september 6, 2016

DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF: MARIKE

Het vriendenboekje, wie kent hem niet van school? Twee pagina’s vol vragen over wat je lievelingskleur is, je favoriete t.v.-programma en wat je later wilt worden.

Stiekem erg leuk om in te vullen en jaren later niet minder leuk om terug te lezen.

HealthyJuf heeft ook veel vrienden, heel veel vrienden zelfs! Sommige met een naam waaruit je direct kan aflezen wat iemands interesse is, de ander houdt het liever wat spannender en gebruikt initialen. Weer anderen maken driftig gebruik van leestekens.

Ben jij net als ik ook zo nieuwsgierig geworden naar de echte mens achter de social media nickname? In “DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF” kom je erachter!


– DE VRIENDEN VAN HEALTHYJUF – 

MARIKE

 


14099353_310867062595449_977918939_nIk ben:
 
Marike, een vrolijke, enthousiaste meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven huppel ik rond door de klas tussen de puberende spruiten in het VMBO. Saai? Absoluut niet! Ze zeggen niet voor niets “Leraar, elke dag anders.” In mijn vrije tijd breng ik heel wat uren door in de keuken en ga ik op in het sprookje van de taartentovenares. Ik heb coeliakie maar ik probeer elke dag van mijn glutenvrije ‘last’ een glutenvrij feestje te maken! Op een luchtige, creatieve manier, geniet ik elke dag weer van de dingen die ik wel kan ondanks het feit dat het op darmtechnisch gebied nog niet altijd even goed gaat. Toch blijf ik altijd denken in mogelijkheden en is bij mij het glas altijd halfvol. Dat helpt mij door de moeilijke momenten heen.

Je kent mij onder de naam: Oh.My.Pie oftewel gewoon “Oh My Pie!”

Mijn favoriete sporten om te doen: Oké door mijn aderen stroomt geen fitnessbloed, dat wil echter niet zeggen dat ik niet aan sport doe. Sinds 6 jaar ben ik de trotse eigenaresse van een eigen paard, een Engels Volbloed. Een paradepaardje van de renbaan waarmee ik kan lezen en schrijven. Eigenlijk was er met mijn grote Held niets meer te beginnen maar door stap voor stap een band op te bouwen kan ik werkelijk alles met hem. Zo rijden we regelmatig dressuurwedstrijden, is geen hindernis te gek voor hem en doen we zelfs mee aan Cross wedstrijden. Waanzinnig! Buiten zijn, door weer en wind, ik geniet hier intens van. Ik kan er mijn hoofd legen, en ik kom er tot rust. Daarnaast wandel ik graag en doe ik regelmatig aan yoga om te ontspannen. Dit is voor mij erg belangrijk, in mijn zoektocht naar balans.

Deze active wear draag ik het liefst: Ik zweer bij mijn sportschoenen van Nike, hiermee kan ik de hele wereld aan en loop ik het liefste de hele dag in een sportlegging. Deze zitten zo fijn! Deze beelden berusten alleen niet op de werkelijkheid. In het dagelijkse leven is het één grote verkleedpartij: Ik schiet van casual jeans in mijn paardrij outfit, om vervolgens een bakavontuurtje met mijn kookschort aan te gaan en uiteindelijk in mijn favoriete legging en comfort hoodie op de bank te belanden. Aan variatie geen gebrek!

Op deze muziek ga ik een tandje harder: De muziek van Coldplay en Adele vind ik echt heel mooi. Het geeft mij energie en rust. Hier luister ik dan ook graag naar.

 

“Ik zweer bij mijn sportschoenen van Nike, hiermee kan ik de hele wereld aan!

 

5 Dingen die altijd in mijn koelkast liggen:

  • Er gaat geen dag voorbij dat er geen taart of baksel in mijn koelkast te vinden is, in allerlei geuren, kleuren, smaken en maten. Ik heb dan ook altijd een kleurrijke koelkast!
  • Fruit, op dit moment veel zomerfruit.
  • Amandelmelk, ik ben dól op een Ice-coffee met amandelmelk en in de winter gewoon een cappuccino of chai tea met amandelmelk.
  • Medjoul dadels, ik kan niet zonder deze smakelijke smeuïge Rakkers!
  • Kokosyoghurt, dol ben ik op dit witte Goud!

My guilty pleasures: Bij het lezen van dit woord krijg ik spontaan een beeld op mijn netvlies van een klein meisje dat stiekem een lolly uit de snoeppot pakt zonder dat iemand het ziet en met adrenaline in de fragile adertjes stiekem in haar vuistje gniffelt. Ik heb een hekel aan het woord guilty pleasure, niet aan het meisje overigens. Naar mijn mening is er geen verbod op eten maar gaat het om de balans. Je weet zelf heel goed wat je in je mond stopt en of je hiermee goed voor je lichaam zorgt. Dat hoeft niet te betekenen dat het altijd ‘gezond’ is. Soms is het juist heel gezond om even niet gezond te doen. Als ik mij dan toch vergelijk met het meisje met de lolly dan zou ik gaan voor sushi of voor een groot stuk van Oma’s appeltaart. En nee, dan ren ik niet stiekem weg zonder dat de bediening het ziet, maar dan reken ik netjes af ;).

De mooiste vakantie in mijn leven was: Twee vakanties behoren tot mijn favorieten. Een cruise naar Alaska samen met mijn tante waarbij we zoveel moois gezien hebben van de natuur. Walvissen op aai-afstand, met survival met een native waarbij we de bruine beren de zalmen uit het water zagen slaan en een prachtige gletsjer. Bizar! Een vakantie om nooit te vergeten! Daarentegen heb ik enorm veel geleerd van mijn backpack trip met een vriendin, waarbij wij op de bonnefooi liftend naar Polen vertrokken. Man, oh man, ik heb zelden zo’n hoge hartslag gehad. Ik werd letterlijk 100% uit mijn comfortzone getrokken. Binnen een handomdraai zaten we in Berlijn, na diverse ritten in de meest luxe auto’s. Van daaruit trokken we door Polen voor een culturele vakantie. Uiteindelijk wende het snel en heb ik een prachtige vakantie gehad waarbij wij de meest mooie plekken van Polen hebben ontdekt en ontzettend weel leuke dingen hebben meegemaakt. Een aanrader dus!

Deze dingen staan nog op mijn bucketlist: Eigenlijk ben ik al een heel gelukkig mens, en heb ik de afgelopen jaren al heel veel bereikt. Na een heftig ziekteproces klom ik vanuit een diep dal omhoog. Als zelfs de artsen geen geloof meer hebben dan is het wel heel lullig met je gesteld. Ik liet mijzelf niet kisten en ik ging ervoor! Ik stelde een bucketlist van de dingen die ik wilde doen in de toekomst. Elke keer stelde ik mijn gouden lijstje bij. Nu kan ik zeggen dat ik nooit had gedacht dat ik ooit nog zou zeggen dat ik zo intens zou kunnen genieten van de dingen die ik doe. Wat er nu nog op mijn lijstje staat?

• Het maken van een koekboek met prachtige ‘Oh My Pie!’ recepten!
• Workshops geven, dat staat nog altijd op mijn bucketlist.

Mijn grootste inspiratie: De kleine dingen om mij heen geven mij inspiratie. Dat kun je ook teruglezen op mijn blog. De verwondering van de leerlingen bij het ontdekken van hun talenten, het ontwikkelen van hun kwaliteiten en het mopperen op iets dat hen niet zint, ik hou ervan. Maar ook juist de kleine dingen die zo gewoon lijken inspireren mij.

Mijn lifequote: ‘Geluk kun je enkel vermenigvuldigen door het met elkaar te delen.’

Dit is de quote die bij mij past. Zo mooi om de dingen die je met Passie doet met elkaar te delen. Elke keer weer wanneer ik een stukje taart uitdeel of mensen laat ervaren dat ook zij kunnen toveren in de keuken, ontstaat er spontaan een glimlach op mijn gezicht. Het gaat mij niet om materialisme, maar juist om de voldoening uit dit soort momenten. Dat is voor mij geluk!

Mijn levensles voor jullie: Geniet van de kleine dingen om je heen. Koester ze en blijf ze zien als iets bijzonders. 

“Geluk kun je enkel vermenigvuldigen door het met elkaar te delen

Meer van deze lieve bakgek weten? Neem dan vooral een kijkje op haar instagram en ohmypie.nl, maar nog leuker… volg haar!

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf