oktober 17, 2017

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: LOTTE

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

LOTTE

 


Ik ben:
 Lotte, 29 jaar jong al voel ik mij soms meer 18. Woon in het mooie Haarlem. Dol op (sportieve) uitdagingen en een beetje gekkigheid. Ik ben afgestudeerd sportmarketeer en na lang allerlei verschillende dingen geprobeerd te hebben is het nu tijd voor een meer verantwoordelijke baan. Iets wat past bij iemand die bijna 30 jaar wordt. Al heb ik eigenlijk een hekel aan clichés en standaarden. De typische Nederlandse uitspraak: Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is niet echt aan mij besteed. Ik steek liever mijn koppie wel een beetje boven dat maaiveld uit want normal is boring. Ik schrijf verder over mijn sportieve uitdagingen met mijn fysiek uitgedaagde lijfje (heb een hekel aan het woord beperking ik noem mezelf liever uitgedaagd) heb 2 ingezakte ruggenwervels na een aanrijding en reumatoïde artritis op mijn blog met gezonde dosis humor (dat is dan wel heel gezond aan mij) en een beetje zelfspot we moeten ons zelf namelijk niet altijd even serieus nemen.

Je kent mij onder de naam: Lottevantrigt

Mijn favoriete sporten om te doen: Vroeger was ik dus echt a-sportief, maar nadat ik werd platgereden ben ik gaan sporten want ik wilde mij weer sterk voelen en nooit meer zo slap als toen ik uit het ziekenhuis kwam en nog geen 5 min op mijn benen kon staan. Van huppelkutje,  zoals ik wel eens lacherig genoemd werd, naar een fanatieke toch stiekem ook wel erg prestatiegerichte sporter. Wat ik nu het liefste doe is:  Hardlopen, bergen beklimmen, klimmen, HIIT training (met veel burpees en jump lunges etc.) en bootcamp

Deze active wear draag ik het liefst: Oke heel eerlijk ik heb dus eerst even de betekenis van activewear opgezocht, want ik heb dat woord nog nooit gebruikt en moest natuurlijk even zeker weten wat het betekende. Volgens google betekent het: activewear (ontelbaar) (US) casual kleding die comfortabel is om te dragen tijdens het sporten of deel te nemen in de sport; sportkleding. Volgens deze definitie hebben we het dus eigenlijk gewoon over sportkleding. Mijn favoriete sportkleding zijn die eigenlijk iets te strakke yogapants met het liefst leuke prints en beetje stevige stof die niet doorschijnt, want als je aan het deadliften bent wil je niet de rest van de gym ook heel blij maken. Mijn favoriete merk is Nike en dan wel de Nike epic lux serie.

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Ik ben dus echt een muziek nerd. Ik heb totaal geen sjoege van stylen, trends etc. Als ik een nummer hoor dat weet ik gelijk of ik dat een mooi nummer vind of niet en dat kan zijn van klassieke muziek tot hardstyle. Ik ben wel een beetje een sucker voor emotionele nummers. Met hardlopen ben ik wel fan van een beetje, iets meer up tempo nummers van bijvoorbeeld Avicii, Swedisch housemafia, Martin Garrix, Hardwell volgens mij valt dit onder de noemer House en een beetje mainstream, tips zijn altijd welkom! Een nummertje wat ik altijd luister en wat eigenlijk totaal niet past in dit rijtje is het nummer I wont give up van Jason Mraz dat nummer heeft een speciale betekenis.

 

“Tijdens het deadliften wil ik niet de rest van de gym blij maken met doorschijnende yogapants”

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen: Ik heb hiervoor wel even naar mijn koelkast moeten lopen hoor: spuitslagroom, kaas, ontbijtspek, verse dadels van de Albert Heijn en kokosmelk. You never know wanneer je zin hebt in een healthy chocolademousse!

My guilty pleasures: Ook weer iets wat ik toch even heb opgezocht, want bij alle voorgaande edities gaat dit over eten. Ik ben een echt Bourgondiër,  je kunt beter vragen wat ik niet lekker vind. Ik noem mezelf ook wel een wandelende stofzuiger. De exacte betekenis van guilty pleasures is : “iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje.” Voor mij zijn dat de volgende dingen: iets met chocolade eten. Ik vind het heerlijk om aan korstjes te krabben. ( I know zo niet handig), wat ook gevalletje apart is maar waar ik echt plezier aan kan beleven is filmpjes kijken van die pimple popper jep die smerige filmpjes over het uitknijpen van cystes, en enorme puisten! Op de bank zitten met zowel een lepel pindakaas (met nootjes offcourse) en Nutella en dat gewoon van de lepel af eten.

De mooiste vakantie in mijn leven was: Ik ben al op heel veel mooie plekken geweest (lucky girl) en elk jaar probeer ik daar minstens een nieuwe plek aan toe te voegen! In dit geval is het heel moeilijk kiezen tussen mijn reis alleen van 6 maanden door Australië en Nieuw- Zeeland of de reis die ik samen met mijn vader maakte na mijn afstuderen door Ecuador en de Galapagos wat het heel bijzonder was en waar ik mijn nieuwe sportieve uitdaging heb gevonden!

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist: Dit jaar hoop ik op de hoogste vulkaan van Ecuador te staan 6310 meter hoog. Zo staan er nog wel wat mooie bergelijke puisten op deze lijst.  Verder heb ik hele cliché dingen erop staan als een festival bezoeken (dus nog NOOIT gedaan), musical van de Lion King zien, want ik ben echt een Disney fan en dat is mijn favoriet! Verder staan eigenlijk alle mooie droombestemmingen op deze lijst.

Mijn grootste inspiratie: Niemand in het bijzonder! Ik haal inspiratie uit heel veel mensen of verhalen die gaan voor wat ze heel graag willen, niet opgeven en hun hart volgen. Ik ben echt een sucker voor sprookjes en happy endings!

Mijn lifequote: Dat zijn er nogal wat to be honest. Mijn favorieten: Waar een wil is, is een weg. If you can dream it you can do it. Je kan beter lachen dan huilen. Wie niet waagt wie niet wint en spijt is zonde van je tijd!

Mijn levensles voor jullie:  Heeft eigenlijk allemaal met mijn favoriete quotes te maken. Namelijk: Dat je never ever op moet geven en moet blijven geloven in wat jij heel graag wil. Ik had never nooit gedacht dat ik bergen zou beklimmen of een marathon zou lopen. Ondanks dat ik elke dag pijn in mijn lijf heb. (de ene dag wat minder, de andere dag is het hels), ga ik voor wat ik heel graag wil en waar ik gelukkig van word. Dat raad ik iedereen aan, doen waar je gelukkig van wordt. Volg dat kloppende rode geval in je borstkas en laat niemand je vertellen dat het gek is wat jij wil!

 

“Doe waar je gelukkig van wordt en laat niemand vertellen dat het gek is wat jij wil”

Meer van deze altijd vrolijke en een tikkeltje gekke meid weten? Neem dan snel een kijkje op haar website www.wanderlotje.com en volg Lotte op instagram!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf