april 23, 2018

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: JAPKE

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

JAPKE

 


Ik ben:
 Japke Janneke en ik woon in de gezellige stad Groningen. En nee, er gaat echt niets boven Groningen, want ik woon hier met heel veel plezier. Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, zoals je wellicht al had verwacht met mijn naam. Ik woon samen met mijn lieve vriend in onze jaren dertig woning aan het Noorderplantsoen. Ik ben afgestudeerd als gedragswetenschapper (orthopedagoog) en ik werk in een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie als ZZP’er. Daarnaast steek ik al mijn vrije uren in hardlopen, wielrennen én daarover schrijven. Want schrijven is, naast sporten, datgene wat ik het liefst doe. Een grote droom is ook om van deze passies mijn werk te maken, maar tot nu toe is dat nog nietgelukt.

Je kent mij onder de naam: Japkejanneke.nl

Mijn favoriete sporten om te doen: Hardlopen en wielrennen. Veel mensen vragen me wat ik nou leuker vind. Daar valt eigenlijk niet tussen te kiezen. Hardlopen is gemakkelijker: het kan altijd en overal. Wielrennen kost veel tijd en fietsen in de regen is echt niet fijn, in tegenstelling tot hardlopen. Ook heb je binnen het hardlopen veel meer doelen die je kunt behalen: van een 5 kilometer tot de hele marathon. Binnen het wielrennen is dit niet zo gemakkelijk. Toch vind ik wielrennen heerlijk om te doen. Het voelt voor mij altijd als een mini vakantie.

Deze active wear draag ik het liefst: Tijdens het hardlopen draag ik het liefst de leggings van Lululemon of van Nike. Verder vind ik alle kleding van New Balance voor het hardlopen ideaal. Qua schoenen loop ik graag op Nike of Saucony. Voor het wielrennen heb ik alles van Specialized, omdat ik daar trotse ambassadrice van ben. Persoonlijk vind ik het ook de mooiste en kwalitatief beste fietskleding.

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Qua muziek kan ik eigenlijk alles luisteren. Maar als je echt vraagt naar goede sportmuziek? Alle hitjes van Sia vind ik heerlijk om te luisteren tijdens het hardlopen. Verder doet Coldplay het altijd goed, maar ook alledaagse top40 nummers zijn prima. Ik probeer mijn hardloophits in Spotify in ieder geval regelmatig te updaten, want te vaak met hetzelfde nummer rennen of fietsen vind ik al gauw saai.

“Fietsen in de regen is niet fijn, in tegenstelling tot hardlopen.”

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen: In ieder geval kaas, want ik kan geen dag zonder. Verder sojamelk, want van gewone melk krijg ik last van mijn buik. Ik gebruik de sojamelk overigens alleen om op te schuimen en er een cappuccino mee te maken. Verder ligt er altijd bier in onze koelkast, maar dat drink ik zelf niet. Ik ben meer van de rode wijn, maar die ligt niet in de koelkast, maar er bovenop. Er ligt altijd fruit in onze koelkast, want ook dit eet ik iedere dag. Verder meestal groente, eieren, een chocoladereep en fris.

My guilty pleasures: Oh, heb je even? Patat met veel mayonaise, drop, Tony’s (het liefst pure met zeezout en amandel), alles met kaas, pizza, sushi, rode wijn én cheesecake. De term ‘guilty pleasure’ vind ik trouwens altijd maar vreemd. Alsof je je schuldig zou moeten voelen, nadat je dit hebt gegeten. Nergens voor nodig! Geniet er lekker van, want dan hunker en snak je er ook minder naar.

De mooiste vakantie in mijn leven was: Deze vraag vind ik echt heel moeilijk. Ik heb al zoveel bijzondere reizen mogen maken. Ze zijn allemaal niet te vergelijken en daardoor is het lastig om één te kiezen. Vorig jaar ben ik met een vriendinnetje op Cuba geweest. Dit was echt onvergetelijk. Verder ben ik vijf jaar geleden met twee vriendinnen naar Bali geweest. Ook dit was een prachtige reis. Toch had ik in 2017 ook een bijzondere reis waarin ik de marathon van New York mocht lopen, samen met Vifit Sport en Runner’s World. Dit was echt geweldig!

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist: Ik wil heel graag alle Major Marathons lopen. Tot nu toe heb ik Berlijn en New York gelopen. Dat betekent dat Londen, Tokyo, Chicago en Boston nog op mijn lijstje staan. Dit hoeft natuurlijk niet allemaal binnen een korte tijd. Verder willen mijn vriend en ik graag een reis maken door Nieuw-Zeeland. We zijn al heel hard aan het sparen.

 

Mijn grootste inspiratie: Ik word niet per se geïnspireerd door één persoon, maar door heel veel mensen tegelijk. Zo haal ik inspiratie uit mijn ouders, vriendinnen, maar ook uit onbekende mensen op Instagram. Door Annic van Wonderen heb ik veel geleerd over het durven doen, maar door Annemerel ben ik geïnspireerd geraakt om marathons te gaan lopen.

Mijn lifequote: ‘’Je bent de regisseur van je eigen leven’’. Circa 6 jaar geleden leerde ik dit. Op dat moment kwam ik erachter dat ik niet een studie hoefde te volgen voor mijn ouders of mijn omgeving, maar omdat ik dit zelf graag wilde. Ook besefte ik me steeds meer dat je zelf altijd en iedere dag een keuze hebt. In iedere situatie kun je zelf weer bedenken wat jij belangrijk vindt. Je hebt je eigen leven in de hand. Je kunt er zelf iets van maken. Een ander kan dat niet voor je doen.

Mijn levensles voor jullie: Copy and paste. Nee, echt. Ik zou zo graag aan iedereen mee willen geven dat je zelf de keus hebt hoe je jouw leven vormgeeft. Ben je niet tevreden? Maak dan andere keuzes. Ga ermee aan de slag! Het leven is maar zo kort. Probeer te doen waar jij echt gelukkig van wordt. Het is niet altijd gemakkelijk en soms lukt het even niet, maar werk elke dag aan jouw dromen en doelen. En tot slot: loop je eigen weg! Vertrouw op je eigen kunnen. Soms krijg ik op mijn blog of Instagram een reactie met: ‘Wat loop jij ver en lang. Dat lukt mij nooit!’. Ik begon ook ooit met een 5 kilometer, maar op dit moment heb ik al 4 marathons gelopen. Je kunt echt meer dan je denkt, maar je moet er wel keihard voor werken en in jezelf geloven.

 

“Ook ik ben ooit begonnen met 5 kilometer.”

 

Meer van Japke Janneke weten en zien welke marathons ze van haar bucketlist kan strepen? Neem dan snel een kijkje op haar website www.japkejanneke.nl en volg haar op instagram!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf