oktober 20, 2017

SUP YOGA IN EEN DUURZAAM ZWEMBAD IN DUURZAME KLEDING 

Ik hou van yoga, ik hou van SUP (Stand Up Paddling) en deze twee samen combineren stond al enige tijd hoog op mijn lijstje. Dus toen ik werd uitgenodigd door O’neill om bij de lancering van de  nieuwe duurzame active wear collectie te zijn in het mooiste zwembad van de wereld om daar een les SUP-yoga te volgen maakte mijn hart een sprongetje. 

Sluit je ogen en stel je even voor dat je aan een prachtig meer ligt met tropische temperaturen en de magische klanken en kleuren van Bali. Je tenen wiebelen rustig in het water en bij elke ademhaling vult je lichaam zich met een steeds groter wordende kalmte.

Als je je ogen opent blijkt het meer plaats te hebben gemaakt voor het mooiste zwembad van de wereld: het Noorderparkbad. In het water liggen een drietal meiden op een SUP-board synchroon allerlei ingewikkelde yoga moves te maken. Precies dit gevoel ervoer ik toen ik vorige week het Noorderparkbad binnenwandelde.

Goede start van de les. Foto: Jan Bijl

 

Noorderparkbad

Het Noorderparkbad is verkozen tot ’s werelds mooiste zwembad. Het is mooi en licht en heeft een bijzondere architectuur die je niet snel bij een zwembad zal verwachten. Maar wat dit zwembad vooral zo bijzonder maakt is dat regenwater wordt hergebruikt in het zwembad en het bad daarmee dus volledig duurzaam is. Net als de nieuwe O’neill BLUE active wear lijn die namelijk gemaakt is van gerecycled oceaanplastic. Hoe tof is dat!

Kijk dan eens naar het prachtige plafond van het Noorderparkbad. Foto: Jan Bijl

O’neill blue

Het idee dat de oufit van O’neill BLUE gemaakt is van plastic, maakt dat je eraan gaat voelen en ruiken voor je het aantrekt. Het voelt heerlijk aan en zit ook lekker. Iets wat ik zelf altijd erg belangrijk vind. De legging zit hoog, heeft een achterzakje voor je sleutel en reflectoren zodat je er ook andere sporten in kunt doen en de stof droogt snel. Ik was dus klaar om op dat SUP board te gaan staan voor een goede yogales!

Opperste concentratie om niet nat te worden. Foto: Jan Bijl

Kun jij je voorstellen dat deze outfit gemaakt is van gerecycled plastic? Foto: Jan Bijl

SUP

Ik had afgelopen jaar voor het eerst SUP gedaan in de rustige zee van de Gili Eilanden bij Bali en vond het superleuk. Het sfeertje in het zwembad met de mooie lichtjes en muziek maakte dat ik me weer even op het tropische eiland waande. De les werd gegeven door drie mooie meiden van M&M Stand Up Paddling Amsterdam. Van te voren gaven ze een demo en dat zag er zo prachtig en ook wel lastig uit dat ik licht gespannen, maar vol enthousiasme aan de les begon. Gelukkig begonnen we met een meditatieoefening, waardoor er een enorme rust in mij kwam. Even de ogen sluiten en in het hier en nu komen. En toen ging het ook nog eens supergoed! Ik hield het aardig droog, want ik schommelde wat heen en weer waardoor mijn broek wel lekker nat werd.

Ik heb het aardig droog gehouden. Foto: Jan Bijl

Het SUP-board is ook een stukje breder, dikker en er zit lucht in waardoor je veel stabieler op het water ligt, maar wiebelen deed ik wel.  Het was alweer een tijdje geleden dat ik yoga had gedaan, maar ik verraste mezelf. En de mensen op mij heen ook. Iedereen kon de bewegingen goed uitvoeren en dat we hierdoor allemaal synchroon gingen had echt iets magisch. En ok, er vielen er ook een of twee van hun board af, want de ene positie is toch niet de andere. But practise makes perfect en perfectie is sowieso niet het doel van yoga. Go with the flow en vooral lekker genieten!

Helemaal zen. Foto: Jan Bijl

Helemaal zen en kalm ging ik na deze les naar huis en nu heb ik dus heel, heel veel zin om het nog een keer te doen. Dus… wie biedt zich aan om samen nog een lesje te gaan volgen?

Als je meer wil weten van de duurzame lijn van O’neill Blue, kijk dan even hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf