Diner

 • MEXICAANSE CHILI CON CARNE MET CHOCOLADE

  MEXICAANSE CHILI CON CARNE MET CHOCOLADE

  “Ik zal je eens iets echt Mexicaans laten proeven”, zei mijn Mexicaanse flirt die ik een dag daarvoor op het parelwitte strand van Playa del Carmen had leren kennen. Al kletsend over de verschillen tussen de Mexicaanse en Nederlandse keuken liepen we langzaam  richting een klein en knus restaurantje net buiten het centrum en zijn toeristische drukte. Ook leuk! CHOCOLADE-FRAMBOOSWAFELS CHOCOLADE KRUIDNOOTBROODJES KRUIDIGE BANAANCAKE MET STUKJES CHOCOLADE VEGAN CHOCOLADE NOTENPASTA MET EEN VLEUGJE KOKOSLees meer »
 • VEGA MAGIONI POMPOENPIZZA

  VEGA MAGIONI POMPOENPIZZA

  Je weet dat het herfst is in Nederland als je vaststaat op een station in Lutjebroek omdat de treinen van de NS niet meer kunnen rijden vanwege gladde sporen door afgevallen blaadjes. Je weet ook dat het herfst is als de chocolade pepernoten weer in de schappen liggen en Ook leuk! VEGAN POKE BOWL MET NOEDELS SPINAZIELASAGNE MET SARDINES THAISE GROENTEWOK PASTA PUTTANESCALees meer »
 • LENTE-UI GALETTE

  LENTE-UI GALETTE

  Zo simpel, zo smakelijk en zo mooi om te zien. Deze galette met lente-ui doet het prima bij een kopje soep of met een lekkere salade. Ingrediënten 8 plakjes roomboter bladerdeeg 7-10  flinke lente-uitjes 3 el olijfolie 50 gram Parmezaanse kaas zeezout + peper Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakfolie. Verdeel het bladerdeeg als een grote plak over de met bakpapier ingeklede bakplaat. Spoel de lente-uitjes schoon en haal zo’n 5 cm van de onderkant van de lente-uitjes af. Pel de buitenste laag eraf als deze vies of rimpelig is. Dikke uitjes halveer je. De dunne kun je zo laten. Meng de olijfolie met de Parmezaanse kaas, het zeezout en de peper en haal de lente-uitjes hier doorheen. Verdeel de lente-uitjes over het bladerdeeg. Verdeel de overgebleven kaas en olie eroverheen. Zet 20 minuten in de oven. Als de bovenkant te donker wordt kun je de galette afdekken met aluminiumfolie. Ook leuk! Geen gerelateerde berichtenLees meer »
 • SPINAZIELASAGNE MET SARDINES

  SPINAZIELASAGNE MET SARDINES

  Dit recept is al jaren een van de favorieten in ons gezin en inmiddels zijn mijn vrienden ook bekend met de befaamde spinazielasagne en wordt er regelmatig gevraagd wanneer ik dit weer eens maak. Het is ontzettend simpel, iets waar ik van houd, en de smaak is o zo lekker. Ook leuk! VEGA MAGIONI POMPOENPIZZA VEGAN POKE BOWL MET NOEDELSLees meer »
 • SNELLE POMPOENSOEP

  SNELLE POMPOENSOEP

  Soep is de ideale manier om snel groente binnen te krijgen en ook nog eens veelzijdig. Zo kun je soep heerlijk eten bij de lunch of als diner. Ook leuk! SNELLE CHOCOLADEMOUSSE SNELLE COURGETTINI ORANJE SOEP VEGAN POKE BOWL MET NOEDELSLees meer »
 • PASTA PUTTANESCA

  PASTA PUTTANESCA

  Een pasta met daarin kaneel, ja heus! Bij het bereiden van deze pasta mag je best een beetje vreemd gaan en eten bij de deur. Officieel heet deze pasta namelijk: pasta alla puttanesca wat zich vertaalt in pasta van de hoeren. Of lekker kort gezegd: hoerenpasta! Ook leuk! Geen gerelateerde berichtenLees meer »
 • VEGAN POKE BOWL MET NOEDELS

  VEGAN POKE BOWL MET NOEDELS

  De poke bowl (spreek uit als poo ke bol) is al een tijdje mateloos populair in Amerika en nu ook in Nederland. In rap tempo schieten de poke bowl tenten uit de grond om de mens te voorzien van een kom vol gezonde heerlijkheid. Heb je bij het lezen hiervan het idee dat je de enige bent die nog nooit van deze bowl heeft gehoord? Denk je dat het over een spelletje gaat waarin je gekke beesten in parken moet vangen en vraag je je af wat er dan in zo’n kommetje zit waar iedereen zo hysterisch over doet en vraag  je je af waar het in hemelsnaam vandaan komt? No worries, je bent echt niet de enige… mijn moeder had er ook nog nooit van gehoord. Ook leuk! VEGAN CHOCOLADE NOTENPASTA MET EEN VLEUGJE KOKOS ORANJE SOEP SNELLE POMPOENSOEP AMANDELPASTALees meer »
 • BROODJE HETE KIP not à la Healthyjuf

  BROODJE HETE KIP not à la Healthyjuf

  Toen ik net op kamers ging en voor het eerst echt voor mezelf ging koken, legde ik een heus plakboek met recepten aan. Ik knipte ze uit allerlei bladen en plakte ze in en versierde het eromheen soms met tekeningetjes. Zo kwam ook het recept van mijn fameuze broodje hete kip erin. Ook leuk! COURGETTE-AARDAPPELSOEP INDIAN WOK BENGALI COCONUT THAISE SALADE MET VISKOEKJES THAISE GROENTEWOKLees meer »
 • ORANJE SOEP

  ORANJE SOEP

  Vandaag kocht ik een oranje bril, oranje kroon en rood, wit, blauwe schmink. Ik hoef geen Nederlander uit te leggen waarom ik dat rond het einde van de maand april in huis haal. Ook leuk! THAISE GROENTEWOK CARROT CAKE INDIAN WOK BENGALI COCONUT EIMUFFINSLees meer »
 • THAISE SALADE MET VISKOEKJES

  THAISE SALADE MET VISKOEKJES

  Altijd leuk als er een sportieve vriendin komt eten, maar je weet dan ook dat je niet kunt aankomen met een vette pizza. Daarom bedacht ik om lekkere gehaktballetjes te draaien met  gegrilde groentjes. Voor de zekerheid appte ik mijn vriendin nog even om te vragen of ze alles lustte. Ja, appe ze terug. Ik eet alleen geen vlees. Ook leuk! THAISE GROENTEWOK VEGETARISCHE RIJSTVELLOEMPIA’S GEROOSTERDE POMPOEN MET COUSCOUS ORANJE SOEPLees meer »
© 2017 HealthyJuf