mei 5, 2016

C9 DAG 1

Alsof het zo moest zijn werd mij gevraagd om de C9, een weightcare-programma van Forever, uit te proberen en er een review over te schrijven.

Na al tijden van mijn suikerverslaving proberen af te komen -ja, ik ben er dol op- en last te hebben van opgezette buiken en gassen (sorry for the info) kwam dit op het juiste moment op mijn pad.

Het Clean 9 programma, afgekort C9, is een soort detox programma van negen dagen met het doel om de betere versie van jezelf te worden. Op lichamelijk vlak dan. Het belooft dat je lichaam een verandering zal ondergaan en het je zal helpen te starten met een gezondere leefstijl.

 

“U zult er niet alleen beter uitzien, maar zich ook beter voelen. U zult zich lichter en energieker voelen, zeker wanneer u merkt dat u uw hongergevoel kunt beheersen en dat uw lichaam hierdoor zienderogen verandert.” – Forever Living

 

Je start met het meten van lichaamsdelen en je noteert je lichaamsgewicht. Dit alles houd je netjes bij in een boekje dat bij het pakket zit. Op dag 1, 3 en 9 meet en weeg je je opnieuw om eventuele resultaten te kunnen zien.

Dag 1 en 2 zijn volgens het programma het zwaarst. Dit zijn namelijk de dagen waarop je geen eigen bereide maaltijden tot je neemt. Wat je wel? Aloë Vera (3x per dag, plus nog 1x in de avond), tussen het ontbijt en de lunch 1x Fiberstick en als lunch 1x Vanilleshake. Daarnaast neem je 3x daags supplementen om het hongergevoel stillen.
Als je trek krijgt mag je aanvullen met groente of fruit.

 

IMG_0281

 

Op dag 3 t/m 8 mag je ’s avonds een maaltijd eten van ongeveer 600 kcal en neem je enkel nog in de ochtend je Aloë Vera.
Op dag 9 mag je in de middag een lunch toevoegen van ongeveer 300 kcal.

In het boekje staan leuke recepten om je vanilleshake bij de lunch lekkerder te maken en gemakkelijke maaltijden tussen de 500 en 600 kcal.

Tot slot is het de bedoeling dat je elke dag 30 minuten beweegt.

Mijn drie doelen (die je ook moet noteren) zijn:

  • Minder last hebben van mijn darmen (buik);
  • Minder suikers eten (en naar verlangen);
  • Meer energie krijgen en daardoor lekkerder in mijn vel zitten.

 

DAG 1
De dag start goed. Het ontbijt lijkt genoeg te vullen en ik doe wat rustige krachttraining. De Fiberstick tussen het ontbijt en de lunch is ook voldoende.

Dan de lunch. Op het moment dat ik de zak met het vanillepoeder opentrek ruik ik het al. Not my cup of tea. Met wat magere kokosmelk leng ik de boel aan. Het maakt weinig uit, lekker is anders. Ok, eigenlijk vind ik het ronduit smerig. Niet dat die Aloë Vera nou zo goed smaakt, maar daar valt wel aan te wennen. Hoe ga ik nog 8 dagen lang deze vanilleshake tot mij nemen? Het doel heiligt de middelen zullen we maar zeggen en in het boekje staan leuke recepten om de shake wat mee ‘op te pimpen.’

IMG_3739

Met goede vriend Laurens die wel van een stroopwafeltje houdt!

Tussen de lunch en het diner in krijg ik toch wel trek. Of komt dat misschien, omdat een vriend die op bezoek was voor mijn neus lekkere mini stroopwafeltjes voor mijn neus heeft zitten eten? Ik besluit een peer te nemen.

Het avondeten is ook echt niet voldoende en dus vul ik het aan met een handje rucola, twee kleine tomaatjes, een bosui en een stukje komkommer. Dat stilt de honger.

Het moeilijkste punt breekt aan! De after dinner dip die ik altijd opvul met wat lekkers in de vorm van een mergpijp, dadels met pindakaas, ook een stroopwafel of een stukje chocolade. “Esther, zet hem op”, zeg ik tegen mezelf. Ik word onrustig. Vriendlief die op zijn manier met mij mee probeert te doen denkt exact hetzelfde. Ik zie het aan zijn gezicht. We kijken elkaar aan en lachen. Borrelnootjes! Chocolade! Chips! Beiden zouden we ze nu wel lusten, maar zo verstandig als we zijn snijden we de rest van de komkommer in stukjes voor mij en neemt hij een flinke bak yoghurt.

Dag 1 zit er dan op. Ik heb geen suiker gegeten, op een peer na, heb mij netjes aan de regels van C9 gehouden en ben nu best wel trots. Op naar de volgende 8 dagen!

Lees hier verder hoe dag 2 tot en met 5 mij zijn vergaan en wat mijn weeg- en meetresultaten waren op dag 3: blog C9 dag 2 t/m 5.

 

 

IMG_3728

Lekker aan de Aloë Vera

 

HealthyJuf

6 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf