augustus 18, 2017

THE AMERICAN PANCAKESTORY

Enkele weken geleden, maar om precies te zijn op 27 juli 2017, was het dan zover. Ik had een dagje Amsterdam gepland met een mede pancakelover in crime en we gingen dan ein-de-lijk naar dat ene plekje in Amsterdam (wat ik overigens liever niet bij naam noem, maar dat begint met een M  en eindigt op OOK) waar elke instagrammer of de zichzelf tot influencer uit genoemde copycats heen gaan om tof te doen met een stapeltje pannenkoeken van Amerikaanse komaf. Zo ook ik.

Vol verwachting klopte mijn kinderhart, want hallo! pannenkoeken, dat zijn die ronde schijven bestaande uit enkel wat eieren, boter, melk en bloem waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken. Die dingen waar je niet snel iets aan kunt verpesten, de Hollandsche dan. Die ik het liefst eet met spek, kaas en heul veul stroop. De Amerikaanse variant is een ander geval. Dan graag zoet met veel chocolade of blauwe bes.

Met mijn mede pancakelover in crime Karin

Die ene dag eind juli zat ik dus hippa to the hoppa hipster hiphop te doen in Amsterdam met mijn stapeltje pannenkoeken met  banaan, aardbei, blauwe bes en chocoladesaus. Bij mijn eerste hap sprongen de tranen al zowat in mijn ogen. Maar niet van geluk. Ik slikte ze weg en pas halverwege mijn stapeltje pancakes durfde in aan mijn pancake-partner-in-crime op te biechten dat ik ze eigenlijk godsgruwelijk droog vond. Ook zij gaf schoorvoetend toe dat ze er wel heel mooi uitzagen, maar eigenlijk niet echt te hakken.

Toen de jongen van de bediening naar me toe kwam of het had gesmaakt smeet ik gelijk maar in zijn gezicht dat die dingen echt gortdroog waren. Waarop hij doodleuk antwoordde dat de pancakes inderdaad wat droger waren, maar dat ze ze anders niet fluffy (dat is Amerikaans voor luchtig) kregen en dat je om die reden altijd extra honing erover heen mag doen. Ik attendeerde de beste knul er even op dat ik chocoladesaus over die van mij had. Helaas mocht je daar dan weer geen halve fles van over je pancakes gieten.

 

“Zat ik dan die ene dag in juli hippa to the hoppa hipster hiphop te doen in Amsterdam met mijn stapeltje gortdroge pannenkoeken.”

 

Ik was nogal van mijn apropos en keek mijn partner dan ook beduusd aan. Een zaak die weet dat zijn pancakes kurkdroog zijn en het toch verkoopt. Welkom in Amsterdam zullen we maar zeggen.

Ik ben de beroerdste instagrammer op zich niet, dus poste ik mijn stapeltje gortdroge, maar goed uitziende stapeltje pancakes op het net. Gewoon, omdat het zo goed paste binnen mijn feed. Met daaronder wel in de caption de korte samenvatting van bovenstaand verhaal. De korte samenvatting had ik overigens nu ook gewoon als inleiding kunnen doen. Had mijn een berg tikwerk gescheeld en jullie een stuk lezen, maar zoals jullie zien heb ik voor een uitgebreide versie gekozen.

Mook? Droge meuk zullen ze bedoelen…

Alsof het internet kan ruiken waar je interesses liggen kwam er een artikel op facebook voorbij over de beste American pancakes spots van Nederland. Ik las het artikel in één ruk uit en deelde het direct met mijn volgers via mijn instastories. (kleine noot: als je het nu al niet meer kunt volgen, haak dan vooral af. Moeilijker wordt het vanaf nu op zich niet, wel makkelijker. Maar toch.)

Lang verhaal kort, Lisette, eigenaresse van The Blueberry in Amersfoort zag mijn deceptie rond de pannenkoeken voorbij komen en ook dat zij nog niet vermeld werd in de pancakeblog en schroomde geen enkel moment om mijn een berichtje te sturen. Ze deed daarin nogal zelfverzekerd. Ik citeer: “Wij maken de lekkerste American pancakes van Amersfoort en omstreken.” Zo zo, toe maar dacht ik. Die heeft een partijtje lef, maar dan kent ze mij nog niet! Dus stuurde ik terug: “Ohja joh bijdehand chickie Is dat zo? Daar wil ik weleens mijn tanden in zetten dan!”

Dit is ze dan: Lisette de Jong, eigenaar van The Blueberry

Ok, dat waren niet precies de woorden die ik gebruikte, maar de strekking was hetzelfde. En zo zat ik ineens van de week binnen bij The Blueberry in Amersfoort. Om pancakes te proeven dus, maar dat leek me al duidelijk.

Ik ging voor die met chocolade en die met blauwe bes. My oh my, ik kan hier een cliffhanger of naar een andere opbouw toewerken, maar ik kan ook gewoon zeggen dat de pancakes met blauwe bes echt goddelijk waren! Zacht, fluffy en smeuïg. Wel een heel stukkie kleiner dan die in Amsterdam, maar ook met een lading fruit erbij en een zalige maple syrup en echte Amerikaanse pannenkoekensiroop. Alsof er een engeltje over je tong piest!

Dat smaakte naar meer en na het bekijken van de geweldige menukaart was de keuze snel gemaakt. Mijn gezellige gezelschap en ik gingen voor de Walk Of Fame. Een schaaltje met allemaal dagverse lekkernijen, zoals (ok, houd je vast): carrot cake met kokos en caramel, een blondie met framboos en witte choco (echt hemels), rocky road met oreo-noot-marshmallows, een blueberry crumble bar, een unicorn cup (really) en een lemonbar waar ik mijn vingers bij aflikte.

Walk Of Fame. Zó lekker en veel!

 

Keihard genoten op deze regenachtige middag in augustus. Ik had me niks beters voor kunnen stellen te gaan doen: eten eten eten. Oh, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de drankjes die er op het menu staan. Weet je wat? Anders ga je er zelf lekker een keer kijken en proeven! Mij hoef je niet te vragen waar ik de volgende keer mijn American pancakes ga eten of die unicorn cupcake….

Hier moet je dan zijn (en als je drukt op “the blueberry” dan linkt ie je gelijk door naar de website, wel zo handig!)

THE BLUEBERRY
Hof 21 te Amersfoort

Ik test graag nog veel meer (American) Pancakes, durf jij het aan om mij in je zaak uit te nodigen voor een grondige test? En onthoud, negatieve reclame is ook reclame…

 

Liefs Esther

 

2 Berichten

  • Nicole schreef:

    Brilliant artikel, Esther! Heb helemaal krom gelegen, wat kun jij lekker sappig vertellen. Daar worden de droogste pannenkoeken normaal gezien nog wel smeuïg van. En wat een bullshit werd je daar verkocht, die had ik ook wel rauw gelust na zo’n commentaar. ‘Ze zijn droog omdat ze fluffy moeten zijn’?!?! Uhm….ok. Ik maak anders ook killer-pancakes, in allerlei varianten. Voor privé gebruik dan wel te verstaan. Een bezoekje in Amsterdam aan de genoemde zaak stond nog wel op mijn bucketlist. Maar die is geschrapt, Amersfoort is ervoor in de plaats gekomen. Jammer dat het (overigens allebei) voor mij zo uit de buurt ligt.

    • healthyjuf schreef:

      Haha ik ben nu reuze nieuwsgierig naar jouw fluffy pancake geheim! Misschien moet je je geheim doorverkerkopen aan die, niet nader te noemen maar het begint met een M en eindigt op OOK, zaak in Amsterdam kun je rijk worden!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf