Ontbijt

 • VEGAN CHOCOLADE NOTENPASTA MET EEN VLEUGJE KOKOS

  VEGAN CHOCOLADE NOTENPASTA MET EEN VLEUGJE KOKOS

  Chocoladepasta, het liefst met noten,  smeer ik met liefde op mijn volkoren bammetjes. Of bovenop een pannenkoek. Of een dikke klodder door mijn havermoutje. Of zo uit de pot! Wist je dat het ook heel makkelijk zelf te maken is en je er je eigen twist aan kunt geven? Ik maakte er eentje die lekker […]Lees meer »
 • AMANDELPASTA

  AMANDELPASTA

  Amandelpasta, eigenlijk nog lekkerder dan pindakaas en goed voor op een rijstwafel, door je havermout of bij hartige gerechten. Zo nu en dan een lepeltje zo uit de pot snoepen is trouwens ook niet verkeerd. Het is zo gemaakt al vereist het wel wat geduld en een goede keukenmachine. Amandelpasta zit trouwens vol vitamine E […]Lees meer »
 • KLEINE ONTBIJTTAARTJES

  KLEINE ONTBIJTTAARTJES

  Wil je eens wat anders maken in het weekend dan wafels, pannenkoeken of croissantjes? iets dat er feestelijk uitziet, maar ook nog gezond is en gemakkelijk te maken? Dan zit je met deze kleine ontbijttaartjes goed! Het feest is helemaal compleet als ieder in huis zijn eigen taartje mag versieren en doet het daarmee ook […]Lees meer »
 • chocolade kruidnootbroodjes

  chocolade kruidnootbroodjes

  Vroeger als kind vond ik het de leukste avond van het jaar, pakjesavond op 5 december. Met kruidnoten, marsepein en altijd een enorm hart van borstplaat die ik ieder jaar van mijn oma kreeg. Vol spanning zitten tot er hard op de deur werd gebonkt en die enorme zak vol cadeaus er stond. Magisch! Nu […]Lees meer »
 • CHOCO-LOCO

  CHOCO-LOCO

  Ze moesten op, de laatste twee bananen en avocado die ik de week ervoor had gekocht. Zin in weer een groene shake had ik niet, dus vond ik het wel weer eens tijd om een chocolademousse te maken. Terwijl ik bezig was de bananen en avocado te ontdoen van hun schilletje, kreeg ik een veel […]Lees meer »
 • WOLKENBROODJES

  WOLKENBROODJES

  Cloud Bread, wie heeft er inmiddels nog niet van gehoord? Broodjes die caloriearm zijn, laag in koolhydraten, maar bomvol eiwitten en glutenvrij. Helemaal verantwoord vandaag de dag. Ik had ook al maanden over deze broodjes gehoord, maar omdat ik niet altijd zin heb om in al die hysterie mee te gaan had ik ze nog […]Lees meer »
 • CRÊPES (gluten- lactosevrij, low fodmap)

  CRÊPES (gluten- lactosevrij, low fodmap)

  Het liefst eet ik ze elke dag, maar als ik ze op de zondag eet voelt het net iets specialer. Met een heerlijk deuntje van Yann Tiersen op de achtergond waan ik me dan even in Frankrijk, het land van de wijn, brie, stokbrood en crêpes. Deze crêpevariant is très simple en ook nog eens […]Lees meer »
 • CHAI HAVERMOUT

  CHAI HAVERMOUT

  Naast chocolade, koester ik een enorme liefde voor havermout. Dat ouderwetse spul waar je oma vroeger met wat melk, suiker en zout een papje van maakte Ook leuk! OVERNIGHT OATS MET APPEL EN WALNOTEN HAVERMOUT-APPELCAKE HAVERMOUT-NOTENKOEKJES POMPOEN CHAI LATTELees meer »
 • CHOCOLADE-FRAMBOOSWAFELS

  CHOCOLADE-FRAMBOOSWAFELS

  Frambozen zijn echte pareltjes binnen de vruchten. Weet jij bijvoorbeeld dat framboosjes: Rijk zijn aan vitamine C. Veel vezels bevatten. Vol anti-oxidanten zit. Je spierherstel bevordert na flinke inspanning. Toen ik dit las op de website van mens en gezondheid heb ik mijn vriezer vol gelegd met deze schatjes, al zijn ze vers natuurlijk het lekkerst! In […]Lees meer »
 • BOUNTY-WAFELS VOOR LAZY SUNDAYS

  BOUNTY-WAFELS VOOR LAZY SUNDAYS

  Ken je van die weekeinden die goed ingeluid moeten worden? Ook leuk! BRUSSELSE WAFELS MET KOKOS CHOCOLADE-FRAMBOOSWAFELS CHAI HAVERMOUT EIMUFFINSLees meer »