september 30, 2017

FLASHBACK FRIDAY #1

Het is zaterdag rond de klok van half zeven. Je hebt net een snelle wrap naar binnen geschoven en besluit nog even achter de laptop te kruipen om een blog te tikken over afgelopen week. Eigenlijk staat er nog een mindfulness-update voor jullie klaar als je ineens echt een topidee hebt voor een nieuwe rubriek. Een soort van friday favorites, maar dan met een minder afgezaagde naam: Flashback Friday! Enige probleem is dat het inmiddels al zaterdag is. Wat doe je dan?

Dan besluit je alsnog de rubriek leven in te blazen en hem, lekker tegendraads, op zaterdag te posten. Want zo ben ik weet je. Chaotisch, ad hoc en impulsief!

Vandaag dus mijn eerste FLASHBACK FRIDAY! Hopelijk in de toekomst gewoon op vrijdag, maar mezelf kennende kan het ook zomaar de zondag worden.


Amsterdamse Flashback:

Uren lopen om te kunnen eten, want zo gaat dat in onze hoofdstad. Even snel ergens een lekkere en betaalbare hap doen op een plek waar het ook nog eens leuk is blijkt erg lastig te zijn op de zaterdagmiddag. Mijn tip is dan ook: doe het niet. Of trek je wandelschoenen aan, want je bent zo 10.000 stappen verder en 5 kilogram lichter.

David de Kabouter Flashback:

Het zonnetje scheen, het fleecejack kon de kast weer uit en de vers afgevallen blaadjes knisperden onder mijn voeten. Een heuse herfstwandeling dus. Onderweg kwam ik David de Kabouter tegen en kreeg ik flashbacks naar de goede jaren ’90 waarin ik keek naar de man met de lange grijze baard en rode puntmuts op tv, toen ik speelde met David de Kabouter poppetjes in een, door bouwplaten in elkaar gezet, huis. Nostalgie!

De feelgood Flashback:

Kijk ze zitten dan, deze twee bejaardjes. Zijn het geen schatjes? Zo wil ik dus ook oud worden. Samen met mijn lief langs de waterkant zitten, kaasjes, wijntjes en een ligbed ernaast als je van al dat keuvelen moe wordt.

Wielerworkshop Flashback:

Vanuit de RAPHA winkel dat onderdeel is van de 9 straatjes slalommend door de binnenstad van Amsterdam (ja, ik was er gewoon weer!). Verkeer van links en rechts en heb je weleens nagedacht over de tramrails? Vet scary als je daar met je dunne bandjes in blijft haken. Eenmaal in de polders heerlijk zitten racen en toffe tips gekregen over balans houden, bochtjes maken en fietsen in een waaier. Volgend jaar poets ik mijn Bianchi op en ga ik voor een kleine triatlon. Houden jullie mij eraan?

#ahnajaarstrends Flashback:

Afgelopen week ging ik ook nog een dag helemaal los met eten op het event van Albert Heijn. Eerst stopte ik mijzelf vol met bergen chocolade, toen met bakken koffie om vervolgens af te sluiten met bourgondische hapjes zoals kaas en vleeswaren. Mijn freaking hemel, het was een paradijs op aarde. En alsof dat nog niet genoeg was mocht je je eigen goodiebag vullen. Nu heb ik thuis iets van 5 repen chocolade liggen, koffiebonen terwijl ik nooit koffie drink en niet eens een bonenmaalmachie heb, libanees brood, dips en achterlijk dure wijn met een rooksmaak die het vast fantastisch gaat doen bij de boerenkaasfondue. Heaven on earth!

Stress To Impress Flashback:

Met de ubergetalenteerde June Noa

Weken leefden we op kantoor toe naar dit moment en eindelijk was het dan zover. Het Stress To Impress event in, jawel, Amsterdam. Op de VU ging de documentaire Stress To Impress in première en waren er lezingen van Bas Haring, Hidde de Vries en Erik Scherder. De hele week stond ook nog eens in het teken van de prestatiedruk met mooie en interessante artikelen, onder andere over de burn-out, het perfecte plaatje en hoe je je kutdag kunt omarmen.

Dit waren mijn eerste flashbacks in Flashback Friday. Als je er net zo van hebt genoten hebt als ik, laat dan vooral even een reactie achter.

Dan wens ik je nu vooral een superfijn weekend!

– Liefs Esther –

 

5 Berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf