juli 24, 2017

MIJN EERSTE LESJE BODYPUMP

Begin dit jaar vertelde ik jullie over mijn nieuwe liefde en nu we inmiddels alweer een halfjaartje verder zijn en ik zojuist mijn relatie naar een hoger niveau heb gebracht vond ik het wel weer tijd om jullie te voorzien van een nieuwe update.

Bodypump

Inmiddels bestijg ik wekelijks de apparaten bij TrainMore als een ware professional. Ok, nu overdrijf ik misschien een beetje, maar laten we het erop houden dat ik van het gros van de apparaten nu weet hoe ze werken. Eerlijk toegegeven, ik toch nog het allerliefste liefst los in de hiitbox: een beetje met kettlebells zwaaien, op boxen springen en zwiepende touwtjes als ik er double unders probeer uit te persen. Je zou kunnen stellen dat ik een gelukkig mens word van een omhoogschietende hartslag en knallen tot je erbij neervalt.

Nu kreeg ik laatst de tip om maar eens een lesje bodypump te gaan doen als ik van een hoge hartslag houd. Bodypump is een groeples waarbij je met een stang, met daaraan gewichten, op muziek je hele lijf traint. Een les duurt een uur en het doel is niet zozeer om een berg spiermassa aan te maken, maar wel om strakker te worden, je grote spiergroepen te prikkelen en te verbranden.

Pump it up

Het leek mij dan ook best een aardige vervolgstap ik mijn relatie met Mr. Gym en zo stond ik na 3 weken op mijn lazy ass te hebben gezeten zenuwachtig te zijn voor mijn eerste lesje.

Voorzichtig liep ik de zaal in en vol enthousiasme zag ik 19 dames en 1 man driftig hun spullen klaarleggen: step, matje, stang met gewichten, extra gewichten on the side, dumbbells, flesje water en een handdoek.

Ik stelde me maar even voor aan de instructrice en vertelde haar dat dit mijn eerste les zou zijn. Daarop kreeg ik het advies niet te zware gewichten te pakken. Gelukkig had ik zelf ook al bedacht mij niet bij de allereerste les voor schut te zetten.

De warming up ging prima. Ik dacht nog even: “Is dit serieus de warming up? Wacht maar tot deze mensen eens een lesje crossfit meedoen!” Die bijdehante woorden slikte ik gauw in toen we als een malle stonden te squatten. Ik schuif de schuld af aan het weekend toen ik op een festival de ene na  de andere squat al had gedropt, want man o man wat brandde mijn, altijd lekkere, kontje. Net normaal! Vervolgens stond ik ook een partijtje te hijgen toen de armen aan de beurt waren en ik zelfs nóg lager in gewicht moest gaan.

Had ik ook al verteld dat ik een sucker ben ik het nadoen van mensen? Als de gymjuf naar rechts gaat, ga ik altijd naar links. Yupp, zo ging ik een x aantal keren behoorlijk de mist in en gaf ik mijn eigen draai aan de les. Het cleanen en pressen daarentegen ging van een leien dakje en hadden van mij wel wat zwaarder gemogen.  Toen ik uiteindelijk lag uit te hijgen bij mijn favoriete -maar niet heus, oefening: de buikspieren,  bedacht ik me ineens dat het bij een lesje bodypump inderdaad echt meer om de verbranding gaat dan veel spiermassa kweken.

Go hard or go home

Honestly, ik weet nog niet zo goed wat ik van bodypump vind. Wat ik wel weet is dat ik het een stuk zwaarder vond dan ik dacht en ik een heerlijk begin van de week vind om zo zwetend te beginnen. Een groepsles is ook een goede stok achter de deur om te gaan sporten Iets wat bij mij toch altijd beter werkt dan alles uit mezelf te laten komen. Dus ja, ik ga het volgende week gewoon weer doen!

Train jij ook bij TrainMore en heb jij weleens bodypump gedaan? Of een nieuwe groepsles in de gym? Wat vond je ervan en kun je me nog iets aanraden? Wie weet til ik mijn relatie dan binnenkort naar een nog hoger level en kan ik jullie vertellen hoe dat is geweest!

 

 

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf