Life

 • VISUALISATIE MEDITATIE

  VISUALISATIE MEDITATIE

  Mag ik je uitnodigen? Uitnodigen je ogen te sluiten, je hand op je buik of hart te leggen en te voelen, te voelen naar wat je het liefst zou willen op dit moment in je leven. Die ene grote droom te dromen. En mag ik je dan uit nodigen te vergeten dat die droom een droom is, maar te voelen alsof je het al bent, of ineens rondloopt op die plek in je hoofd. Alsof de droom al werkelijkheid is geworden. Kun je me dan zeggen hoe het er dan uit ziet? Wat je voelt, hoort, ruikt en ziet? Mag ik je uitnodigen daar even te zijn en te voelen en beleven. En mag ik je vervolgens uitnodigen om op een (roze) wolkje te gaan stappen dat heel, heel langzaam van je droom weg vliegt terwijl je er wel naar blijft kijken. Hoe ziet het er dan van een afstandje uit? Zou je er niet als de donder weer naar terug willen? Want oh wat voelt het fijn dáár te zijn. Houd je ogen nog even dicht! Mag ik je tot slot uit nodigen te visualiseren dat je alle mogelijke stappen onderneemt die ervoor nodig zijn om dat te krijgen wat je nu zo graag wil in je leven. Je maakt dat ene telefoontje, gaat die boeken lezen of studie volgen die ervoor nodig zijn. Boekt dat ene ticket of zet elke maand dat bedrag ervoor opzij. Zonder gemopper en gezeur, maar genietend van het proces om tot daar te …Lees meer »
 • 4 REDENEN WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN MEDITEREN

  4 REDENEN WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN MEDITEREN

  Mediteren is hip, hot en happening en niet zonder reden. Ons leven is er in de loop der jaren niet bepaald rustiger op geworden. We worden overladen met keuzemogelijkheden, multitasken er lustig op los, worden constant gevoed met nieuwe informatie en willen ook nog eens de beste versie van onszelf worden. Mediteren is heerlijk voor die altijd werkende en drukke geest en binnen mijn coaching raad ik het dan ook veelvuldig aan om te doen. Eigenlijk zou iedereen regelmatig moeten mediteren en wel om de volgende vijf redenen. 1. Je leert ontspannen Mediteren is leven on het hier en nu. Je focus ligt op de ademhaling en enkel daar ben je mee bezig als je mediteert. Als je gedachtes toch afdwalen merk je ze enkel op en laat je ze als een wolkje aan je voorbij gaan zonder te oordelen. Je hoeft niks met die gedachtes te doen of ernaar te handelen. Hierdoor kun je optimaal ontspannen en zijn zoals je bent en dat maakt je rustig en ontspannen. Heerlijk even een momentje rust in dat drukke leven van ons. 2. Mediteren vermindert stress & angst Door meditatie kun je dus ontspannen en ontspanning is het beste medicijn tegen stress. Door in het hier en nu te zijn is er geen ruimte om stil te staan bij het verleden of bang te zijn voor de toekomst. Even geen (of verminderde) piekergedachtes en rust in je hoofd. Dit draagt bij aan het verlagen van stress en het verminderen van angst. Het …Lees meer »
 • #DOEMEIALCOHOLVRIJ: HOE DE CHALLENGE MIJ AF GING

  #DOEMEIALCOHOLVRIJ: HOE DE CHALLENGE MIJ AF GING

  Ik keek naar de flesjes mocktails op mijn kast en bedacht me dat ik mijn winactie nog online moest zetten. Ach, dat kon volgende week ook nog wel. Mocktails in combinatie met de ramadan en mijn alcoholvrije maand zijn een perfecte combi had ik zo bedacht. Tot ik mij ineens besefte dat het vandaag al 31 mei was en dit betekende dat dit de laatste dag alweer was van #doemeialcoholvrij. Tijd dus om als de wiedeweer achter mijn laptop te kruipen en te reflecteren op deze sobere challenge. Ook leuk! NIEUWE CHALLENGE: 1 MAAND ALCOHOLVRIJ MIRACLE MORNING – CHALLENGE 1 NIET SPORTEN EN OP GEZONDE VOEDING LETTEN – CHALLENGE 100 push-up challenge van CharlotteLees meer »
 • DE RAMADAN: WAAROM IK MEEDOE

  DE RAMADAN: WAAROM IK MEEDOE

  Nog twee uurtjes en dan zit de tweede dag van de ramadan erop. Ik, als niet moslim, doe dit jaar mee aan de ramadan en krijg hierover veel vragen. Niet alleen maar vragen overigens. Ook veel verbaasde blikken, mooie reacties en lieve uitnodigingen. Ik zal zo goed als mogelijk uitleggen waarom ik meedoe. Ook leuk! 4 REDENEN WAAROM IEDEREEN ZOU MOETEN MEDITEREN 2 WEEKS PLANKING 100 PUSH-UPS CHALLENGES OF 2016Lees meer »
 • NIEUWE CHALLENGE: 1 MAAND ALCOHOLVRIJ

  NIEUWE CHALLENGE: 1 MAAND ALCOHOLVRIJ

  Wat hebben jullie allemaal de #healthyjuffullbodyworkout gerockt zeg! Zelfs kinderen kwamen in actie, mensen die na hun zwangerschap weer begonnen en stille Willy’s over wie ik via via te horen kreeg dat ze de workouts elke freaking dag deden en waar Healthyjuf een werkwoord werd: “Zullen we zo Healthyjuffen?” of “Heb jij al gehealthyjuft?” Geweldig! Maar je snapt dat ik na een maand elke dag workoutjes knallen in een klein gat viel en ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Laat ik nou net op het juiste moment in gesprek komen met Janneke van Dijk. Je kent haar misschien nog wel van de #team200workouts, een challenge van haar waaraan ik twee jaar geleden meedeed.  Ook leuk! MIRACLE MORNING – CHALLENGE 1 NIET SPORTEN EN OP GEZONDE VOEDING LETTEN – CHALLENGE 100 push-up challenge van Charlotte NIEUWE LIEFDELees meer »
 • DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: JAPKE

  DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: JAPKE

  Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden. Ook leuk! DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: ANNE DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: EWOUT DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: LOTTE DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: MICHAELLees meer »
 • MIRACLE MORNING – CHALLENGE 1

  MIRACLE MORNING – CHALLENGE 1

  Vanaf 1 maart a.s. begin ik met een nieuwe challenge: Miracle Morning. Elke dag een uur eerder opstaan dan je gewoonlijk doet en in dat uur een aantal routines volgen die zorgen dat je leven een positieve wending krijgt. Mensen die fluitend naar hun werk gaan, vele malen productiever en energieker zijn en dat allemaal na het lezen van de bestseller van Hal Elrod en het toepassen van zijn Miracle Morning. Hij zegt in zijn boek Miracle Morning dat het maar gek is dat we genoegen nemen met een 6 terwijl we verschillende gebieden van ons leven ook naar een 10 kunnen tillen door heel simpel een uurtje eerder op te staan en door middel van een aantal life S.A.V.E.R.S.  Ook leuk! NIET SPORTEN EN OP GEZONDE VOEDING LETTEN – CHALLENGE 100 push-up challenge van Charlotte 4 WEKEN PLANKING CHALLENGE VAN CHRISSY LUCKYMOMENTS CHALLENGELees meer »
 • 4X HEERLIJKE PLEKJES IN LEIDEN

  4X HEERLIJKE PLEKJES IN LEIDEN

  Leiden, ik was er ooit eens half rennend doorheen gegaan onderweg naar een sollicitatiegesprek dat ik ergens in een pand in de binnenstad had, maar verder had ik er nog geen stappen gezet. Tot ik op pad ging voor het maken van deze blog en ik erg verrast werd door de kneuterigheid van dit gezellige stadje. Grachtjes, oude huisjes en een winters zonnetje maken dat je je hier gauw op je gemak voelt. Mede ook dankzij de gastvrijheid en de leuke plekjes die Leiden te bieden heeft. Ik kom zeker nog eens terug! Ook leuk! BOOK OF YOU 6X HIPPE & HEALTHY HOTSPOTS IN HAARLEM CHALLENGES OF 2016 30 X LEUKE MALAGA TIPS & HOTSPOTSLees meer »
 • IT’S GETTING HOT IN HERE, SO TAKE OFF ALL YOUR CLOTHES – MIJN EERSTE LES BIKRAM YOGA

  IT’S GETTING HOT IN HERE, SO TAKE OFF ALL YOUR CLOTHES – MIJN EERSTE LES BIKRAM YOGA

  De les begon om 20:00 uur en de paar laatste keren dat ik naar yoga ging stond ik steevast te vroeg in de koud voor een gesloten deur. Ik besloot dan ook niet al te vroeg voor mijn eerste bikram yogales begon van huis te vertrekken.  Gauw een flesje water vullen, handdoek in de tas en over mijn korte broekje, waarin ik mijn melkflessen had gehesen, nog even snel een warme joggingbroek. Shit, heb ik nou nog steeds die halve nagellak op mijn tenen? En had ik mijn benen nou eigenlijk geschoren? Oh nee, ook dat nog! Helemaal vergeten te checken of mijn bilpartij een beetje blijft zitten als ik in mijn net iets te korte broekje in downward facing dog sta. Hup, joggingbroek op de knieën, hoofd omlaag en tussen de benen door in de spiegel kijken. Fuck! Een en al ass! Blik op de klok, te weinig tijd om nog om te kleden. Ach, kan mij het ook schelen. Ik ga wel achterin de zaal staan. Aquarium full of nakedness Iets vertraagd, maar met nog een kwartier de tijd moet ik op tijd bij mijn eerste les bikram yoga komen. Tweede links, eerste rechts en dan moet het hier in de straat zijn. Waarom kan ik het nou niet vinden? Nog maar een keer de straat door fietsen. En weer terug. Ah, ik zie een bordje. En door het felverlichte glazen gebouw ook heel veel halfnaakte mensen. Een aquarium full of nakedness. Wil ik dit echt wel doen? …Lees meer »
 • 30 X LEUKE MALAGA TIPS & HOTSPOTS

  30 X LEUKE MALAGA TIPS & HOTSPOTS

  Mensen echt, vergeet Barcelona, ga naar Málaga. Deze stad, die de op één na grootste stad is van Andalusië, gaat het maken. Geloof mij maar op mijn blauwe ogen en bedank me maar als je bent geweest. Ook leuk! 6X HIPPE & HEALTHY HOTSPOTS IN HAARLEM 7 TIPS VOOR EEN ONTSPANNEN KERST 10 TIPS OM BETER TE SLAPEN 4X HEERLIJKE PLEKJES IN LEIDENLees meer »
© 2017 HealthyJuf