juli 13, 2016

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: NAOMI

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

NAOMI

11245249_889185844476170_1888295793_nIk ben: Naomi. Een sportieve, tikkeltje te perfectionistische, creatieve, hardwerkende, ambitieuze en fantasierijke vegafoodie uit het mooie Twente. Te vinden in/op: de keuken, de (kickboks)gym, sportvelden, de prachtigste plekken over de hele wereld en de natuur met een fotocamera.

Je kent mij onder de naam: myfitfoodkitchen

Mijn favoriete sporten om te doen: Om heel eerlijk te zijn, is er eigenlijk geen enkele sport die ik niet leuk vind. En daarom heb ik er waarschijnlijk tot nu toe ook al zoveel beoefend. Even een kleine greep uit de doos: zwemmen, streetdance, jazzdance, musicaldance, basketbal, judo, paardrijden, tennis, squash, turnen, fitness, hardlopen en kickboksen. Deze laatste drie beoefen ik nog steeds, maar sta ook niet gek te kijken als je me ineens dansend met een lekker muziekje op volume 1000 aantreft voor de spiegel van mijn kledingkast, me zand ziet happen tijdens een potje beachvolleybal of je me als een gek met m’n heupen ziet zwaaien op het Wii Balance Board tijdens een potje hoelahoepen.

Deze active wear draag ik het liefst: Voorkeur voor een bepaald merk heb ik niet, hele belangrijke eisen wel. Schijnt of drukt sportkleding namelijk door, tekent het heel erg (dan weten we allemaal wel wat ik bedoel), blijft het drijfnat tijdens het sporten (katoen), zakt het af of bevat het te ingewikkelde constructies (vooral bij sportbeha’s), dan verschijnt het automatisch niet in mijn kast. Fashionable vind ik ook belangrijk, maar praktische zaken geven bij mij toch wel de doorslag. Om dan toch even wat merkjes/winkels op een rijtje te zetten die mij wel aanspreken door zowel de kwaliteit als de uitstraling, als volgt: Adidas, Nike, Primark, H&M, Jogha, Adanola, Puma & Bershka.

Op deze muziek ga ik een tandje harder: Tja, eigenlijk verandert mijn playlist met favo’s werkelijk dagelijks. Ik heb ook niet echt een bepaald muziekgenre dat mij aanspreekt. Het is voor mij gewoon: óf het klinkt lekker en ik draai het plat óf het klinkt niet. Op moment van schrijven (6 juli, 2016 om 22:19) worden onderstaande nummers toch wel echt plat gedraaid door mij. Maarja, zoals ik zei, morgen kan het weer anders zijn.

 • B-Brave – One Night Stand (feat. Sevn Alias)
 • Broederliefde – Labanta
 • Calvin Harris – This Is What You Came For (feat. Rihanna)
 • Drake – One Dance (feat. Kyla & Wizkid)
 • Inna – Yalla
 • Jonna Fraser – Do Or Die (feat. Broederliefde)
 • L’Artiste – Polygame
 • Maître Gims – Est-ce que tu m’aimes (Mary & Willy Cover)
 • Maître Gims – Laissez-passer
 • Rihanna – Work (feat. Drake)
 • The Chainsmokers – Don’t Let Me Down
 • Willy William – Te Quiero

 

“er is geen enkele sport die ik niet leuk vind!

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen:

 • Fruit (bananen, aardbeien, kersen, (water)meloen, nectarines, kiwi’s, peren, appels)
 • Griekse yoghurt, magere yoghurt/kwark
 • Broodbeleg (zuivelspread light, hummus)
 • Chocolade (in alle soorten, maten, smaken en kleuren)
 • Eieren (scharrel of vrije uitloop)

My guilty pleasures: Eten, heel veel lekker eten. Maar pfoe, dat is een lastige en ik geniet ook daadwerkelijk van álles. Toch was ik laatst ook benieuwd naar wat nou mijn ‘echte’ guilty pleasures waren en daar kon ik maar op één manier achter komen: de week voorafgaand aan mijn kickbokswedstrijd opschrijven waar ik op dat moment écht zin in had. Waarom toen? Omdat ik dan gewoon werkelijk even niks aan cheats mag hebben, eet volgens een heel strak schema en je dan pas echt merkt waar je naar verlangt. Nu moet ik zeggen dat ik mijn lijstje nog niet echt klein heb kunnen houden, maar hier komt ‘ie hoor:

 • Bapaobroodje met falafel
 • Chocolade (en daaronder valt ook Nutella!)
 • Gefrituurde champignons met aïoli
 • Pizza met mascarpone, aardbeien en poedersuiker van Happy Italy
 • Platte paprikachips (ja echt, plat)
 • Rozijnenbroodjes van de Lidl met roomboter
 • Surinaams eten (vooral roti en bara)
 • Verse fruitsalade (met het liefst zoveel mogelijk verschillende soorten fruit)

De mooiste vakantie in mijn leven was: Ik heb al aardig wat plekken mogen bezoeken en ik vind dat elke plek wel iets prachtigs bezit. Van de canyons in de Provence (Zuid-Frankrijk) tot aan de huskytochten en het uitzicht over enorme bevroren en besneeuwde meren in Zweden. Van de stad die leeft, waar altijd wel iets te beleven is in Londen en Parijs tot aan de prachtige stranden en de gezellige cocktailbarretjes op Mallorca. En van de knusse blokhutjes met haardkacheltjes en kaiserschmarrn in Oostenrijk tot aan de Plitvice watervallen in Kroatië. Iedere plek is uniek en iedere plek heeft wel iets te bieden, niet alleen op vakantie, maar ook de kleinste plekken om je heen. Ik ben groot fan van reizen en ik ben er ook zeker van dat ik nog genoeg van de wereld ga zien en genoeg mooie plekjes in me op zal mogen nemen. Weer een nieuwe, geweldige vakantie met een combi van allerlei moois wordt denk ik aanstaande zomervakantie naar Tenerife. Daar gaan sowieso nog een hele hoop kiekjes en verhaaltjes van online komen!

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist: Och, zóooveel! Hoeveel regels heb mag ik hiermee volschrijven? Ik wil ook gewoon echt alles uit het leven halen en moet ook eerlijk bekennen: angst, wat is dat? Té veel dingen die ik nog wil doen, die prachtig zijn om naar uit te kijken, over te dromen en aan te blijven werken, té veel om allemaal op te noemen. Laten we maar een kleine greep doen:

 • Uitbreiden van mijn blog & misschien wel het uitbrengen van een (kook)boek
 • Rondreizen (naar alles wat maar mogelijk is)
 • Spaans leren
 • Wonen in het buitenland (een tijdje?)
 •  Obstacleruns
 • Bungeejumpen, parachutespringen of iets anders spectaculairs in die richting
 • Concentratiekamp bezoeken
 • Bijzondere natuurverschijnselen bezichtigen (bijv. ontmoeting van twee oceanen in Alaska, het roze meer ‘Hiller Lake’ in Australië, Natronmeer in Tanzania, lichtgevende zee op de Malediven, het noorderlicht in Scandinavië)

Mijn grootste inspiratie: Oei, dit vind ik een lastige. Ik kan me beter afvragen: wie inspireert me niet? Ik zie mijn ouders als grote inspiratie, maar haal ook inspiratie uit familieleden, vrienden/vriendinnen, andere fitties & foodies en de natuur. Waar ik wel altijd heel veel bewondering voor heb, is mensen die altijd maar positief in het leven blijven staan. Mensen die, ongeacht tegenslagen, altijd positief blijven en altijd proberen alles van de positieve kant te bekijken. Groot respect.

Mijn lifequote: ‘I’ll look back on this and smile, because this was life and I decided to live it.’

Mijn levensles voor jullie: Wat betreft levenslessen kan ik veel motivatie/inspiratie halen uit de gedichtjes van Lief Leven. Hieronder een aantal die mij bij zijn gebleven:
• “Verdwaal. Raak de weg wat vaker kwijt. Geluk vind je niet op bestemming, maar in de tussentijd.”
• “Dans met je angsten. Spreek met je zorgen. Hoe zwaar het soms lijkt, het wordt altijd weer morgen.”
• “Met volle angst vooruit.”
• “Alles dat je ziet is anders. Niets is wat het lijkt. Je maakt je eigen wereld door de manier waarop je kijkt.”
• “In de ochtend eet ik zonnestralen, om alles uit de dag te halen. Om te geven, zonder dat ik iets terug verlang. Om te leven, want ik ben niet bang.”

 

“ik wil echt alles uit het leven halen en ken geen angst.

 

Meer van deze veelzijdige meid weten? Neem dan vooral een kijkje op haar instagram en nog leuker, volg haar!


 

Wil je ook in “de vrienden van HealthyJuf” staan?

Stuur dan een mailtje naar healthyjuf@gmail.com en wie weet sta jij binnenkort in mijn vriendenboekje!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf