Fit

 • IT’S GETTING HOT IN HERE, SO TAKE OFF ALL YOUR CLOTHES – MIJN EERSTE LES BIKRAM YOGA

  IT’S GETTING HOT IN HERE, SO TAKE OFF ALL YOUR CLOTHES – MIJN EERSTE LES BIKRAM YOGA

  De les begon om 20:00 uur en de paar laatste keren dat ik naar yoga ging stond ik steevast te vroeg in de koud voor een gesloten deur. Ik besloot dan ook niet al te vroeg voor mijn eerste bikram yogales begon van huis te vertrekken.  Gauw een flesje water vullen, handdoek in de tas en over mijn korte broekje, waarin ik mijn melkflessen had gehesen, nog even snel een warme joggingbroek. Shit, heb ik nou nog steeds die halve nagellak op mijn tenen? En had ik mijn benen nou eigenlijk geschoren? Oh nee, ook dat nog! Helemaal vergeten te checken of mijn bilpartij een beetje blijft zitten als ik in mijn net iets te korte broekje in downward facing dog sta. Hup, joggingbroek op de knieën, hoofd omlaag en tussen de benen door in de spiegel kijken. Fuck! Een en al ass! Blik op de klok, te weinig tijd om nog om te kleden. Ach, kan mij het ook schelen. Ik ga wel achterin de zaal staan. Aquarium full of nakedness Iets vertraagd, maar met nog een kwartier de tijd moet ik op tijd bij mijn eerste les bikram yoga komen. Tweede links, eerste rechts en dan moet het hier in de straat zijn. Waarom kan ik het nou niet vinden? Nog maar een keer de straat door fietsen. En weer terug. Ah, ik zie een bordje. En door het felverlichte glazen gebouw ook heel veel halfnaakte mensen. Een aquarium full of nakedness. Wil ik dit echt wel doen? …Lees meer »
 • SUP YOGA IN EEN DUURZAAM ZWEMBAD IN DUURZAME KLEDING 

  SUP YOGA IN EEN DUURZAAM ZWEMBAD IN DUURZAME KLEDING 

  Ik hou van yoga, ik hou van SUP (Stand Up Paddling) en deze twee samen combineren stond al enige tijd hoog op mijn lijstje. Dus toen ik werd uitgenodigd door O’neill om bij de lancering van de  nieuwe duurzame active wear collectie te zijn in het mooiste zwembad van de wereld om daar een les SUP-yoga te volgen maakte mijn hart een sprongetje.  Ook leuk! DREAM, BELIEVE, ACHIEVE: SPORTDOELEN VAN 2016 REVIEW FOREVER CLEAN 9Lees meer »
 • MIJN EERSTE LESJE BODYPUMP

  MIJN EERSTE LESJE BODYPUMP

  Begin dit jaar vertelde ik jullie over mijn nieuwe liefde en nu we inmiddels alweer een halfjaartje verder zijn en ik zojuist mijn relatie naar een hoger niveau heb gebracht vond ik het wel weer tijd om jullie te voorzien van een nieuwe update. Bodypump Inmiddels bestijg ik wekelijks de apparaten bij TrainMore als een ware professional. Ok, nu overdrijf ik misschien een beetje, maar laten we het erop houden dat ik van het gros van de apparaten nu weet hoe ze werken. Eerlijk toegegeven, ik toch nog het allerliefste liefst los in de hiitbox: een beetje met kettlebells zwaaien, op boxen springen en zwiepende touwtjes als ik er double unders probeer uit te persen. Je zou kunnen stellen dat ik een gelukkig mens word van een omhoogschietende hartslag en knallen tot je erbij neervalt. Nu kreeg ik laatst de tip om maar eens een lesje bodypump te gaan doen als ik van een hoge hartslag houd. Bodypump is een groeples waarbij je met een stang, met daaraan gewichten, op muziek je hele lijf traint. Een les duurt een uur en het doel is niet zozeer om een berg spiermassa aan te maken, maar wel om strakker te worden, je grote spiergroepen te prikkelen en te verbranden. Pump it up Het leek mij dan ook best een aardige vervolgstap ik mijn relatie met Mr. Gym en zo stond ik na 3 weken op mijn lazy ass te hebben gezeten zenuwachtig te zijn voor mijn eerste lesje. Voorzichtig liep ik de zaal …Lees meer »
 • I’M A WINNER

  I’M A WINNER

  Ik ontwaak net uit een nare droom en met één oog dat langzaam open gaat probeer ik te zien hoe licht het in mijn slaapkamer is en daarmee de tijd te bepalen. Mijn arm reikt naar het rolgordijn. Shit, ik kan er niet niet bij. Ik schuif daarom een stukje naar rechts, richting het raam. Langzaam trek ik aan het koord en worden mijn ogen gevuld met grauw ochtendlicht. Het regent. Met een zucht laat ik me terugvallen in het kussen, trek de dekens tot aan mijn kin en sluit mijn ogen. Ook leuk! I’m a winner 100 PUSH-UPS OP ZOEK NAAR BALANS SUP YOGA IN EEN DUURZAAM ZWEMBAD IN DUURZAME KLEDING Lees meer »
 • NIEUWE LIEFDE

  NIEUWE LIEFDE

  Het is koud, ijskoud, en als ik de hoek om kom fietsen zie ik hem al staan. Stevig, groot, robuust, gespierd en al wat ouder. Ja, duidelijk ouder dan ik, maar daarmee precies het type waar ik op val. Ook leuk! MIJN EERSTE LESJE BODYPUMPLees meer »
 • Tweeënveertig kilometer en honderdachtennegentig meter

  Tweeënveertig kilometer en honderdachtennegentig meter

  Geen ‘veertig kilometer’, geen ‘het is iets meer dan veertig kilometer’, geen ‘tweeënveertig kilometer’ en al helemaal niet ‘ach na dertig kilometer is het allemaal mentaal toch’? De afstand der afstanden, de eeuwenoude klassieker onder de hardloopwedstrijden is om precies te zijn tweeënveertig kilometer en honderdachtennegentig meter. Ook leuk! DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: COEN HARDLOPEN MET CHARLOTTE BLESSUREPREVENTIE RUN ESTHER RUN!Lees meer »
 • PROTEIN BAR

  PROTEIN BAR

  Protein bars, oftwel eiwitrepen zijn repen waar extra veel eiwitten in zitten. Een soort healthy versie van de bounty zeg maar. Mensen die veel sporten eten ze voornamelijk, omdat juist die mensen veel eiwitten binnen willen krijgen voor de opbouw en herstel van hun spieren. Het aanbod aan eiwitrepen is enorm en ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf door de bomen het bos niet meer zie. Dat is op zich helemaal niet erg, ik maak mijn eiwitrepen namelijk graag zelf. Helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker! Onlangs maakte ik weer een berg van deze repen samen met een vriendin. Zij had de dadels, ik de kokosrasp. Zij het proteïnepoeder, ik het havermeel. Zo ontstonden de heerlijke chocolade-kokos-banaan-proteinbars! Mmmm… Ingrediënten voor 16 repen: 150 gram havermeel* 80 gram eiwitpoeder vanille 150 gram ontpitte medjoeldadels 75 gram geraspte kokos 100 gram walnootjes 1/2 tl zout 100 gram cacao 2 tl vanille extract 2 el cacaonibs *Ik gebruikte die van Body & Fit met banaansmaak die onlangs in de Healthbox zat die ik mocht uit proberen. Benodigdheden: Keukenmachine Grote kom Bakpapier + bakplaat Bereiding: Week de dadels indien deze nog een beetje hard zijn en hak de walnootjes fijn. Meng de dadels met alle overige ingrediënten (behalve de walnootjes) in de keukenmachine tot een stevige bal. Voeg op het einde de walnootjes toe. Om het nog even goed te mengen kun je het mengsel beter uit de keukenmachine halen en nog even met de hand kneden. Als het te droog is voeg dan een …Lees meer »
 • KINDEREN EN BEWEGEN

  KINDEREN EN BEWEGEN

  Na jaren in het basisonderwijs te hebben gewerkt durf ik hardop te zeggen dat elk kind van bewegen houdt. De vorm waarin, ja die verschilt. Vandaag geen blog over een detox, een lekker, maar not-so-healthy recept of een challenge. Nee, vandaag een pleidooi waarom kinderen zouden moeten bewegen. Waarom ALLE kinderen zouden moeten bewegen. Ook leuk! Geen gerelateerde berichtenLees meer »
 • DREAM, BELIEVE, ACHIEVE: SPORTDOELEN VAN 2016

  DREAM, BELIEVE, ACHIEVE: SPORTDOELEN VAN 2016

  De beste tip die ik jullie kan geven op sportvlak is: breek nóóit iets! Wil je zonodig toch iets breken? Doe het dan gelijk goed! Ook leuk! 4 WEEKS PLANKING REVIEW FOREVER CLEAN 9 WEES PIPPI, NIET ANNIKA Tweeënveertig kilometer en honderdachtennegentig meterLees meer »
 • BLESSUREPREVENTIE

  BLESSUREPREVENTIE

  Het lentezonnetje gaat steeds meer schijnen en vroeg opstaan wordt makkelijker met als gevolg dat de parken volstromen met hardlopers die ontwaken uit de koude winterslaap. Voor de mooi-weer-lopers is het tijd om aan de bak te gaan en voor de all-year-round-lopers kan het nooit kwaad weer even te focussen op blessurepreventie. Ook leuk! 2 WEEKS PLANKING 4 WEKEN PLANKING CHALLENGE VAN CHRISSY RUN ESTHER RUN! Tweeënveertig kilometer en honderdachtennegentig meterLees meer »
© 2017 HealthyJuf