april 26, 2016

AARDBEI-KOKOSMAKRONEN

Achterop de fiets met mijn benen aan de linkerkant bungelend kwamen we langs de markt in Delft. Net op dat moment schreeuwde de groenteboer met rasechte marktstem: “Twee doosjes aardbei voor twee euro vijftig!”

Zonder een moment te aarzelen sprong ik van de bagagedrager af om precies voor de beste man met zijn aardbeitjes te landen. Twee doosjes van drieënhalf ons voor een rijksdaalder liet ik niet aan mij voorbij gaan. Nog geen 2 minuten later stond ik met een blauw plastic tasje (waar je blijkbaar nog geen cent extra voor hoef te betalen op de markt) met daarin knalrode Hollandse zomerkoninkjes in mijn handen.

Vriendlief bij wie ik achterop de fiets zat was inmiddels nergens te bekennen. Ik blijf me er altijd over verbazen dat mannen gewoon doorlopen als je ineens even stopt omdat je, bijvoorbeeld, gave hakken in de etalageruit ziet die je even extra wilt bewonderen. Na wat joehoe geluiden te hebben gemaakt troffen wij elkaar gelukkig algauw.

Een heerlijk lunch volgde terwijl ik rustig nadacht over wat ik met twee bakken aardbeitjes ging doen.

Diezelfde avond nog maakten we er een lekkere shake mee en de dag erna smaakten ze prima bovenop ons bakje warme havermout.

Ik besloot dat ik met de overgebleven aardbeitjes wat wilde bakken. Bij wat andere foodbloggers had ik heerlijke blissballs met framboos langs zien komen. Mijn gedachten dwaalden af naar kokosballetjes, toen naar kokos om tot slot uit te komen bij kokosmakronen. Die zalige dingen die ik vroeger graag maakte en waar ik bergen suiker doorheen deed.

Op dit moment probeer ik overwegend paleo te eten. Dat ik afgelopen weekend havermout at was dan ook een echte traktatie. Ik besloot paleo aardbei-kokosmakronen te maken.

Gekroonde zomerkoninkjes zijn het eigenlijk en zo simpel om te maken. Met maar vier ingrediënten en een halfuurtje geduld kun je vervolgens vijf minuten ultiem genieten. Tenzij het jou wel lukt om ze niet in een keer op te eten!

DSC_0291

Ingrediënten voor 6 – 8 stuks:

 • 100 gram kokosrasp
 • 20 gram kokosbloesemsuiker
 • 2 eiwitten
 • 75 gram aardbeien

Benodigdheden:

 • Handmixer
 • Kom

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Vet een bakblik in
 3. Klopt twee eiwitten goed stijf in een vetvrije kom.
 4. Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
 5. Voeg rustig en luchtig de kokosrasp, kokosbloesemsuiker en aardbeistukjes door de stijven eiwitten.
 6. Maak hoopjes met je handen en leg deze op het bakblik. Ik gebruikte overigens eierdopjes om hoopjes te maken. Je kunt ze ook wat platter drukken dan krijg je meer koekjes.
 7. Bak ze in 15 – 20 minuten af.

Wedden dat jij ze ook binnen vijf minuten op hebt! Laat je me weten als je ze hebt gemaakt in een reactie hieronder, via instagram of mijn facebookpagina.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf