitten. Verder is hij overwegend zoet en bevat hele stukken pecannoten. Mjammie!
  3. COCONUT CRUNCHY PALEO | Het paleodieet staat ook wel bekend als het oerdieet en hierbij eet je o.a. geen granen. Muesli zul je in deze mix dan ook niet vinden. Wel een weldaad aan kokos, crunchy nootjes en rood fruit. Als kokosfan verdient deze zeker een derde plaats, ook omdat hij wederom weer lekker knapperig is.
  4. SUPERFRUIT | Dit is de eerste muesli van Mymuesli die ook echt een muesli is en geen granola.Hij bevat veel rood fruit en dit maakt hem zoetzuur. Hij is iets minder knapperig dan zijn voorgangers, maar nog steeds een beetje.
  5. MY WORST HANGOVER MUESLI | Qua naam zou deze op de eerste plaats moeten staan, want dit is toch geniaal bedacht? Een muesli als je op zondagochtend een kater hebt en je toch wat moet ontbijten. Het bevat een soort yoghurt sinaasappel crunch, maar echt crunchy is deze smaak niet. Een echte muesli die volgens de verpakking meer zuur dan zoet zou oeten zijn, maar ik vind hem vooral zoet en vol van smaak. Hij kan mij niet vreselijk boeien, maar de man in huis vindt hem erg lekker.
  6. YOGA MUESLI | Een prachtige pastelroze bus met de veelbelovende titel yoga. Dat de bus roze is komt vast en zeker om te benadrukken dat er bietjes in zitten. Jawel, een heuse muesli met bietjes. Uiteraard niet vers, maar gedroogd. Nu ben ik niet vies van een bietje op zijn tijd en doe ik die zelfs weleens door een shake heen, bijvoorbeeld in mijn valentsijnsshake. Maar zo in deze muesli vind ik die aardse smaak net iets te overheersend.Wat ik er wel erg lekker aan vind zijn de gedroogde stukjes banaan die erin zitten en de chai kruiden. Kortom hij is even wennen, maar smaakt gewoon ultra gezond.

Prijs/kwaliteit

De prijzen verschillen een beetje van muesli tot muesli, maar zijn sowieso duurder dan simpele muesli/granola uit de supermarkt. Alhoewel je tegenwoordig in de supermarkt ook al de hoofdprijs betaalt voor een beetje lekkere ontbijtgranen. Alle ingrediënten zijn biologisch, wat ik een echte plus vindt en daarnaast zijn ze absoluut niet ongezonder in vergelijking met een muesli uit de supermarkt.

Al met al ben ik stiekem wel een kleine fan en ben ik verrast door dit product. Ik had niet verwacht dat de smaken zo verschillend zouden zijn en zo goed van smaak. Als de earl grey granola op is ga ik deze zeker nog een keer kopen of ik probeer zelf eens een muesli samen te stellen via de website.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf