december 19, 2016

7 TIPS VOOR EEN ONTSPANNEN KERST

De afgelopen was je helemaal in de kerststemming. Boom in huis, kaarsjes aan en op de achtergrond de gouwe ouwe kersthits. So far so good. Van de kerstkransjes eet je er ook maximaal 3 per dag waarmee je calorie-inname ook binnen de perken weet te houden. Stiekem kijk je eigenlijk heel erg uit naar de aankomende dagen. Vooral ook omdat je even een paar dagen rust hebt van je werk en je houdt van gezelligheid en lekker eten.

 

Driving home for Christmas

Tot je vrijdagmiddag na de kerstborrel van je werk in de auto op weg naar huis zit. Dat ene wijntje om de smaakloze hapjes weg te krijgen smaakte eigenlijk wel naar meer, naar heel veel meer en zeker na zo drukke periode van werk. Aangezien je met de auto bent weet je het keurig bij een drankje te houden en stap je bijtijds de auto in. Net als heel Nederland samen met jou.

Voor je het weet zit je met je overwerkte hoofd in een file en breekt het zweet je uit. Het is bijna kerst, de dagen van bergen eten, lang aan tafel zitten, hapjes klaar maken (dus uren in de keuken staan) en twee tot drie dagen lang niet aan jezelf toekomen en totaal worden geleefd. Weg is die fijne gedachte aan kerst. Je ziet er ineens als een sneeuwberg tegenop.

 

Met deze tips ga je ontspannen je kerst in

  • TIP 1: Zorg dat je de taken verdeelt. Van het opruimen van je huis voor de kerst tot het klaarmaken van de hapjes en het doe van de inkopen. Zorg dat ieder gezinslid zijn steentje bijdraagt en voel je niet in je eentje verantwoordelijk. Durf uit handen te geven.
  • TIP 2: Houd een kerstdag voor jezelf. Een kerstbrunch bij de ene schoonouders en het diner op dezelfde dag bij jouw ouders. Plan meerdere afspraken op een dag en zorg hierdoor dat je tweede kerstdag rustig in je eigen huis kunt wakker worden en kan bijkomen.
  • TIP 3: Laat iedereen wat maken en zorg er zo voor dat je geen uren in de keuken hoeft te staan. Dit is nog gezellig ook en geeft een ontspannen sfeer. Stem wel een beetje met elkaar af als je wilt dat de gangen qua smaak een beetje bij elkaar passen.
  • TIP 4: Maak er geen dagprogramma van. Een avond of middag samen zijn is vaak al meer dan voldoende en even gezellig. Ben je ook niet zo snel uitgepraat.
  • TIP 5: Zorg dat je van tevoren al de boodschappen hebt gedaan door elke dag in de week voor kerst wat te halen. je hebt dan vaak ook nog het geluk dat hetgeen wat je wilt niet is uitverkocht.
  • TIP 6: Stel voor om tussendoor een wandeling met elkaar te maken. Even de beentjes strekken en een frisse neus halen zorgt voor meer energie en breekt de dag.
  • TIP 7: Maak het jezelf niet moeilijker dan het is. Niet alles hoeft perfect. Een paar leuke servetten, brandende kaarsjes, lekkere wijn, kaasjes vooraf doen al wonderen. Het gaat tenslotte om de gezelligheid samen. Niet om die dure bergen vlees. Stamppotje, spelletje en een glimlach op een uitgerust gezicht is meer waard!

 

Ik wens jullie fijne dagen

&

een gelukkig nieuwjaar!

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf