september 3, 2016

WAGAMAMA ROTTERDAM

Please insert Your quote!

Quote Title

Vorige maand was ik bij de opening van Wagamama in Rotterdam, een Japans noodlerestaurant dat een fastfoodformule heeft. Denk hierbij aan een strak interieur, snelle bediening en eenvoudige maar pure gerechten.

“From bowl to soul”

 

Fasfoodformule klinkt eigenlijk oneerbiedig voor deze keten die vanuit Londen naar Nederland is overgewaaid en ik al kende vanuit Amsterdam. Ik had daar al meerdere keren gegeten met een oud collega die Azië gek is. Buiten kun je daar aan lange tafels zitten op het plein en zit je dus praktisch naast onbekenden. Geen probleem voor mij, het heeft iets gezelligs en zo raak je nog eens aan de praat met een onbekende in dit toch al individualistische tijdperk.

In Rotterdam echter geen lange tafel te bekennen. Wel een retestrak zwart-wit interieur met tafeltjes en stoelen zonder leuning. Dat laatste doet wellicht nog het meest aan een fastfoodketen denken en het feit dat het eten met een lift omhoog wordt gestuurd en in no-time op tafel staat.

De bediening (ja, die is er gewoon) is vlot en erg vriendelijk. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een gerecht, omdat je niet kunt kiezen tussen al dat lekkers, bieden ze hulp. De keuze is namelijk breed, heel breed!

Zo zijn er o.a. curry’s, ramen (dé hipste noedelsoep van de laatste jaren), teppanyaki, diverse bijgerechten en verse sapjes.

Samen met mijn lover die mee was besloten we om als bijgerecht pork ribs te nemen en chili squid. Voor we het wisten stond het op tafel en werd het voor ons daarom meer een voorgerecht, dan bijgerecht. De pork ribs waren goed op smaak en zo mals dat ze zo van het bot vielen. De chili squid vond mijn vriend erg lekker, maar ik vond ze net iets te vet en zat er al gauw van vol. Tijd om een slokje wijn te nemen, die boven verwachting lekker smaakte en in een normaal wijnglas werd geserveerd. Hulde daarvoor!

Als hoofdgerecht werd het de prawn raisukaree. Een lichtpittige curry met garnalen, peultjes, paprika, lenteui en koriander met witte rijst. De curry was lekker pittig, iets waar ik zelf enorm van houd en met verse groentes. Ook een plus. De berg rijst daarentegen had wat minder gemogen van mij en was een beetje uit verhouding tot de saus. Vriend zat heerlijk aan zijn teriyaki beef donburi en zat te smullen alsof zijn leven er vanaf hing. Ik wilde uiteraard zijn gerecht ook even proeven, maar was zeer content met mijn eigen keuze.

IMG_3119(1)

Vriendlief gaat de strijd met de stokjes aan, ze hebben gelukkig ook bestek…

Echte toetjes hebben ze er eigenlijk niet (op wat Japans ijs na), maar lekkere sapjes daarentegen wel en je raad daarom vast al wat onze afsluiter werd. De man aan de  blueberry spice juice met bosbessen, appel, wortel en een vleugje gember en moi aan de tropical juice van mango, appel en sinaasappel. Heerlijk! Een fijne afsluiting.

IMG_3122(1)

Heerlijke verse sapjes!

Wagamama, je bent de moeder onder de betere fastfoodketens, iemand die je verzorgt, snel klaar is en waar je relaxt kunt zitten. De locatie aan de Witte de Withstraat is natuurlijk top en qua concept ben je in dat straatje helemaal thuis. Bij Wagamama kun je terecht als je vlot en gezond wilt eten in een relaxte sfeer voor een schappelijke prijs.

Je krijgt van mij een 7,5!

Kijk voor meer informatie op www.wagamama.nl

4 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf