maart 10, 2016

STUDIO WAX & WENKBRAUW

Die bewuste dinsdagochtend bekeek ik ze nog even goed in de spiegel. Wetende dat ik ze de aankomende weken niet terug zou zien. Spanning en euforie tegelijk. Hoe lang was het wel niet geleden dat ik mijn okselhaar in vol ornaat tegen was gekomen in de spiegel? Dat moest toch zeker in mijn tienertijd geweest zijn, inmiddels alweer zo’n twintig jaar terug. Nu zou ik na twee weken alweer afscheid van ze gaan nemen en dat bracht toch wel wat spanning met zich mee.

4ba504_02671f300831485e8503d642022a123dNooit eerder in mijn leven was ik een waxsalon binnengestapt. Mijn Gilette-Venus deed al jaren zijn plicht en twee weken je haar laten groeien voor een pijnlijke waxpartij klonk mij nou niet echt als
muziek in de oren.

Toch ging ik er deze gure winterdag in maart aan geloven. Voor het eerst in mijn leven zou ik mijn lichaamshaar laten waxen in een salon. Ergens in mijn puberteit had ik heus zelf weleens met een waxstrip zitten kliederen, maar steevast met angst en twijfel de strip van mijn been getrokken. Pijnlijk!

Ergens had ik er ook wel zin in. Je wekenlang niet druk hoeven maken om je okselhaar. Iets wat voor mij als sporter toch wel fijn is, zeker als vrijwel al je sporttops mouwloos zijn.

EERSTE KEER
Om kwart over tien stapte Studio Wax & Wenkbrauw binnen. Ik werd warm verwelkomd door Berna. Een lekkere kop dampende thee en even kennis maken. Dat stelde me gelijk op mijn gemak. Rustig nam ik de salon in mij op. Wat mooi ingericht, strak en warm tegelijk.

Floor, de eigenaar, kwam ook even kijken hoe de waxbehandeling mij af ging. En zo kon ze gelijk wat foto’s van me maken als in de behandelkamer lag.

10441388_1671848726397875_3061721224739048173_n

Het team van Studio Wax & Wenkbrauw met in het midden eigenaar Floor

1, 2, 3…
Daar lag ik dan met mijn behaarde okseltjes naast mijn hoofd. Berna legde rustig uit wat ze zou gaan doen. Lekkere warme wax erop, de strip. Ik kneep mijn ogen hard dicht en 1, 2, 3… plof! Weg was al mijn haar.
Ja, ik voelde het wel. Maar pijn is een relatief begrip. De volgende oksel ging net zo vliegensvlug als de eerste. Oh my gawd, ik kan me niet herinneren dat ik ooit zulke babyzachtjes okseltjes heb gehad. Wat een heerlijk gevoel. Ook mijn spiegelbeeld zag er beter dan vertrouwd uit. Heerlijk!

Berna legde me nog even kort uit wat ik wel en niet moest doen zo vlak na het waxen. Je huid is immers net ontdaan van al zijn haarzakjes en een deo heeft dan een hele andere werking dan verfrissend zijn. Ook kreeg ik een scrubhandschoentje mee om in de dagen na het waxen ervoor te zorgen dat mijn nieuwe haartjes niet zouden ingroeien. Erg fijn die informatie voor een waxleek zoals ik.

KEEP CALM & WAX ON
Het besef en de echte euforie kwam de dag na het waxen pas echt. Toen ik voor het douchen in de spiegel keek, mijzelf onder mijn oksels even kietelde. Wat een gladheid en wat lekker om tijdens het douchen het scheren van je oksels over te kunnen slaan.
Ineens bedacht ik me hoe fijn het toch eigenlijk zou zijn als je in de zomer je benen, bikinilijn èn oksels niet meer hoeft te scheren! Dacht ik dit nou? Ik, diegene die tot een dag geleden nog nooit een waxsalon was binnen gestapt, en stiekem toch wel zwoer bij mijn Gillette-Venus? Ja dus!

Inmiddels geniet ik nog steeds van mijn gladde okseltjes en het vooruitzicht dat de verminderde haartjes die straks terug komen een stuk zachter en lichter zullen zijn doet me deugd. Ja, ik zou zeggen: doen!

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar Studio Wax & Wenkbrauw of je wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje hun website of facebookpagina.

 

HealthyJuf

5 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf