mei 3, 2016

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: DANIGNA

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

DANIGNA

IMG_20160208_184447.jpgIk ben: Danigna. Een actieve, sportieve, tikkeltje chaotische, iets te nieuwsgierige en praatgrage, foodie uit Zoetermeer. Mijn liefde voor voedsel is er altijd al geweest. Ik denk nog steeds in voedsel, alleen dan op een andere manier. Dit begon ongeveer 6 jaar geleden. Toen heb ik het roer drastisch omgegooid en mijn levensstijl aangepast. Ik hou nog steeds van lekker eten, wijntjes drinken en gezellig borrelen.. En dat hoef je natuurlijk met een gezonde levensstijl echt niet allemaal op te geven. Maar ik heb meer balans gevonden en ik voel me zoveel beter dan 6 jaar geleden. Ik hoop dan ook met mijn verhalen en foto’s andere te inspireren om anders te leren leven en de o, zo vaak gestelde vraag “maar gezond eten is toch saai?” voorgoed uit de wereld te helpen.

Je kent mij onder de naam: kroeppoek

Mijn favoriete sporten om te doen: Krachttraining en paalfitness.

Deze active wear draag ik het liefst: Mijn gele Nike sporttop en mijn LaBellaMaffia sportleging. Lekker hysterisch!

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Mijn playlist veranderd bijna dagelijks, maar als ik ga hardlopen schallen de Opposites toch wel regelmatig uit m’n oordoppen. Ja echt!

Mijn playlist met workoutnummers ziet er op dit moment zo uit:

 • Willy William – Ego
 • Drake feat. Wiz Kid & Kyla – One Dance
 • Era Istrefi – BonBon
 • Tinie Tempah feat. Zara Larsson – Girls Like
 • Prince Royce – Culpa al Corazon
 • Jay Sean & Sean Paul – Make my love go
 • Nicky Jam – Hasta el Amanecer
 • Farruko – Obsesionado

 

“Als ik ga hardlopen schallen de Opposites regelmatig uit mijn oordoppen!”

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen:

 • Kwark
 • Kip
 • Broccoli
 • Komkommer
 • Amandelmelk

My guilty pleasures: Croky Bolognese en (Verkade Spongebob) chocoladekoekjes.

De mooiste vakantie in mijn leven was: Aruba

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist:

 • Opleiding voedingscoach voor gezinnen en kinderen volgen.
 • Een rondreis door Indonesië.

Mijn grootste inspiratie: Absoluut mijn kiddo’s. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn zoontjes wil ik een fitte, gezonde en vooral een gelukkige moeder zijn, en dat bereik ik alleen als ik lekker in mijn vel zit. Voeding en sport leveren daar een heel grote bijdrage aan. Daarnaast wil ik hen een goede gezonde basis meegeven. Want ik ben van mening dat zij daar niet alleen nu maar ook in de toekomst veel profijt van hebben. Ik ben dan ook reuze trots om te zien dat zij op zulke jonge leeftijd, genieten van verse groenten en fruit, het leuk vinden samen gezonde maaltijden te maken en de liefde voor bakken hebben overgenomen. “Mijn kinderen zijn mijn motivatie, niet mijn excuus”.

Mijn lifequote: “Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about dancing in the rain with good friends while enjoying a bottle of wine. Take advantage of today, because tomorrow is not promised,”.

Mijn levensles voor jullie: Is dat het soms lijkt alsof het iedereen altijd super gemakkelijk afgaat, gezonde voeding, een topconditie en een lichaam waar je U tegen zegt, en waarbij JIJ de enig bent waarbij het niet wil lukken en je motivatie ergens op een luchtbedje in de Indische Oceaan drijft. Maar echt, je bent niet de enige! Social media, om maar eens mee te beginnen, geeft vaak een verknipt en onrealistisch beeld. Iedereen heeft wel eens van die dagen dat het even niet lukt. Dat je de voorraadkast opent om een rijstwafel te pakken en die gezellige papegaai op die groene Crocy zak naar je lacht. Je op de bank ploft, jezelf plechtig voorneemt er echt maar 1 handje uit te nemen en vervolgens moet concluderen dat je zojuist (binnen aanzienlijk korte tijd) de hele zak hebt leeg gegeten. Ja, zo gaat dat dan wel eens. Dat je met een rood hoofd, uitgelopen mascara, en nog hijgend na een intensieve work-out, voor de spiegel in de kleedkamer van de sportschool staat. “Hmm….. nee ik geloof niet dat dit het juiste moment is voor een selfie…” Die momenten waarop je niet altijd even voordelig voor de dag komt worden vaak niet gedeeld op het wereldwijde web. Denk daar eens goed over na. Iedereen heeft van die dagen. Maar laat die dagen niet heel je week verpesten. In de weekenden stort ik me vaak op die fles wijn (of twee) maak ik hapjes, kaasjes, worstjes.. heerlijk! Komen er gezellig mensen over de vloer en heb ik ook niet altijd zin om op een komkommertje te kauwen. Maar stel; je hebt je 1 of 2 dagen van die week (ietsepietsje teveel) laten gaan, dan heb je nog 5 of 6 dagen van die week over. Wees niet te streng voor jezelf! Ga daarna lekker verder! Geniet van die dagen dat je even lekker nergens aan denkt een lekker wijntje drinkt of een boterham met Nutella eet en ga de volgende dag vol goede moed weer verder. Het is helemaal niet nodig om jezelf te straffen. Probeer alleen wel de draad weer op te pakken. Hou je doelen voor ogen, en vergelijk jezelf niet met anderen. Je bent wie je bent en bij jezelf blijven is het allerbelangrijkste. Blijf jezelf uitdagen en probeer niet perfect te zijn, elk stapje vooruit is er 1. Nee motivatie koop je niet, dat ben je zelf!

 

Meer van deze leukerd weten? Neem dan eens een kijkje op haar vernieuwende facebookpagina waar je leuke tips voor workouts met skateboards kunt vinden! Danigna is ook te volgen op instagram: kroeppoek.


Wil je ook in “de vrienden van HealthyJuf” staan?

Stuur dan een mailtje naar healthyjuf@gmail.com en wie weet sta jij binnenkort in mijn vriendenboekje!

2 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf