maart 5, 2016

5 THING TO DO ON A LAZY SUNDAY

 

“Lazy Sunday afternoon, I’ve got no mind to worry, I close my eyes and drift away”

Oh-oh lovely Sunday. Persoonlijk vind ik de zondag een heerlijke dag. Lang uitslapen en vervolgens uitgebreid ontbijten. Extra lang op je sloffen en in pyjama door het huis bewegen tot het weer tijd is om te lunchen.

Alle tijd hebben voor dingen waar je doordeweeks niet aan toe komt.

 

Dit zijn mijn 5 things to do on a Lazy Sunday:

  • Netflixen. Doe de gordijnen dicht, zet een grote pot koffie of thee en pak je favoriete snack. Nestel je heerlijk op de bank met een dekentje en kies jouw favoriete film. Ik ga zelf graag voor een goede serie, bijvoorbeeld Narcos.
  • Bakken. Dit doe ik het liefst op een druilerige zondag. Heerlijk met je handen bezig zijn en er vervolgens wat lekkers aan overhouden. De havermout-appelcake is favoriet. Hij is niet alleen lekker, je gehele huis gaat heerlijk naar appeltaart ruiken en hij is o zo verantwoord. Als je het voor elkaar krijgt hem niet in een keer op te eten kun je hem de volgende dag prima als ontbijt eten. Lekker!
  • Lekker lezen. Mijn boekenkast puilt uit van de gelezen en ongelezen boeken. Eens in de zoveel tijd ga ik op een zondag voor mijn kast staan en haal ik er een stuk of vijf uit die ik nog niet heb gelezen. Deze neem ik vervolgens mee naar beneden en dan ga ik heel rustig kiezen aan welk boek ik vandaag eens ga beginnen. De telefoon gaat dan uit. Niets is lekkerder, dan opgaan in een goed boek, de tijd vergeten en je eigen beelden creëren bij geschreven woord.
  • Meal preppen. Een drukke week op het werk, sporten en ook nog gezond eten. Dat is vaak lastig en een kant en klare maaltijd of salade ligt dan gauw voor de hand. De oplossing is meal preppen, een inmiddels mateloos populaire term. Preppen is de Nederlandse, werkwoordelijke afkorting voor preparing. Het betekent simpelweg dat je eten in voorraad gaat maken, zodat je elke dag gezond kunt eten zonder er nog veel moeite voor te doen. Meal preppen voor een hele week is nogal veel. Daarom maak ik voor 3 dagen eten klaar en stop deze in bakjes in de vriezer. Het avondeten is het fijnst om op voorraad te hebben. Al is een lekkere lunch of snack alvast in bakjes opgeborgen ook niet vervelend, maar dat laat ik nog even aan de Koningen der preppen over.
  • Badderen. Ssssht, ik heb thuis helemaal geen bad. Daarom ga ik af en toe speciaal bij een vriendinnetje op bezoek die er wel eentje heeft. Uren vertoef ik dan in haar badkamer met een lekker muziekje en bergen tijdschriften. Het is zó ontspannend dat ik erna het liefst mijn ogen even dichtdoe. Badderen is echt ultiem genot op de zondag!

 

FullSizeRender (7)

 

Wat doe jij het liefst op de zondag? Laat het me in een reactie hieronder weten!

HealthyJuf

4 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf